Mariusz45 Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Czy ktoś wie gdzie dostanę to od ręki? Zamòwiłem w Mojehobby i już drugi termin podają. Poczekam ale warto mieć alternatywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Kup u źródła.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 Czy farby Tamki XF są mieszalne z Mr Color C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 W dniu 8.11.2022 o 10:34, Mariusz45 napisał: Czy ktoś wie gdzie dostanę to od ręki? Zamòwiłem w Mojehobby i już drugi termin podają. Poczekam ale warto mieć alternatywę. Może nie chodzi o ten zestaw, ale w tamty roku dwa razy kupiłem u nich. Za pierwszym razem przysłali, a za drugim razem nie mogłem nawet zrealizować zamówienie z ich strony. Czy miałeś tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 9 minut temu, pawełg napisał: Może nie chodzi o ten zestaw, ale w tamty roku dwa razy kupiłem u nich. Za pierwszym razem przysłali, a za drugim razem nie mogłem nawet zrealizować zamówienie z ich strony. Czy miałeś tak samo? Pierwszy raz kupuję od nich coś na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 4 godziny temu, Mariusz45 napisał: Czy farby Tamki XF są mieszalne z Mr Color C? Farby akrylowe Tamiya są to akryle na bazie alkoholu, a Mr.Color seria C to farby celulozowe na rozpuszczalnikach organicznych (też alkoholowych), mogą się zważyć. Spróbuj rozcieńczyć osobno jedną, a potem drugą tym rozcieńczalnikiem. Następnie połącz mieszaniny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 10 Listopada 2022 Share Napisano 10 Listopada 2022 22 godziny temu, Mariusz45 napisał: Pierwszy raz kupuję od nich coś na zamówienie. Ja takie nie miałem. Dwa razy u nich coś kupiłem. Za pierwszym razem wszystko poszło dobrze. Za drugim razem nie mogłem nawet przelać pieniędzy korzystając z ich stron. Ogólnie to trochę mam z nimi problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 Czy ktoś używa,używał tego podkładu. Chciałbym poznać jakieś opinie. Głòwnie chodzi mi o to,czy nie będzie problemòw z zapchanym aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 4 minuty temu, Mariusz45 napisał: Czy ktoś używa,używał tego podkładu. Chciałbym poznać jakieś opinie. Głòwnie chodzi mi o to,czy nie będzie problemòw z zapchanym aero? To jest produkt akrylowy. Jest praktycznie bezwonny. Nie śmierdzi jak farby na bazie rozpuszczalników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 4 godziny temu, Mariusz45 napisał: Czy ktoś używa,używał tego podkładu. Chciałbym poznać jakieś opinie. Głòwnie chodzi mi o to,czy nie będzie problemòw z zapchanym aero? Eh, trochę jednak loteria z tymi podkładami. Jeśli szukasz czegoś pod obicia czy inne drapanie, to tylko Tamiya Red Oxide, o innych nie mówię bo nie znam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 (edytowane) 4 godziny temu, Mariusz45 napisał: Czy ktoś używa,używał tego podkładu. Chciałbym poznać jakieś opinie. Głòwnie chodzi mi o to,czy nie będzie problemòw z zapchanym aero? Używałem tego raz czy dwa , da się malować, trzeba rozcieńczyć ze 3 do 1 na korzyść wody, na minus brudzi mocno aerograf, trzeba dokładnie czyścic później Edytowane 13 Listopada 2022 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 14 minut temu, KrzychuP napisał: Eh, trochę jednak loteria z tymi podkładami. Jeśli szukasz czegoś pod obicia czy inne drapanie, to tylko Tamiya Red Oxide, o innych nie mówię bo nie znam. Właśnie o coś do obdrapań mi chodzi. Kolor fabrycznego podkładu germańskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 (edytowane) 18 minut temu, Mariusz45 napisał: Właśnie o coś do obdrapań mi chodzi. Kolor fabrycznego podkładu germańskiego. Jeśli ma to być niemiecka farba antykorozyjna to średnio ,jeśli brązowawe odpryski to polecam Vallejo Mecha chipping brown Tamiya jest bardziej ceglano/ruda.Vallejo lubi się przecierać do gołego plastiku.Chociaż ten Red Brown sugeruje kolor do kamo. Edytowane 13 Listopada 2022 przez KrzychuP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 1 godzinę temu, KrzychuP napisał: Jeśli ma to być niemiecka farba antykorozyjna to średnio ,jeśli brązowawe odpryski to polecam Vallejo Mecha chipping brown Tamiya jest bardziej ceglano/ruda.Vallejo lubi się przecierać do gołego plastiku.Chociaż ten Red Brown sugeruje kolor do kamo. Dlaczego średnio. Czy są jakieś informacje potwierdzające jaki był kolor podkładu niemieckich pojazdów. Ja znalazłem właśnie ten Vallejo jako polecany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 31 minut temu, Mariusz45 napisał: Dlaczego średnio. Czy są jakieś informacje potwierdzające jaki był kolor podkładu niemieckich pojazdów. Ja znalazłem właśnie ten Vallejo jako polecany. Zasadniczo to była minia ,ceglano -czerwony kolor-antykorozyjny.Pod koniec wojny jak brakowało już wszystkiego stosowany jako część kamuflażu.Z tego co pamiętam to chyba nawet inny RAL ,ale zrobisz jak będziesz uważał za słuszne. Z drugiej strony nazwa Primer jest troszkę na wyrost gdyż te kolory wielu modelarzy traktuje jako kolor bazowy(najciemniejszy)do różnych technik malarskich. Pojazdy w fabrykach malowano na Oxid red (antykorozyjny) i dalej właściwy kolor kamo w zależności od okresu.Co do konkretnych numerów RAL to Krzychu(meser 262) niechaj się wypowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 A to? Jak się tymi farbami maluje? Ma ktoś swoje doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 (edytowane) 22 minuty temu, Mariusz45 napisał: A to? Jak się tymi farbami maluje? Ma ktoś swoje doświadczenia? Bardzo dobre farby. Dają głęboki mat. Idealne do areografu. Ja rozcieńczam je Mr hobby levlling thinner. Zaliczają się do tych śmierdzących. Edytowane 15 Listopada 2022 przez patrykd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 55 minut temu, Mariusz45 napisał: A to? Jak się tymi farbami maluje? Ma ktoś swoje doświadczenia? Potwierdzam post powyżej. Nie zapychają aerografu, idealny kolor. Zapach niezbyt przyjemny, ale da się bez maski wytrzymać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 Ja z tymi farbami przy merkavie mialem interesujacy przypadek. Kupilem kolor sinay grey i za chiny nie moglem rozcienczyc czy to dedykowanym thinnerem czy alkoholem z farby przy probie mieszania robil zie kleisty glut. Po kilku probach farba wyladowala w koszu. Byc moze mialem pecha i trefna partia sie trafila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 Posiada może ktoś zdjęcie czołgów R-35 używanych przez Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie we Francji ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 10 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Posiada może ktoś zdjęcie czołgów R-35 używanych przez Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie we Francji ?? Polecam lekturę: Wojsko i Technika Historia 6/2019 https://zbiam.pl/artykuly/renault-r35/ Wojsko i Technika Historia 1/2020 https://zbiam.pl/artykuly/renault-r35-2/ TW Historia Spec 4/2016 https://www.magnum-x.pl/artykul/czolgi-lekkie-renault-r35-i-r40 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Black Friday w sklepie Hobbysta już jest!!!! https://www.hobbysta.pl/promocje/ Brać bo wykupią!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Czy ktoś z kolegów zechciał by podpowiedzieć jaką średnicę miały liny holownicze do T-34? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 18.11.2022 o 11:15, Endrju napisał: Czy ktoś z kolegów zechciał by podpowiedzieć jaką średnicę miały liny holownicze do T-34? Eureka XXL lina to T-34 to plecionka 0,8 mm Edytowane 9 Kwietnia 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 Witajcie. Mam pytanie co do koloru dunkelgelb stosowanego na pojazdach. Obecnie stosuję TS-3 od Tamiya ale bardziej pasowałyby mi farby Vallejo. Który z kolorów z palety Vallejo byłby najbardziej odpowiedni? Trochę szukałem i chyba będzie to Dark Yellow 70978 RAL 7028 ale nie jestem do końca pewny? Moglibyście potwierdzić ? Ewentualnie jaki inny dobrze zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi