Michalw Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Bardzo bym prosił. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Obiecane zdjęcia. Pierwsze zostało zrobione w okolicach Braunshorn w Niemczech. Drugie zostało zrobione 9 Marca 1945 w Dumpelfeld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Witam. Mam pytanie, czym najlepiej odwzorować efekt wody na dioramie ? ? ? Potrzebuję wody przeźroczystej, dobrze barwiącej się i aby nie grunt jej nie wpijał. Co byście polecili ? ? ? Zastanawiałem się nad tym: http://www.mojehobby.pl/Polak-SZTUCZNA-WODA-AQUAPLASTIC-400G-p-1-2147623.html lub http://www.mojehobby.pl/Vallejo-Spokojna-woda-p-6-875631.html Co lepsze ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Wielkie dzięki tomek14147 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Fajne zdjecia ale chyba nie pomoga koledze;to jes inna wieza niz w Italeri 225.Chyba ze porzucona bez wiezy albo do gory kolami Sorry,chyba o 225 chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Hmm faktycznie, zapomniałem że Italeri robi wersje z działem 76 mm, a nie jak mi się wydawało 75 mm. W takim razie wrzucam jeszcze dwa zdjęcia: Zdjęcie zrobione 3 Stycznia 1945 niedaleko Trou-de-Bra w Belgii Oraz drugie, 11 Stycznia 1945 niedaleko Odeigne, także w Belgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumiś1541805098 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Witam. Chciałbym Was zapytać o model ciężarówki Einheinstsdiesel w skali 1/72. Czy lepiej kupić produkt firmy ZV Models czy MAC? Jak bardzo różnią się od siebie i czy w Macu są blaszki? Sprawdzałem oferty sklepów i o zestaw z Maca już chyba będzie ciężko. Chyba, że wiecie gdzie jeszcze może być dostępny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Teraz banalne pytanie. Przyjeżdża do mnie z Polski moja siostra i chcę ją poprosić o przywiezienie mi rozpuszczalnika nitro do zrobienia faktury odlewu. Ja znam się na tej całej chemii średnio, a on pewno jeszcze mniej. Czy jak pójdzie do jakiegoś z tych supermarketów budowlanych i poprosi pana na stoisku z farbami o taki rozpuszczalnik to jest szansa że da jej to co trzeba? Wolałbym żeby mi nie przywoziła czegoś bezużytecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Krzysiu nitro to nitro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Dzięki Robercie. Jak zawsze szybko odpowiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Czy ktoś ma może w modelarskim szrocie koła od Sdkfz 234 "Puma" chętnie odkupię 1-2 sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Prosba do znawcow Tigerow i pochodnych.Porzebuje zdjecie lub rysunki radiostacji FuG 2 i 5 stosowanych na tych pojazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Witam Panowie szybkie pytanko jakie są lepsze gąsienice gotowe gumowe czy z plastikowych ogniwek nie posklejanych ??? Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 gruby0606 a do czego Ci potrzebne te gąsienice ? ? ? wojtas może pod tym linkiem coś znajdziesz. http://www.laud.no/ww2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 ogólnie pytam do montażu i wyglądowo i które lepsze przy czołgach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Gumiaki łatwiejsze do składania, ale nie zrobisz nimi takich zwisów jak plastikami czy Friulkami. Też miejsca łączeń gąsienicy są brzydkie ( u mnie tak przeważnie jest ). Ogólnie chyba plastiki są lepsze, ale trudniej się je składa i trzeba je oczywiście odpowiednio ułożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Witam Pytanie jest proste... który Sturmtiger lepszy Tamiya AFV Revell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Koledzy potrzebuję pomocy, szybko!!! na allegro znalazłem gąski do t-34 Maqette http://allegro.pl/ogniwa-gasienic-do-t-34-i1924517132.html Mam pytanie czy te gąski będą pasowac do t-34/85 zvezdy????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Witam. Mam pytanie, jakim kolorem malowano wnętrza transporterów Sd.kfz 251/9 ? ? ? Czy był to po prostu kolor bazowy kamuflażu czy może jakiś biały, szary, beżowy ? ? ? Liczę na fachową pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastus Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Witam Ostatnio po bardzo długiej przerwie powróciłem do mojego starego hobby, czyli modelarstwa i mam pytanie o firmy produkujące obecnie modele czołgów i wozów pancernych. Mam w planie zbudować dużą scenę z okresu II w.ś. Całą scenografię z podłożem i zabudowaniami zrobię (i pomaluję) z kartonu. Teraz szukam modeli pojazdów pancernych z tego okresu. Czy modele firmy Academy, dostępne np. tutaj: http://plastmodel.pl/c/4/1939-1945-skala-1-35-pojazdy-i-bron-pancerna.html będą dobrym wyborem? A jeśli nie, to którą firmę polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Mam w planie zbudować dużą scenę z okresu II w.ś. Jak ma być naprawdę duża scenka to może w 1:72? Co do jakości modeli to chyba trzeba by się zdacydować na konkretne pojazdy które mają być na makiecie i wtedy dobrać modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liec Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 WitamOstatnio po bardzo długiej przerwie powróciłem do mojego starego hobby, czyli modelarstwa i mam pytanie o firmy produkujące obecnie modele czołgów i wozów pancernych. Mam w planie zbudować dużą scenę z okresu II w.ś. Całą scenografię z podłożem i zabudowaniami zrobię (i pomaluję) z kartonu. Teraz szukam modeli pojazdów pancernych z tego okresu. Czy modele firmy Academy, dostępne np. tutaj: http://plastmodel.pl/c/4/1939-1945-skala-1-35-pojazdy-i-bron-pancerna.html będą dobrym wyborem? A jeśli nie, to którą firmę polecacie? Jesteś tego pewien? Ja bym nie zaczynał od dużego projektu od razu, bo można piznąć jak Hanka w kartony, i się przejechać na modelarstwie zupełnie. Ale jeśli jesteś pewny umiejętności, i masz chęci, to oczywiście kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Ja też tak chciałem zacząć ale moje sklejanie modeli zatrzymało te plany radę najpierw skleić kilka modeli a potem myśleć nad dioramą ponieważ pewnie pierwsze modele będą nie najlepsze. Firmy jako takiej i w miarę taniej niemożna polecić. Dobre firmy to Dragon, AFV Club ale to firmy z górnej pułki. Jeszcze Dobra jest Tamiya ale w ofercie ma też parę modeli przedpotopowych w czołgach najłatwiej to zobaczyć jeśli wanna na dziurki(miejsce na przełącznik bo kiedyś ich modele miały możliwość jeżdżenia) w nowych niema. podobno nie najgorszy jest Trumpeter. Academy ma część dobrych modeli ale część to przepaki bardzo starej i słabej Tamiy. Najlepiej więc jak znajdziesz interesujący cię model to poszukaj na forum warsztat powinny być wytchnietę największe wady danego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Witam Pytanie jest proste... który Sturmtiger lepszy Tamiya AFV Revell Dla mnie zawsze tamija najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Witam Pytanie jest proste... który Sturmtiger lepszy Tamiya AFV Revell A tu patrzyłeś http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/misc/sturmtiger/sturmtiger.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi