Darek M Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Akahoshi, wielkie dzięki, poczytałem sobie recenzje i też skłaniam się ku dragonowi. Wiesz może jakie blaszki są dedykowane do tego zestawu? Kupił bym też toczone lufy. Możecie polecić coś godnego uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltomasik1 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Witam wszystkich. Poszukuję worków na amunicję do MG34 w skali 1/35. Może ktoś gdzieś widział coś takiego? Ja przeszukałem chyba całe google i trafiłem tylko na coś takiego (zdj. poniżej), ale tylko w skali 1/16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys19 Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Witam szanowne grono Mam pytanie czy firma Trumpeter jest godną polecenia firmą - nigdy nie kleiłem modeli tej firmy A jeśli mam porównywać to co wybrać KV-1 z Trumpetera czy z Tamiyi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 miałem do czynienia z jednym modelem w 1:72 i byłem bardzo zadowolony. natomiast jesli jesteś początkujący to chyba lepsza będzie Tamiya - składalność tych modeli jest znakomita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adelajda Lebioda Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 ja polecam Trumpetera - model nowszy i duzo leiej zdetalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
migacz28 Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Witam Mam na warsztacie model KW-1 z trumpka i jestem zadowolony z jakości , wcześniej popełniłem też Pt-76 i SA-6 też firmy i nie zawiodłem się w żadnym z przypadków. Tamki nie miałem na warsztacie żadnej więc się nie wypowiem. Wiem za to z całą pewnością że trumpek jest lepszy (o niebo) od zvezdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Dla mnie Tamka czy Trumpek to na jedno wychodzi (1:35) . . . Ogolnie - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys19 Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Nastepne model jaki popełnie będzie to model Kv-1 z Trumpetera zastanawiałem sie nad t-34 z tamiyi lecz kiedyś zakupie zestaw Dragona . A i prosze o doradzenie farb do Kawulca oczywiście prosze o najlepsze chodzi o jakość np co lepsze Tamiya revell itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys19 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 to znowu ja i musze was troche pomęczyć Tym razem zwracam sie z pytaniem o dobór odpowiedniej farby do tego modelu http://www.mojehobby.pl/trumpeter-00356-russian-kv-1-model-1941-p-1-279989.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Dobierz zieleń 'na oko' i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Witam. Witam wszystkich.Poszukuję worków na amunicję do MG34 w skali 1/35. Verlinden robi bodajże coś takiego w 1/35 http://www.verlindenonline.com/store/product_info.php?products_id=689 Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toudi211 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Zvezda 3532 ISU-152 - czy ktoś ma doświadczenie z tym modelem? Widział wypraski? Przymierzam się do zakupu, więc ciekawy jestem co do jakości modelu, składalności, jakości i ilości szczegółów? Ewentualnie mogę kupić T-70 bądz T-26 tej samej firmy bo na nie tez mam chrapkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Przy tym ISU trzeba się napracować, gąski są podobno do bani, składalność... no cóż, szpachla. T-70 to lepiej MiniArt'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltomasik1 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Witam. Witam wszystkich.Poszukuję worków na amunicję do MG34 w skali 1/35. Verlinden robi bodajże coś takiego w 1/35 http://www.verlindenonline.com/store/product_info.php?products_id=689 Pozdrawiam Jacek Dzięki za odpowiedź, ale niestety nie mają tam tego czego szukam. Znaczy się mają ale tylko w zestawie wnętrza do Tygrysa I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolll Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Zastanawiam się nad kupnem modelu T-80 i teraz nie wiem który wybrać Ten Zvezdy http://www.martola.com.pl/pl629/produkty13777/t_80bv Czy ten Skifa http://www.martola.com.pl/pl629/produkty1778/T_80_UD_Bereza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Szukam jakiejś relacji z prac nad włoskim CV35 w skali 1/72, producent - DocModels...chciałbym wiedzieć, na co należy uważać Z góry dziekuję, jeśli zapodacie jakieś linki, coś mię Gugl zawodzi tym razem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 9 Lutego 2011 Autor Share Napisano 9 Lutego 2011 LordDisneyland przede wszystkim uważaj na gąsienice. Są na styk i na dodatek piekielnie delikatne (a żywiczne bardzo drogie i praktycznie niedostępne). Tu i tam będzie trzeba "przynitować" i parę rzeczy dorobić samemu. Warto się posiłkować zdjęciami. Ogólnie model prosty i raczej bez większych problemów. Więcej grzechów nie pamiętam i za nie robienie relacji serdecznie przepraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Zastanawiam się nad kupnem modelu T-80 i teraz nie wiem który wybrać Lepszym punktem wyjścia będzie model SKIF. Więcej informacji o tym co zrobić w tym temacie znajdziesz TUTAJ Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Więcej grzechów nie pamiętam i za nie robienie relacji serdecznie przepraszam... No cóż, niech ci będzie wybaczone Dzięki. Właśnie zabrałem się za prostowanie tych gąsek- recepturek, bo wyszły z pudła trochę sfatygowane... Co mnie podkusiło, żeby za tego mikrusa się wziąć? Toż ja przecież tanków nie sklejam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Nic się nie martw, toż to nie czołg ino tankietka . Więc oficjalnie dalej nie sklejasz czołgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toudi211 Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Jest mus skleić polską tankietkę w skali 1:35 I w związku z tym mam dylemat który z modeli wybrać: Mirage 35413 - TKS-B RPM 35010 - Polska tankietka TK-3 W RPM jest wnętrze, i cena o połowę niższa,ale widziałem model T-60 z tej firmy i nie powalił mnie na kolana. Wyrobów Mirage nie widziałem. Czy warto przepłacić te 100% ? czy cena ma odzwierciedlenie w jakości, ilości szczegółów itp? Bo jeśli różnica jest niewielka to wolę kupić tańszy i dokupić figórki. Z drugiej strony przed oczami staje mi ten T-60 z którego można zrobić tylko spalony wrak, a i wtedy nawet będzie wyglądał jak by to miejsce niedawno odwiedzili zbieracze złomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolll Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Mam takie pytanie, mianowicie czy czołgi T-80 brały udział w którejś z wojen w Czeczenii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 W pierwszej na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Szukam relacji modelu Academy Tygrys 1:35 z wnętrzem . Pamiętam ,że ktoś robił go na forum dość konsekwentnie i profesjonalnie. Młodszy kolega potrzebuje ,a ja nie pamiętam wszystkich poprawek. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Mam takie pytanie, mianowicie czy czołgi T-80 brały udział w którejś z wojen w Czeczenii? Jak napisał kolega yar 75 t-80 brały udział w" pierwszej wojnie czeczeńskiej" i dostały baty . Rosjanie użyli wersji B i BW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi