jaxiu Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Zaszalałem ;) kupiłem oringi w sklepie (w ramach przerwy w pracy) Uwaga kwota powala ;) - mam nadzieje, że to rozwiąże problem, niestety wydają się nieco grubsze od oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 No i ostatecznie skończyło się na uszczelce rodem z zapalniczki... Nic to aerograf zreanimowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Ma ktoś może na zbyciu pojedyncze ogniwa gąsienic typ T80 do Shermanow ? Potrzebowałbym 12 sztuk do specjalnej ramki na ogniwa stosowanej w izraelskich Shermanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Szukam koloru zielonego dla tej Szyłki: Z porównań wychodzi że pasowałby Pale Green 70.885 Vallejo, ale wydaje mi sie za jasny. Ktoś coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 A sprawdź NATO Green Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Za ciemny, niestety to nie jest malowanie NATO-wskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Ale przy odpowiednim rozjasnieniu może by dało rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Mam do Was jeszcze 2 pytania dotyczące modeli, które wykonuję/będę wykonywać (czołgi w polskich barwach i niemieckie niszczyciele czołgów): 1. czy warto kupować oleje 502 Abteilung, a jeżeli tak to jakie polecacie kupić do powyższej tematyki. 2. czy potrzebuję jakiś farb metalicznych (np. srebrny, mosiądz, złoty itp.) - używam Tamiya akryle. Ze starych czasów mam jeszcze jakieś oleje (Humbrol, Revell) ale nie jestem pewny czy wystarczą i czy nie będą się "gryzły" z akrylami Z góry dziękuję za odpowiedź PS. Info dla wszystkich zastanawiających się dlaczego u mnie stanęło. Po prostu mój kręgosłup i żołądek nie wytrzymywały siedzenia na kanapie i lepienia na taborecie. Nosi mnie strasznie żeby dalej robić ale rozsądek wygrywa, a jest spore światełko w tunelu, że w przyszłym miesiącu wracam "do żywych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Mam do Was jeszcze 2 pytania dotyczące modeli, które wykonuję/będę wykonywać (czołgi w polskich barwach i niemieckie niszczyciele czołgów): 1. czy warto kupować oleje 502 Abteilung, a jeżeli tak to jakie polecacie kupić do powyższej tematyki. 2. czy potrzebuję jakiś farb metalicznych (np. srebrny, mosiądz, złoty itp.) - używam Tamiya akryle. Ze starych czasów mam jeszcze jakieś oleje (Humbrol, Revell) ale nie jestem pewny czy wystarczą i czy nie będą się "gryzły" z akrylami Z góry dziękuję za odpowiedź PS. Info dla wszystkich zastanawiających się dlaczego u mnie stanęło. Po prostu mój kręgosłup i żołądek nie wytrzymywały siedzenia na kanapie i lepienia na taborecie. Nosi mnie strasznie żeby dalej robić ale rozsądek wygrywa, a jest spore światełko w tunelu, że w przyszłym miesiącu wracam "do żywych". Nie wiem czy jestem do końca kompetentny (małe doświadczenie), ale napisze jak ja to robię Co do olei - ja kupiłem najtańsze z Alledrogo (<12PLN za 12 kolorów), do tego rozcieńczalnik do farb olejnych wamodu i w mojej ocenie dają radę. Emalie i oleje możesz spokojnie dawać na dobrze wyschnięty akryl. Ja rozcieram w/w oleje właśnie rozcieńczalnikiem wamodu na akrylach i nic się nie gryzie. Mój Panzer III potraktowany taką metodą viewtopic.php?f=87&t=49822 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Witam. Czy jest jakiś dobry model w 1:72 który można zrobić w malowaniu z arden? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Znawcy niemieckiej pancerki zapewne zaproponują Ci jakiegoś Panzera. Ja Ci zaproponuję Shermana: http://www.missing-lynx.com/reviews/small/dml7271reviewcs_1.html Znajdziesz w tym zestawie malowanie amerykańskiej 9-tej dywizji pancernej. Poza tym piszemy "w malowaniu z Ardrenów" a nie "z arden". Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Ja Ci zaproponuję Shermana: http://www.missing-lynx.com/reviews/small/dml7271reviewcs_1.html Zapomniał kolega dodać że zestaw od kilku lat praktycznie nieosiągalny A kolega Polski_Czołgista może bardziej sprecyzuje co by go interesowało bo pasuje tu kilkadziesiąt typów sprzętu od Jeep'a do Tygrysa Królewskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Chodzi o 1:72 a wolałbym coś większego niż jakis jeep tylko właśnie bardziej jakiś Sherman albo coś. Poprostu chce zrobić model ma konkurs i jako że zaczęła się szkoła to mam mniej czasu. Dlatego 1:72. W ardenach były jagdpanzery a czy jest jakiś model z kalkami z Ardenów? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Chodzi o 1:72 a wolałbym coś większego niż jakis jeep tylko właśnie bardziej jakiś Sherman albo coś. Poprostu chce zrobić model ma konkurs i jako że zaczęła się szkoła to mam mniej czasu. Dlatego 1:72. W ardenach były jagdpanzery a czy jest jakiś model z kalkami z Ardenów? Pozdrawiam Jest tygrys dwójka od dragona , ja go własnie robie z Arden ,ale poza konkursem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Tylko ze tygryska mam w 1:72 I myślę o czymś innym ale jak nie znajdę to będzie tygrys Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Tylko ze tygryska mam w 1:72 I myślę o czymś innym ale jak nie znajdę to będzie tygrys Pozdrawiam A zbuduj podróbe M10 zwaną M10 Ersatz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Czytałem opinię na temat modelu i nie były zbyt dobre ale zastanawiałem się nad tym. Tylko gdzie to kupić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 http://allegro.pl/ersatz-m10-ardeny-1944-1-72-dragon-60529-i5094181982.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 http://allegro.pl/ersatz-m10-ardeny-1944-1-72-dragon-60529-i5094181982.html Przecież to gotowy, kolekcjonerski model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 ups, faktycznie nie zwróciłem uwagi, że to gotowy model. Sorry :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Ja mam pytanie , bo składam sdkfz 261 na konkurs i nie mogę znaleźć jednolitego pojazdu , jeden ma jakąś klatkę na klaksonie czy jak to sięnazywa , inny ma zasobnik z przodu inny ma jakieś trójkąty na kołach , a każdy podpisany sdkfz 261. Mółgby mnie ktoś nakierować na jakieś rzetelne źródło albo sam powie coś na ten temat , bo czacha paruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Witam. Czy jest jakiś dobry model w 1:72 który można zrobić w malowaniu z arden? Odpowiedzi padło już kilka, tak sobie myślę że może któregoś ze Stug-ów, chyba dostępne są z Trumpetera. A może któryś z bardzo dobrych flakpanzerów http://exito.sklep.pl/pl/p/MACO-7209-172-Flakpanzer-IV-Ostwind/12845 możliwe także mobelwagen i wirlbelwind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Znaczy trochę boję się tej skali i takich no jednak jeszcze maluchów ale może coś znajdę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 jest tego trochę na rynku i to co najważniejsze dostępne transportery SD.Kfz 251 i 251, amerykańskie Half Tracki ( tutaj trochę gorzej bo tylko Academy - średniak) Fajny jest (jak dysponujesz trochę większą gotówką) żywiczny M-29 Weasel z Haulera. Są też piękne Pz IV ausf G i J z Revell-a. Można pokusić się o opancerzonego jeepa z Dragona itp...itd Wybór trudnawy a temat Bitwy o Ardeny bardzo ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 A jagdtigera tylko dragon robi takiego słusznego uwagi czy trumpek też dobre ma ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi