Kapitan Bomba Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Modelarska brać pytanie do was mam. Czy te pojazd nadają się jako pojazdy użytkowane w Polsce?http://www.mojehobby.pl/products/BM-21-Grad-16081346.html http://www.mojehobby.pl/products/Russian-BM-21-Grad-Multiple-Rocket-Launcher.html http://www.mojehobby.pl/products/Russian-2S1-Self-propelled-Howitzer.html http://www.mojehobby.pl/products/SAM-6-Antiaircraft-Missile.html Oprócz drugiego - tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Dzięki kapitanie:) a jaka jest różnica miedzy tymi BM21? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Nie jestem na 100% pewien ale jeden to URAL 375D, a drugi URAL 4320 u nas nie używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Ten pierwszy to 375D z benzynowym V8 drugi to 4320 z dieslem V8 z Kamaza. Wydaje mi się że diesel zastąpił benzynę ze względu na spalanie bo 4320 produkują do dziś (czyli ten pierwszy jest starszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Mac a u nas który jest? Tak jak mowi Kapina Bomba? Dobra znalazłem. Jest tak jak mówi Kapian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 premier1986 nie znam się na Wojsku Polskim, ale 375D skończyli produkować pod koniec lat '70. 4320 jest jego ewolucją i robią go do dziś, więc jeśli nasze wojaki jakiegoś używają to chyba tego względnie nowego a nie przestarzały model. Jednak kto wie? Na pewno jeśli chcesz LWP to 375D. Jeśli współczesne Wojsko Polskie nadal go używa to trochę bieda u nas... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Już to kiedyś było, jednak mamy starego benzyniaka 375D http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=5031 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Nooo właśnie zakonczyłem grzebanie w roznych miejscach internetów i tak i owczem mamy stare 375. Dostaliśmy je jakoś wlatach '60. Stan na rok 2007 to 227 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Tylko jest problem bo Trumpeter wypuścił Urala 375D na "odwal się" bo silnik to nadal Kamaz-740 V8 diesel (ten z 4320) oraz zła deska rozdzielcza też z 4320. Ale jeśli Ci nie robi to różnicy to bierz, reszta jest jak najbardziej w porządku PS Real Model wypuścił konwersję ale kto ma ponad stówę na silnik, deskę i maskę z żywicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Model 180 to juz na dodatki zabraknie:/ ale tak szczerze mówiąc to nie dawajmy się zwariować z tą poprawnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 BM21 zamówiony a czy może spotkał się ktoś z was na WR-40 Langusta ale w skali 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 BM21 zamówiony a czy może spotkał się ktoś z was na WR-40 Langusta ale w skali 1:35? Nie ma szans. I długo nie będzie, chyba, że jakaś firma (IBG) wypuści serie ciężarówek Jelcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 I to jest smutne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Koledzy ubzdurałem sobie i co najgorsze,, nie daje mi to spokoju,Budowe pojazdów wojskowych w skali 1:72 Ale tu jest problem Chce ustawiać owe pojazdy na dioramach ,opartych na zdjęciach historycznych Nie chodzi tu o podstawkę , roslinaka + drzewko i jakieś głazy ale o coś konkretnego Zdjęcie ma przedstawiać :ulice ,jakieś rujny ,nie za dużo osób (żołnierzy i cywilów). Nie wchodzą w grę plenery gdzie porusza się wiele pojazdów (marsz na zgrupowanie) Wiem ,temat trudny,no i oczywiście potrzebne duże umiejętności Myślę ze sobie poradzę z wasz pomocą Nabrałem zapału przy budowie BMW pomagali Marudek,Piotr_P ,Jonathan Teraz sklejam Gaz-51 i T34-85 -pomaga Piotr_P Licze na Wasza pomoc i z góry bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Z ruinami może być ciężko, ponieważ Gaz to konstrukcja powojenna. Ale możesz zaaranżować scenę, że Gaz wywozi gruz z ulic, a teciak chce przejechać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Z tym wypuszczaniem to bym się bardziej nastawiał bardziej na Leośka 2PL albo Twardego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Nooo PT też by mógł być ciekawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Pomysł b.fajny I ja mam ich sporo Jednak potrzebuje fotografii. Przejrzałem 1000 -ce fotek ,jednak na razie zadnie mi nie za iskrzyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Witaj, Polecam założenie konta na portalu Pinterest. Ja znalazłem tam mnóstwo interesujących, historycznych zdjęć. Ponadto są tam świetne prace modelarzy z całego świata. Po zalogowaniu nie mogłem się oderwać przez kilka godzin... Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Od dwóch dni siedzę non sto w tym portalu Dostałem już oczopląsów,bo nie mogę się oderwać Dlatego proszę o pomoc Marydek dziękuje Piękne modele,krajobrazy ,dioramy ,laseczki wszystko i Historia na fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Szukam figurek załogi do czołgu t-72 1:72 coś w klimacie arabskim. Syria Irak. Dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Washe glinkowe Używał ktoś z kolegów Washy Glinkowych (clay wash)? Jakieś opinie, uwagi? Sprawdza się to w pancerce? Da się coś takiego dostac w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 W pancerce nie, w lotnictwie często, głównie do wszelkiej maści wnęk i luków. Bardzo ładnie udaje nagromadzony w zakamarkach brud. W pracy łatwy - prosto z buteleczki nakładany pędzlem na model i zmywany wacikiem z wodą. ps. to Ty mi ostatnio sprzed nosa na allegro wykupiłeś zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Czym można pomalować reflektor w T-34, żeby wyglądał "w miarę" realistycznie? Chodzi mi oczywiście nie o osłonę, lecz element, który w rzeczywistości był szklany. Mam farbkę olejną Revell 91 steel metallic. Może czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi