Jendrass1 Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 bo cały czas marzy mi się jakiś czołg jadący przez zboże pod Kurskiem... wiesz co dobre, mi też coś takiego chodzi po głowie od lat, kiedyś widziałem u jakiegoś japońca taką dioramkę w zbożu - maxxx czad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 To nie jest trudne... tylko wymaga cierpliwości Japończyka, Chińczyka albo modelarza... i czasu :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 To nie jest trudne... tylko wymaga cierpliwości Japończyka, Chińczyka albo modelarza... i czasu :-( Mówisz jak psycholog ;P Chcesz o tym porozmawiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 trochę podciągnąłem robotę i wychodze na prostą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 No, robota prima sort Zamierzasz robić większy bajzel wkoło tego ciągnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Andrzej_LK z wrażenia nie wiem co napisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 piknie Panie piknie ! Ale gratów zrób więcej dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Ładny szkrabek, wtóruje za kolegami, rozpacz żołnierza musi poprzeć syfek dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Przyłączam się do poprzedników. Dioramka wygląda super. Moje wątpliwości budzi jednak pewna niekonsekwencja. To coś (drzwiczki?) co na burtach ma imitować skrzynki. Jeśli to mają być skrzynki to brakuje ich na skrzyni pod ławkami. Na zdjęciach seryjnych (późnych) C4P tych drzwiczek już nie widać, dlatego skrzynia jest pusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Witam! Coś jakby ilustracja słów poety: "Ze spuszczoną głową, powoli idzie żołnierz z niemieckiej niewoli..." A poza tym Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 "Ze spuszczoną głową, powoli idzie żołnierz z niemieckiej niewoli..." Tu mu przyjdzie iść raczej w 2gą stronę, no chyba, że nawieje do Rumunii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 No to kolega zaszalał Poza trawką (która jakaś taka hmmmm .... schematyczna mi się widzi, może spróbuj Polaka następnym razem) podoba mi się bardzo. Fajny ciągnik, fajna armatka, fajny załogant, fajne drzewka, klimat też fajny innymi słowy wszytko fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Wow! Klimacik świetny. Bardzo podoba mi się okurzenie zestawu. Co do terenu to dodałbym więcej zielska i chaszczy. W końcu to Polska a nie jakieś wiedeńskie trawniki. Na razie przypomina to dobrze utrzymany park. Dodaj suche badyle, kamienie, zeschłe liście, jakieś wyższe trawy albo krzaki. No i więcej bambetli. Jak się wiara wyładowała z pojazdu to pewnie sporo rzeczy zostawili mając w perspektywie człapanie do granicy rumuńskiej: amunicja, skrzynki, plecaki, koce.... A tak od siebie dodałbym jeszce jednego gościa, który tłumaczyłby temu załamanemu, że nie wszystko stracone i że trzeba zabierać stąd 4-litery i iść dalej. Ale co ja Ci będę tłumaczył. W tej materii wiesz duużo więcej ode mnie "terenowca" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Andrzej_LK a będziesz sypał kolorowym listowiem dookoła jak zapowiadałeś? Generalnie dla mnie cud, miód i orzeszki. Malowanie mi się podoba bardzo. Podstawek zresztą też. Świetne szybki w ciągniku i koła w armacie. No i wojak robi klimat niesamowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Bardzo podoba mi się sam pojazd. Oj chciałbym by mój Fiat w przyszłości wyglądał podobnie. Krajobraz dla mnie mało polski, wygląda jak Hiszpania. Czy pojazd jest już przyklejony? Czy nasz Janek nie powinien mieć innego obuwia? I na czym on siedzi, bo wygląda to dla mnie jak bomby błębinowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 I na czym on siedzi, bo wygląda to dla mnie jak bomby błębinowe Chyba na beczce z której próbował lać do baku... Ale nie było co i sobie na niej przysiadł, i wtedy jednak wylały sie jakieś resztki paliwka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2009 dziękuję za komentarze i uwagi, podnosi to na duchu. Jarkku, masz rację z tymi drzwiczkami - chyba MARS zrobił pakę do innej wersji ciągnika, zastanawiałem się długo, czy tych skrzyń nie dorobić w końcu dałem spokój (po konsultacji z Jendrassem). ale błąd jest. trawka i chaszcze nie są doskonałe ale to tak naprawdę pierwsza poważniejsza trawa w życiu, następna będzie lepsza. na razie większego rozgardiaszu już nie planuję, może po Kielcach na spokojnie coś tam jeszcze wrzucę. idea jest taka, że kierowca właśnie zdał sobie sprawę z tego, że dalej już nie pojedzie.... z rozpaczy przysiadł sobie na beczce - to te bomby dzięki Widdowi wiem że to bardziej odpowiada realiom. liści więcej raczej nie będzie - zapowiadałem inaczej, ale porozmawiałem z leśnikiem i stwierdził, że koniec września to jednak mimo wszystko trochę za wcześnie.... a nie chcę obsypywać bez sensu dioramki liśćmi tylko dla efektu. koła armaty jeszcze będą bardziej zakurzone, jak pewnie zauważyliście to ciągnik już jest po pigmentach a działo jeszcze nie, tym bardziej, że cały kurz za ciągnikiem musiał się osadzać na Zośce... jeszcze parę wieczorów i poskłądam wszystko do kupy - muszę wkleić drzwi, przykleić lusterka boczne (to będzie trudne) itd. itd. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Ile czasu potrzeba aby takie skrzynki zrobić i wkleić je pod ławeczki? 15 minut? Teraz wygląda to jak "drzwi do lasy" czyli drzwiczki do niczego! Czy prawe drzwi do kabiny urwały się w czasie walk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2009 problem polega na tym, że skrzynki nie były pod ławeczka tylko cała paka była węższa z tyłu a ławki były krótsze (z tego co wiem) więc przeróbka poważna by była gdyby tak zrobic. ale może faktycznie starczą tylko skrzynki pod ławki? może miałbyś jakieś zdjątko? a drzwi będą uchylone - już czekają na wklejenie ale zwlekam z tym do ostatniej chwili, żeby nieostrożnym ruchem czegoś później nie rozwalić jak to mam w zwyczaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Jak wyglądała seryjna skrzynia ładunkowa C4P, może ktoś to wie Swoje kombinowanie oparłbym na tym zdjęciu. Wiadomo, że zdjęcie jest z okresu prób. Z tyłu skrzyni ładunkowej jest coś co przypomina te skrzynie. Obsługa siedzi nie tylko na ławce ale również na skrzyniach. W późnych ciągnikach obsługa miała oparcie dla pleców. Po prawej stronie burty widać za plecami żołnierza takie oparcie. Skoro oparcie było na całej szerokości, to dlaczego ławka miałaby sięgać tylko do skrzyni? Wynika z tego, że planowano aby ktoś na niej siedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Jarkku, dziękuję, zrobiłem te skrzynie, wklejając pod ławki. pokażę już w galerii. ostatni (?) problem - ile pałąków pod plandekę? z przeliczenia wychodzi że paka miała 2 m długości. dwa wystarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Stawiam na dwa. Na zdjęciach widać, że stawiali je oszczędnie. Po namyśle zmieniam jednak zdanie. Późny ciągnik (bez skrzynek) miał trzy poręcze i oparcia. Skoro Twój jest "wczesny" to lepiej będzie chyba pozostawić go w wersji bez poręczy i oparć niż przerabiać go do późnego standardu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 oj, już nie zdążyłem tego posta przeczytać... PO PROSTU ZAPRASZAM DO GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi