abtb Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca Dziś do kawy galeria "gołąbka pokoju" pod postacią Tupolewa Tu-134A w barwach naszego narodowego przewoźnika czyli LOT-u Model uważam za jeden z lepszych (o ile nie najlepszy) w ofercie pasażerów Zvezdy - składa się bardzo dobrze. Można co prawda odrobinkę posarmacić na silniki, ale to już dla wyjątkowych marudów. Kalki z Martoli - cienkie jak cholera i mające tendencję do "samoistnego" podziału na mniejsze fragmenty - dotyczy to pasów na okna. Oczywiście jak w każdym przypadku kalek dedykowanych do konkretnego modelu tak i w tym okna na kalkach rozmijają się z oknami na modelu Więc żeby było dobrze - okna w modelu należy zaszpachlować żeby nie wyłaziły spod kalki. Oczywiście wszystkie te uwagi nie dotyczą kalek rosyjskiej firmy REVARO bo akurat oni robią perfekcyjnie (i o dziwo malowania LOT-u są w ich ofercie z czego oczywiście skorzystam niebawem ) A teraz zapraszam do galerii Tupolew Tu-134A, Polskie Linie Lotnicze LOT, niech będzie że Okęcie, i że we Warszawie, i w PRL-u w którymś tam roku. A teraz można "lecieć" z komentarzami 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca Toż to prowokacja pełną gębą. Rosyjski model a do tego zapowiedź użycia rosyjskich kalkomanii. Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca No piękności, fantastyczny Tupolew. Ale uszczypnąć muszę, rejestracja na stateczniku ciut za nisko i brak antenki na grzbiecie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca Fajne to jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca 3 godziny temu, abtb napisał: Oczywiście jak w każdym przypadku kalek dedykowanych do konkretnego modelu tak i w tym okna na kalkach rozmijają się z oknami na modelu Z tego co pamiętam, to raczej problem modelu Zvezdy - okienka ma w innych miejscach / w innym układzie, niż samoloty latające w barwach LOTu... Ale kalki te opracowywaliśmy blisko dziesięć lat temu, więc może (pisząc z pamięci) coś pokręciłem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca Myślałem, że będzie kolejny MiG-21, a tu pasażer. Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Czerwca Autor Share Napisano 1 Czerwca Dziękuję panowie za opinie i uwagi 10 godzin temu, barszczo napisał: rejestracja na stateczniku ciut za nisko Na to to już nic nie poradzę 10 godzin temu, barszczo napisał: brak antenki na grzbiecie Tu akurat poradzę bez problemu. Przy okazji dorobię światełko na grzbiecie 7 godzin temu, gajowy z wąsami napisał: okienka ma w innych miejscach / w innym układzie, niż samoloty latające w barwach LOTu... Z tym się całkowicie zgodzę. Revaro to uwzględniło i oprócz pasujących do modelu pasów na okna, dodało przednie części pasów z prawidłowym układem okien do maszyn LOT-u (jak by się komuś chciało przerabiać model) 4 godziny temu, mig napisał: Myślałem, że będzie kolejny MiG-21 Jakoś postaram się temu zaradzić i coś wrzucić niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karl Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca Faaantaastic!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca Dopiero piszę, bo od wczoraj szlochałem ze wzruszenia i zachwytu... Warto żyć by oglądać takie modele 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Czerwca Autor Share Napisano 3 Czerwca 8 godzin temu, Grzes napisał: szlochałem ze wzruszenia i zachwytu... Trochę tego "towaru" zostaw na następne 8 godzin temu, Grzes napisał: Warto żyć by oglądać takie modele Qrcze, no, teraz to mi dosłodziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Czerwca Autor Share Napisano 4 Czerwca Mały "update" W dniu 1.06.2025 o 12:04, barszczo napisał: brak antenki na grzbiecie Proszszszę: Następną razą @barszczo pisz o brakach wcześniej, a nie dopiero w galerii Dorobiłem też obiecane światełka na górze (fotka powyżej) i na dole kadłuba: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca Eee, widać, że te pierdółki są dorabiane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Czerwca Autor Share Napisano 4 Czerwca 1 minutę temu, giberes napisał: widać, że te pierdółki są dorabiane Dżizasss: W dniu 1.06.2025 o 22:26, abtb napisał: Tu akurat poradzę bez problemu. Przy okazji dorobię światełko na grzbiecie Więc o co kamam sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca Śliczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca Elegancki, tez sie przymierzam do Tu-154 Zviezdy w malowaniu LOT. Mam tylko pytanie, bo pamieć nasuwa mi, ze Tu-154 i Tu-134 były raczej błyszczące, a nie matowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Czerwca Autor Share Napisano 4 Czerwca 7 minut temu, GreGG24 napisał: Tu-154 i Tu-134 były raczej błyszczące, a nie matowe. Jeżeli chodzi o moje pasażery to pokrywam je w ostateczności lakierem "półpołyskiem" (C181) i tak jest w tym przypadku 9 minut temu, GreGG24 napisał: Tu-154 Zviezdy Model trochę starszej daty i nie ukrywam - odrobinkę się narzeźbisz w okolicy kadłub - skrzydło i kadłub-silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca 4 godziny temu, abtb napisał: Następną razą @barszczo pisz o brakach wcześniej, a nie dopiero w galerii To pierdółki były, można je dodać w każdej chwili. Ale jak kiedyś zapomnisz o skrzydle, od razu się uaktywnię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca 4 godziny temu, abtb napisał: Czy ten emotikon sugeruje, że proponujesz "gentleman agreement" na drewno i żelazo? 70:70 czy 1:1? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca (edytowane) 5 godzin temu, giberes napisał: na drewno i żelazo? 70:70 czy 1:1? Ej, no! Załatwiajcie takie pojedynki zgodnie z naszą wschodnią tradycją... Edytowane 4 Czerwca przez Grzes 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi