aqws99 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Pudełko: Instrukcja: Kalki: Ramki (dużo ramek) ;) : Przykładowe części szczegółowo... Moja ocena jest na plus... dużo szczegółów (względnie przynajmniej)... wklęsłe linie podziału... fajne kalki... nieźle spasowane części pozwolą zaoszczędzić szpachli... dobre szybki... model duży, ale i nie taki tani ja dałem w markecie 65zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Najlepsza edycja Fencera. Dobre wypraski Italeri, uzbrojenie Dragona i świetne kalki Revella. Cena też fajna. Pogratulować zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Najlepsza edycja Fencera. Dobre wypraski Italeri, uzbrojenie Dragona i świetne kalki Revella. Cena też fajna. Pogratulować zakupu Cały model to produkt Dragona. Co do jakości.. niestety model w detalach itp jest słaby a nawet bardzo słaby, czekamy na kitajców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 a nawet bardzo słaby Eeee... jak dla mnie wystarczy... to już mój szósty Sukhoi ;) Jeszcze tylko... Su 7 Su 9 Su 15 Su 17 Su 21 Su 22 Su 25 Su 29 Su 33 Su 35 Su 42 ... i będą wszystkie na pułeczce do Świąt się nie wyrobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 czekamy na kitajców I będzie wielkie rozczarowanie jak np. zrobi go Hobby Boss w stylu swojego A-10 czy F-15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Jeszcze tylko...... Su 15 Su 21 ... Su=15 i Su-21 to w zasadzie jet to samo, gdyż Su-21 nie istniał. Takie oznaczenie miała mieć wersja rozwojowa znana jako Su-15 bis (Su-15 TM z silnikami R-25). Szkoda bo ro fajny samolot, co oczywiście nie przeszkadza w budowie. Zapowiada się ciekawa kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 ...Su=15 i Su-21 to w zasadzie jet to samo, gdyż Su-21 nie istniał. Takie oznaczenie miała mieć wersja rozwojowa znana jako Su-15 bis (Su-15 TM z silnikami R-25). Szkoda bo ro fajny samolot, co oczywiście nie przeszkadza w budowie. Zapowiada się ciekawa kolekcja. Podobnie sytuacja ma się z Su-17 i Su-22, z tą różnicą, że Su-17 to oznaczenie wykorzystywane w armii ZSRR, natomiast Su-22 przypisane było samolotom sprzedawanym poza granicę ZSRR (oznaczenia poszczególnych wersii w obu przypadkach były takie same). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Jeszcze tylko... Su 7 Su 9 Su 15 no jak chcesz tak wszystkie po kolei to jeszcze su 11 brakuje, to taki brzydszy su 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 [quote name="Mikele Podobnie sytuacja ma się z Su-17 i Su-22' date=' z tą różnicą, że Su-17 to oznaczenie wykorzystywane w armii ZSRR, natomiast Su-22 przypisane było samolotom sprzedawanym poza granicę ZSRR (oznaczenia poszczególnych wersii w obu przypadkach były takie same).[/quote] W zasadzie tak. Jednak pod oznaczeniem Su-17 ukrywał sie samolot Su-20, który jednak konstrukcyjnie bardzo różnił się do Su-22. Na swoje potrzeby (m. in. w instrukcjach) te samoloty były oznaczane jako S-32 (Su-20 i pochodne) oraz S-52 (Su-22) Sorki, że tak trochę obok tematu głównego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 @imt A widzisz, a ja kierowałem się wiedzą zaczerpniętą z PKL nr 1, w której to bezpośrednio powiedziane jest, że kolejne wersje Su-17 na eksport do państw UW szły pod oznaczeniem Su-22. Natomiast, to o czym wspominasz, czyli oznaczenia S-32 i S-52 (owszem, prawidłowo) w tej samej monografii ujęte są jako długa droga rozwojowa całej rodziny następców Su-7, czyli właśnie Su-20/Su-22. ale fakt, odbiegamy znacząco od tematu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Suchoje - piękna sprawa, szkoda tylko że ciężko o dobre modele... mam w kolejce Su-15TM Amodelu -bedzie ciężko... Su-11 Leoman - bedzie b.ciężko (chyba oleje i zrobie z pudła:P ) - apropos hellvis Su-11 to dla mnie jeden z ładniejszych Su, taka rasowa bezkompromisowa rura więc prosze go nie nazywać brzydkim a i jeszcze Su-22 Mastercraft - wprawka przed Bilkiem, a Su-34 sie robi... od paru lat.. może za pare lat sie zrobi na koniec zawołam - towarzysze-miłośnicy Suchojów wszystkich krajów - łączcie się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Su=15 i Su-21 to w zasadzie jet to samo Podobnie sytuacja ma się z Su-17 i Su-22 to jeszcze su 11 brakuje Co nie oznacza... że w mojej kolekcji, nie znajdą sie obie wersje np. Su 17, Su 20 (już mam) i Su 22.... Tak samo jak się to ma z Su 33, Su 35, i Su 37 na pozór te same latadła... Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Su 33, Su 35, i Su 37 na pozór te same latadła...Pozdro... oj nie te same... diabeł jak zwykle tkwi w szczegułach - jest kilka "smaczków" (różnice w wymiarach owiewki, płata, dysze itd itd... niby Su-35 to oznaczenie eksporowe Su-37, ale ponieważ zbudowano ich tylko po kilka sztuk i to w charakterystycznych malowaniach więc ni można ich pomylić często modele nie są na tyle dopracowane, ale w prawdziwych Su to widać) no i jak latają polecam looknac na youtube.com - tam jest ich od groma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Wuwumaster -ja nie pisałem że su 11 jest brzydki, tylko brzydszy od su 9. Ten drugi ma zgrabniejszy nosek ;), co nie zmienia faktu, że ładna z jedenstki rurka. W sumie to wszystkie myśliwskie suczki urodziwe raczej są, czego nie można powiedzieć o bombowcach/szturmowcach (su24- brzydal ;P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 a nawet bardzo słaby Eeee... jak dla mnie wystarczy... to już mój szósty Sukhoi ;) Jeszcze tylko... Su 7 Su 9 Su 15 Su 17 Su 21 Su 22 Su 25 Su 29 Su 33 Su 35 Su 42 ... i będą wszystkie na pułeczce do Świąt się nie wyrobie... Su-29??? Moze kolega miał namyśli w tym typoszeregu Su-27? Su-29 owszem jest takowy to dwumiejscowy samolocik akrobacyjny też fajny http://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 dwumiejscowy samolocik akrobacyjny Tak ... jest w planach, tylko chyba ciężko o taki zestaw, widziałem chgyba z Amodelu... ale nie jestem pewny. A Su 27 już jednego mam... jeszcze tylko (conajmniej ;) ) jeden mnie czeka bo podoba mi się to fajne malowanie: Ale muszę najpierw znaleźć innego su 27 niż Zvezda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslav Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Ja te same wypraski znalazłem w pudełku ZVEZDY, tylko ramka z uzbrojeniem była inna (wersja SU-24 bez literki) ale było baaaaaardzo bogate uzbrojenie bombowe. Model się skleja bardzo dobrze a po złozeniu jest po prostu piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Model jest ładnie spasowany i w ogóle, ale kształt kadłuba pozostawia naprawde sporo do zyczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maqui Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Kolega aqws99 wymienił cały typoszereg Sukhoja (no nie kompletny oczywiście) ale mam pytanie co to jest Su-42??? bo z tego co wiem to owszem jest taka lokomotywa ale obawiam się że Sukhoi nic takiego nie zbudował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 aqws99 pozwól, że wcisnę Ci się w wątek, ale niedawno doszła do mnie żywica do tego modelu i pomyślałem, że warto się podzielić wrażeniami wzrokowymi Popatrzcie na kabinę z zestawu i powiedzcie, czy nie warto wydać równowartości modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Ile kosztuje taka żywica? I czemu tak drogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Żywica to wydatek 39PLN plus przesyłka. Nabyta drogą kupna tutaj: http://www.martola.com.pl/pl142/produkty21252/Su_24_cockpit Cena typowo żywiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Mnie się lepiej widzi kokpit Neomegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Mnie się lepiej widzi kokpit Neomegi. Ale oba to to samo Znaczy się Pavla to bezlicencyjna kopia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Jeśli tak, to lepiej wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi