Demonion Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Proszę o receptę do wykonania cienkich lini kamuflażu Od jakiegoś czasu staram się wykonać cieniutki natrysk kamuflażu i efekt zadowalający udło mi się uzyskać zaledwie 4 razy (końcówka aero zdjęta). Cały czas następuje wypływ nadmierny farby lub aero się przytyka. Dodatkowo też występuje natrysk przerywany. Z góry dziekuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Posiadanie aerografu nie wystarczy do namalowania cienkich linii kamuflażu, tak jak posiadanie sztalugi, palety i pędzla nie wystarczy do namalowania portretu. Trzeba jeszcze umieć malować ( bez obrazy ) Są ludzie, którym to wychodzi „samo”, a są też tacy, którzy muszą ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Jak widać jest on perforowany.Zapewne pytasz, bo posiadasz, lub chcesz kupić model z Academy, ale niestety pancerz, który tam znajdziesz to kompletny szajs. Eduard robił kiedyś świetny fototrawiony pancerz, niestety teraz bardzo trudno to dostać ( mi się jakiś czas temu cudem udało). Dzięki!! już posiadam i masz rację-na kolana nie rzuca..będę szukał tego "edka"może jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 będę szukał tego "edka"może jakieś namiary? U nas w Polsce zestaw raczej nieosiągalny, ale widzę, że na stronie sklepu Eduarda mają to na stanie! http://www.eduard.com/store/Eduard/Photo-etched-parts/Photo-etched-set/AFV/1-35/M-113-IDF-Zelda-armour-shields-1-35.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Posiadanie aerografu nie wystarczy do namalowania cienkich linii kamuflażu, tak jak posiadanie sztalugi, palety i pędzla nie wystarczy do namalowania portretu.Trzeba jeszcze umieć malować ( bez obrazy ) Są ludzie, którym to wychodzi „samo”, a są też tacy, którzy muszą ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć: Więc dzięki za poradnik który znam - tyle daję radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Adams do piotrkura. Jeżeli Barthass wyśledził te osłony na na oficjalnej stronie Eduarda to tym bardziej powinien je posiadać polski Eduard we Wrocławiu spróbuj tam. Z własnego doświadczenia wiem że mają więcej niż sklep w Czechach kupiłem tam min. blaszki do AH64A 1/35 których próżno szukać w sklepie w Czechach strony co prawda nie mają ale można zadzwonić lub maila wysłać.A i sprowadzenie pewnie tańsze niż z Czech, wiem bo za fanty z Realmodela wartości 15 jurków musiałem zapłacić 12 jurków za przesyłkę.Z resztą będę na poczatku września we Wrocławiu w Eduardzie jak byś był zainteresowany to daj znać na PW.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Dzięki panowie!! Adams-jak się sam z tym nie ogarnę to dam znać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JazzMan Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Witam Mam pytanie - jakie różnice były między gąsienicami typu T66 a T80 stosowanych w czołgach Sherman z zawieszeniem HVSS ? Czy podczas wojny w Korei mogły być stosowane oba typy ? Dziękuję za każdą odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Witam mam pytanie do znawców alianckich czołgów mianowicie: Ile M3 Lee zdobyło DAK w Afryce jeśli wogóle? Czy są jakieś szczególnie widoczne rożnice pomiędzy M3 Lee z Afryki a tym z Land-Lease dostarczonym sowietom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Cześć Mam pytanie odnośnie farbek Gunze Sangyo - są bardziej popularne wśród militariów więc tu je zadam - czy jest jakaś różnica pomiędzy rozcieńczalnikami tej firmy - czyli - czy jest uniwersalny ten rozcieńczalnik do każdych z farb (C, H itd.) czy do każdego typu osobno? http://www.gunze.pl/go/_info/?user_id=T-101&lang=pl jest obok napisane (seria C) czyli do H nie podchodzi? z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Ok, czyli mogę spokojnie użyć go do obu typów Gunze i do tamki również. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Witam. Mam pytanie do znawców tematu Stugów III. Mam taki zestaw z Tamiyi Chcę zbudować model tego pojazdu: Czy z tego zestawu da się zbudować model tego pojazu? Już wiem, że będę musiał dorobić zimmerit i wymienić lufę na późną. Czy poza tym będę musiał jeszcze coś wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Inna jest osłona armaty i nie wiem czy jest w zestawie późna osłona MG. Ogólnie zestaw ten zawiera wiele elementów potrzebnych do złożenia różnych wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Witam bardzo proszę o wskazanie numeru farby firmy pactra który nadaje się do pomalowania modeli marder a3 oraz panzerhaubitze 2000 .Standardowy kamuflaż wojsk niemieckich ,chodzi mi o kolor zielony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Pactra A 106 Olivegrun 1943-Marder Pzh z pactry nie wiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Marder a3 to współczesny pojazd i chodzi mi o ten zielony ze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 A myślałem o tym z II wś do tego Pactry to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Pactra a29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Witam wszystkich... mam sprawę A jest ona taka... już któryś miesiąc z rzędu odbija się na mnie kryzys w branży motoryzacyjnej... co za tym idzie to i zarobki są kryzysowe. Musiałem sprzedać wszystkie swoje modele żeby wyjść na prostą z wszystkimi opłatami i zaległościami w innych wydatkach. Oglądając prace wszystkich modelarzy szarpie mi gulą na lewo i prawo... można by to nawet określić jako zazdrość... sam bym chciał coś skleić i wymalować a tymczasem mój kompresor zalega jeszcze większym kurzem... No i do sedna... może ktoś z was ma jakiś model z którym stwierdził że i tak go nie sklei i będzie leżał w szafce pokryty kurzem... No i może ktoś by mi odstąpił jakiś model ?? Wiem że to jest zwykłe żebractwo i poniekąd wstyd mi to pisać ale nie zapowiada się żebym jakikolwiek model zakupił do końca roku a z modelarstwa nie chce zrezygnować bo to już jest chyba moja ostatnia pasja jaka mi została... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Sprawdź pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Hej mam pytanko odnośnie camo w leopardzie 2 czy to kamo jest prawdziwe, czy to wymysł tylko na potrzeby zabawki ? Nieukrywam że bardzo mi siepodoba i rozważam takie w swoim modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Sam rodzaj kamuflażu jest prawdziwy: Choć osobiście nie spotkałem się z A5 malowaną w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Pytanie za milion unktów - posiada ktoś plany amfibii PTS lub PTSM? I czy kiedykolwiek ukazał się jakikolwiek model tej amfibii w 1/35 czy 1/48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 MinimanFactory ma PTS-M w zapowiedziach: http://www.minimanfactory.com/en/minimanfactory-m1/coming-soon-p1.7/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Za tę cenę kilka żywicznych części, nie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi