robertmodelarz Napisano 16 Marca 2020 Share Napisano 16 Marca 2020 Tu jest kompletny tutorial w 1/35 Marder III Tamiya. W skali 1/72 to samo tylko mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Marca 2020 Share Napisano 16 Marca 2020 Podobne techniki modelarskie typowe dla skali 1/72 - zastosujesz inne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Marca 2020 Share Napisano 16 Marca 2020 (edytowane) Do modulacji koloru pojazdów niemieckich z II wojny światowej polecam gotowy zestaw farb: AK Interactive AK-552 SET German Dunkelgelb Modulation Edytowane 16 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Marca 2020 Share Napisano 16 Marca 2020 (edytowane) Drugi zestaw do kamuflażu: Edytowane 16 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielzu Napisano 17 Marca 2020 Share Napisano 17 Marca 2020 czy da się tę lub tę farbę Wlać to aerografu bez żadnych negatywnych konsekwencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Marca 2020 Share Napisano 17 Marca 2020 Da się ale lepiej rozcieńczać. Wszystko się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielzu Napisano 17 Marca 2020 Share Napisano 17 Marca 2020 6 minut temu, Bengal napisał: Da się ale lepiej rozcieńczać. Wszystko się da Jak się kiedyś gdzieś indziej pytałem to mówili że w aerografie stifado powstaną takie dziwne ''gluty''. A jak się da rozcieńczyć tą farbę to w jakich dawkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Marca 2020 Share Napisano 17 Marca 2020 48 minut temu, Szkielzu napisał: Jak się kiedyś gdzieś indziej pytałem to mówili że w aerografie stifado powstaną takie dziwne ''gluty''. Sprawdź sam zobaczysz co można a czego nie można 49 minut temu, Szkielzu napisał: A jak się da rozcieńczyć tą farbę to w jakich dawkach? w odpowiednich - do konsystencji mleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielzu Napisano 17 Marca 2020 Share Napisano 17 Marca 2020 Ktoś zna jakieś strony Gdzie można zobaczyć zdjęcia pojazdów opancerzonych z bliska? Pytam ponieważ nie wiem czy zrobić taką fajną teksturę Do mojego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Marca 2020 Share Napisano 17 Marca 2020 primeportal google : nazwa pojazdu walkaround 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielzu Napisano 17 Marca 2020 Share Napisano 17 Marca 2020 15 minut temu, Bengal napisał: primeportal google : nazwa pojazdu walkaround Dziękuję bardzo za wiele odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielzu Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) wie ktoś jaką wersją tygrysa jest japoński ''czołg ciężki No.6'' Edytowane 19 Marca 2020 przez Szkielzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) Japończycy nigdy nie posiadali Tygrysów. Pod koniec wojny jeden z U-bootów przewiózł do Japonii plany tego czołgu. Jeżeli chodzi o czołg z gry to ten: Edytowane 19 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielzu Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 10 minut temu, robertmodelarz napisał: Japończycy nigdy nie posiadali Tygrysów. Pod koniec wojny jeden z U-bootów przewiózł do Japonii plany tego czołgu. Jeżeli chodzi o czołg z gry to ten: Właśnie chodziło mi o tym z gry A tak dla pewności bo na opakowaniu jest to dziwnie zapisane to jest Tiger 1 Ausf h1 tak? Bo z tego co widzę po podwoziu to H 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 Panowie Mój pierwszy czołg i pierwsze próby modulacji. Brakuje jeszcze matowego lakieru, „szkiełek” i nie ma lufy KMu. Będę wdzięczny za jakiś komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) Na szybko, - błoto tragiczne - bym się go pozbył w miarę szybko. - zdaje się ze beczki z tyłu masz źle zamontowane - korek powinien być na górze. - osłony wizjerów kierowcy - chyba przesadziłeś z kątem ich wychylenia - samo malowanie wygląda ok. PS. Zasadne jest wykonywanie zdjęć na jednolitym tle, Do tego typu dyskusji jest opcja zakładania relacji z prac w dedykowanym temacie.. Edytowane 20 Marca 2020 przez Markuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 Dzięki. To błoto mnie zastanawia - zrobiłem je mieszając szpachle wamod z rozpuszczalnikiem akrylowym i pigmentem. Nie wiem czy to kwestia koloru, struktury czy położenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 Ale panowie, nie róbmy burdello. Jak chcesz ocen i porad to zakładaj warsztat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 22 Marca 2020 Share Napisano 22 Marca 2020 Pytanie w kwestii rozjaśniania kolorów zamiast kupowania zestawów do modulacji. Gdzieś czytałem, że 1. Zielenie rozjaśniać żółtym a nie białym 2. Panzer grey niebieskim Czy to prawda? I czym w takim razie rozjaśnić żółty do pustynnego kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 22 Marca 2020 Share Napisano 22 Marca 2020 3 godziny temu, Klapouch napisał: Pytanie w kwestii rozjaśniania kolorów zamiast kupowania zestawów do modulacji. Gdzieś czytałem, że 1. Zielenie rozjaśniać żółtym a nie białym 2. Panzer grey niebieskim Czy to prawda? I czym w takim razie rozjaśnić żółty do pustynnego kamuflażu? Kombinowanie, wystarczy czarny, bazowy i biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielzu Napisano 23 Marca 2020 Share Napisano 23 Marca 2020 no więc mam trochę DUŻY problem. zacząłem szukać moich starszych modeli i znalazłem mausa od Dragona. Natomiast że był niepomalowany i kiepsko zrobiony postanowiłem zrobić jego renowacje. Problem mam z bocznymi płytami pancernymi gdyż mam problem z ich odczepieniem. Ktoś by mógł polecić jakiś sposób lub przyrząd aby z takimi problemami się zażegnać. Ta informacja byłaby mi też przydatna z innymi modelami których bym robił renowacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielzu Napisano 23 Marca 2020 Share Napisano 23 Marca 2020 Niestety nie mogę dodać drugiego zdjęcia bo strona mówi że przekracza ilość miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Marca 2020 Share Napisano 23 Marca 2020 6 minut temu, Szkielzu napisał: Niestety nie mogę dodać drugiego zdjęcia bo strona mówi że przekracza ilość miejsca wystarczyć je zmniejszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielzu Napisano 23 Marca 2020 Share Napisano 23 Marca 2020 10 minut temu, Szkielzu napisał: Niestety nie mogę dodać drugiego zdjęcia bo strona mówi że przekracza ilość miejsca here we go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 23 Marca 2020 Share Napisano 23 Marca 2020 czym to kleiles? tamke extra thin rozkleisz kolejna aplikacja w/w. a co ca sa rozne debondery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi