Moses Napisano Niedziela o 12:45 Share Napisano Niedziela o 12:45 Jako że bezczelnie został zadany kłam że niby ja tylko samoloty Marine Corps, muszę bronić swojego honoru, także proszę o! A tak na serio. Model mocno sentymentalny. Na początku lat 90tych tata pracował u prywaciarza i jeździł po różnych częściach Polski, po ciuchy, które później ów prywaciarz sprzedawał w tzw szczękach pod pałacem kultury. A ja jako maly dzieciak często jeździłem razem z nim. Pamiętam podczas jednej takiej trasy, gdy byliśmy przed czasem, przechadzalismy się po mieście, w sklepiku na dworcu zobaczyłem to pudełko, i od razu poczułem mięte do tego samolotu, w szczególności w tej wersji. Nie udało się spełnić tego pragnienia. I o ile Iskra zawisła w końcu pod sufitem w moim pokoju, nie była to 200Br z tego pudełka. Czego się spodziewać po modelu Mastercrafta, wszyscy wiemy. Także dopełnilem go aftermarketami Blachy Parta, rurka Piotra Mastera, stencie Mastera, żywica korygująca Hektora oraz pudełko z żywicznym przedziałem awioniki w dziobie,.oraz częściami z białego metalu, które do niczego się nie nadają 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 13:14 Share Napisano Niedziela o 13:14 Hardkor pełną gębą, oglądam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Niedziela o 13:36 Share Napisano Niedziela o 13:36 (edytowane) Kolegów upodobania bywają tak przedziwnie ekscentryczne, że będę spoglądał ukradkiem. Rozumiem, że to tak przed Chalołinem. Przywołujemy dusze nieumarłe i modele niepogrzebane. Kleiłem ten model w podstawówce. Chyba nawet prawdziwnymi Humbrolami malowałem, kupionymi w sklepie na Siennej. Tak, Chalołin to czas dziwów i niesamowitości... Edytowane Niedziela o 13:45 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 13:48 Share Napisano Niedziela o 13:48 Godzinę temu, Moses napisał: Ożesz... A ja takiej szukam do mojego archiwum Kurła, a skąd Ty to wykopałeś... Godzinę temu, Moses napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Niedziela o 14:23 Share Napisano Niedziela o 14:23 46 minut temu, socjo1 napisał: Tak, Chalołin to czas dziwów i niesamowitości... Ufff, uspokoiłeś mnie. Już się zastanawiałem dokąd wzywać karetkę... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 14:25 Share Napisano Niedziela o 14:25 2 minuty temu, greatgonzo napisał: Już się zastanawiałem dokąd wzywać karetkę... . Raczej egzorcystę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Niedziela o 14:49 Share Napisano Niedziela o 14:49 Szacun, Iskra z pierwszego tłoczenia w ichniejszym bodaj pierwszym pudelku (które imho jest jedną z ładniejszych grafik Iskry), jeszcze Master a nie MisterCraft, no i mityczne części z białego metalu o których niegdyś wszyscy słyszeli, poszukiwali.. aż do momentu jak dostawali w łapy i czar pryskał Jak mawiał klasyk : ojj się będzie działo Zasiadam do oglądania! Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Niedziela o 16:08 Autor Share Napisano Niedziela o 16:08 2 godziny temu, socjo1 napisał: Kolegów upodobania bywają tak przedziwnie ekscentryczne, że będę spoglądał ukradkiem. A to nie nazywa się kryzys wieku średniego czy jakoś tak? 2 godziny temu, Grzes napisał: Kurła, a skąd Ty to wykopałeś... IPMSowy kolega pozbywał się modelu, zadziałał instynkt, okazało się że jeszcze ma takie egzotyki, więc dał wszystko. Dobra, na początek pracę koncepcyjne. Na czerwono zaznaczyłem sobie miejsca które będą do usunięcia. Jak wspominałem, dziub planuje dać bez osłony, oraz otwarty z jednej strony luk do silnika. Także 2 godziny temu, barszczo napisał: Hardkor pełną gębą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Niedziela o 19:39 Share Napisano Niedziela o 19:39 chyba mam gdzies tloczone szyby do Iskry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Niedziela o 20:10 Autor Share Napisano Niedziela o 20:10 29 minut temu, BRAVO112 napisał: chyba mam gdzies tloczone szyby do Iskry.... No to by było coś. A jest tam właśnie do 200 BR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 20:53 Share Napisano Niedziela o 20:53 A czemu chcesz usuwać całe końcówki skrzydeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Niedziela o 21:07 Autor Share Napisano Niedziela o 21:07 13 minut temu, Grzes napisał: A czemu chcesz usuwać całe końcówki skrzydeł? a bo mam żywiczne zamianki z poprawnym obrysem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 21:08 Share Napisano Niedziela o 21:08 Chyba, że tak. Bo inaczej wystarczyłoby tylko wyszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano wczoraj o 07:09 Autor Share Napisano wczoraj o 07:09 Cięcie-giecie prawie zakończone. Zostało wycięcie łuku do silnika po prawej stronie, ale to muszę dorwać jakieś dobre zdjecia-rysunki jak to ma być. Wkleiłem też zaślepki tylnej kabiny, tu będzie trochę zabawy później Co fajne, pierwszy wypust ma świetne spasowanie, wszystko do siebie pasuje, i siedzi na wcisk. Brak nadlewek, trochę jamek skurczowych. Jest fajnie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 godzin temu Autor Share Napisano 20 godzin temu Dzisiaj weszła biżuteria. TrZeba było modyfikować bo blachy są pod wersję jednoosobową. Trochę nie pasowała mi odległość gdzie jest ściana z tyłu kokpitu. Ale do warsztati @jacek i jego 200BR z Chorążego i tam też tak wygląda. Druga kwestia która jest dla mnie zagadką, Otwór na tej ścianie. Wydaje mi się że na zdjęciach widziałem że, jest otwór, a za scianą pusto. W jedno miejscowej wersji tam miał być zbiornik paliwa, tylko czy tez tak ściana wyglądała tak? W modelu Chorążego, jest jakby zaślepiona jakimś panelem Zdjęcie kokpitu Jackowego Choroszego. W modelu Army natomiast jest zaślepione No i tablica przyrządów, w latach 70tych powinna być z białą kreską czy nie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Powyższy fragment modelu, jaki pokazałeś, ma się nijak do rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu 7 godzin temu, Moses napisał: Dzisiaj weszła biżuteria. TrZeba było modyfikować bo blachy są pod wersję jednoosobową. Trochę nie pasowała mi odległość gdzie jest ściana z tyłu kokpitu. Ale do warsztati @jacek i jego 200BR z Chorążego i tam też tak wygląda. Druga kwestia która jest dla mnie zagadką, Otwór na tej ścianie. Wydaje mi się że na zdjęciach widziałem że, jest otwór, a za scianą pusto. W jedno miejscowej wersji tam miał być zbiornik paliwa, tylko czy tez tak ściana wyglądała tak? W modelu Chorążego, jest jakby zaślepiona jakimś panelem Zdjęcie kokpitu Jackowego Choroszego. W modelu Army natomiast jest zaślepione No i tablica przyrządów, w latach 70tych powinna być z białą kreską czy nie? Jeśli mogę coś doradzić to „modelu” Choroszego nie brałbym jako wzór. Tak jak napisałem w warsztacie męcząc to dziadostwo, to gniot marnej jakości i tylko bryła przypomina prawdziwy samolot. Korzystaj ze zdjęć, wtedy bardziej zbliżysz się do oryginału. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 godzin temu Autor Share Napisano 11 godzin temu 8 godzin temu, Grzes napisał: Powyższy fragment modelu, jaki pokazałeś, ma się nijak do rzeczywistości Powyższy czyli który? Mój czy Choroszego i Army? Skąd pochodzi to zdjęcie? W necie na nie nie trafiłem a na tym co wrzuciłeś mało widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu 25 minut temu, Moses napisał: Powyższy czyli który? Mój czy Choroszego i Army? No i weź zrób polski samolot 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu A to widziałes? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=419331014819155&id=352204711531786&set=a.352496098169314 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu (edytowane) To jest z tej samej sesji. Na pierwszym planie śp.Boleslaw Zoń. Więc tak, tam jest łuk, panel który jest zdjęty i jest oparty o ścianke kabiny, a w środku linki i popychacze układu sterowania samolotem. Zwykla pokrywa Edytowane 10 godzin temu przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 godzin temu Autor Share Napisano 10 godzin temu @slawbo @em dzięki za zdjęcia i info. Coś już zaimprowizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi