Skocz do zawartości

[Pojazdy wojsk.] Zadajemy pytania. Otrzymujemy odpowiedzi.

Złośliwiec

Rekomendowane odpowiedzi

Do modulacji koloru pojazdów niemieckich z II wojny światowej polecam gotowy zestaw farb:

AK Interactive AK-552 SET German Dunkelgelb Modulation

Edytowane przez robertmodelarz

6 minut temu, Bengal napisał:

Da się ale lepiej rozcieńczać.

Wszystko się da :)

Jak się kiedyś gdzieś indziej pytałem to mówili że w aerografie stifado powstaną takie dziwne ''gluty''. A jak się da rozcieńczyć tą farbę to w jakich dawkach?

48 minut temu, Szkielzu napisał:

Jak się kiedyś gdzieś indziej pytałem to mówili że w aerografie stifado powstaną takie dziwne ''gluty''.

Sprawdź sam :) zobaczysz co można a czego nie można

49 minut temu, Szkielzu napisał:

A jak się da rozcieńczyć tą farbę to w jakich dawkach?

w odpowiednich - do konsystencji mleka

Japończycy nigdy nie posiadali Tygrysów.  Pod koniec wojny jeden z U-bootów przewiózł do Japonii plany tego czołgu. Jeżeli chodzi o czołg z gry to ten:

Edytowane przez robertmodelarz

10 minut temu, robertmodelarz napisał:

Japończycy nigdy nie posiadali Tygrysów.  Pod koniec wojny jeden z U-bootów przewiózł do Japonii plany tego czołgu. Jeżeli chodzi o czołg z gry to ten:

135-tiger-tamiya-czolg-model-523382064.jpg

Właśnie chodziło mi o tym z gry A tak dla pewności bo na opakowaniu jest to dziwnie zapisane to jest Tiger 1 Ausf h1 tak? Bo z tego co widzę po podwoziu to H 1

Na szybko,

- błoto tragiczne - bym się go pozbył w miarę szybko.

- zdaje się ze beczki z tyłu masz źle zamontowane - korek powinien być na górze.

- osłony wizjerów kierowcy - chyba przesadziłeś z kątem ich wychylenia

- samo malowanie wygląda ok.

PS. Zasadne jest wykonywanie zdjęć na jednolitym tle,

Do tego typu dyskusji jest opcja zakładania relacji z prac w dedykowanym temacie..

Edytowane przez Markuz

Pytanie w kwestii rozjaśniania kolorów zamiast kupowania zestawów do modulacji. Gdzieś czytałem, że 

1. Zielenie rozjaśniać żółtym a nie białym

2. Panzer grey niebieskim

Czy to prawda? I czym w takim razie rozjaśnić żółty do pustynnego kamuflażu? 

3 godziny temu, Klapouch napisał:

Pytanie w kwestii rozjaśniania kolorów zamiast kupowania zestawów do modulacji. Gdzieś czytałem, że 

1. Zielenie rozjaśniać żółtym a nie białym

2. Panzer grey niebieskim

Czy to prawda? I czym w takim razie rozjaśnić żółty do pustynnego kamuflażu? 

Kombinowanie, wystarczy czarny, bazowy i biały. 

20200323_165601.thumb.jpg.4d0720f76802ef8ff42b1eed068839a7.jpgno więc mam trochę DUŻY  problem. zacząłem szukać moich starszych modeli i znalazłem mausa od Dragona. Natomiast że był niepomalowany i kiepsko zrobiony postanowiłem zrobić jego renowacje. Problem mam z bocznymi płytami pancernymi gdyż mam problem z ich odczepieniem. Ktoś by mógł polecić jakiś sposób lub przyrząd aby z takimi problemami się zażegnać. Ta informacja byłaby mi też przydatna z innymi modelami których bym robił renowacje