jachud3 Napisano Środa o 20:14 Share Napisano Środa o 20:14 (edytowane) Osobiste fiubździu na temat pustynnego Emila w końcu się ziściło Wypust Eduarda w wydaniu Weekend w skali 1:48, wzbogacony o Eduardowy zestaw Space, maski oszklenia i metalowe lufy działek MG FF od Mastera. Składalność poza dolną osłoną silnika całkiem przyjemna, niestety błąd własny spowodował problemy ze spasowaniem kabiny, a dokładając bliżej niezidentyfikowany fakap z polerką - wyszło jak wyszło. Niemniej cieszy oko w gablocie i przyznam szczerze, że mi to wystarcza Zdecydowałem się na ustawienie slotów i klap w pozycji schowanej, mimo że zestaw domyślnie daje konfigurację wysuniętą. Dla złamania monotonii wychyliłem też nieco kółko ogonowe. Długość filtra tropikalnego skorygowałem - dziękuję „warsztatowcom” za czujność. Wątek warsztatowy do znalezienia tutaj: Model przedstawia „czarną 1” Hauptmanna Ericha Gerlitza, dowódcy 2./JG27, podczas stacjonowania w libijskiej Ain-el-Gazala wiosną 1941 roku. Fotograf smartfonowy ze mnie żaden, ale mam nadzieję że coś niecoś da się zobaczyć, więc podstawa do rzucenia pomidorem będzie zapraszam do oglądania i komentarzy. Edytowane wczoraj o 07:05 przez jachud3 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Środa o 20:17 Share Napisano Środa o 20:17 nie ma fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Środa o 20:23 Autor Share Napisano Środa o 20:23 Hm, wstawione są linki do Imgura, ja widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano Środa o 20:32 Share Napisano Środa o 20:32 17 minut temu, jachud3 napisał: cieszy oko I to jest najważniejsze. Fajny Mietek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Środa o 20:51 Share Napisano Środa o 20:51 OK. trudno. Ty widzisz. Ja jako osoba nie mająca imgura nie widzę. C'est la vie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Środa o 20:52 Autor Share Napisano Środa o 20:52 Teraz, Thalgonis napisał: OK. trudno. Ty widzisz. Ja jako osoba nie mająca imgura nie widzę. C'est la vie... Poprosiłem paru znajomych bez konta na MW i bez konta na Imgurze o wyświetlenie; u każdego się pokazują poprawnie. Nie wiem co może być tutaj problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Środa o 21:03 Share Napisano Środa o 21:03 Podoba się, pobrudzony z umiarem bez ułańskiej fantazji a nie up*erdolony. Teraz poproszę tego z szerszeniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Czwartek o 06:43 Share Napisano Czwartek o 06:43 Ekstraśny Bardzo fanie zmalowany , brudzeniem trafiłeś w sedno tarczy ( a przynajmniej w mój gust ). Bardzo się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Czwartek o 07:53 Share Napisano Czwartek o 07:53 Bardzo zgrabny, pustynny Emilek. Podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Czwartek o 09:08 Share Napisano Czwartek o 09:08 Teraz widzę fotki - fajny jest i ładnie „zużyty” 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Czwartek o 13:36 Share Napisano Czwartek o 13:36 Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Czwartek o 15:02 Share Napisano Czwartek o 15:02 Mnie również się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 godzin temu Share Napisano 20 godzin temu Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_matejko Napisano 20 godzin temu Share Napisano 20 godzin temu Fajny model, podobają mi się detale. Malowanie natomiast nie bardzo, moim zdaniem jest przekombinowane i w ogólnym odbiorze daje efekt modelu kartonowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 godzin temu Autor Share Napisano 20 godzin temu Dzięki wszystkim za miłe słowa Marcinie, czy mógłbyś napisać na czym polega wg Ciebie przekombinowanie malowania i czemu odnosisz takie wrażenie? Chodzi o wysoki kontrast nitów i linii podziału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_matejko Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu To też, kontrast jest za duży, czarne linie podziału i czarne nity dają właśnie wygląd typowy dla drukowanych modeli kartonowych. Marmurek na powierzchniach jest fajny, ale zbyt wyraźny, podobnie jak kafelki. No ale to moje subiektywne zadnie, nie odbieraj tej drobnej krytyki jako złośliwość czy udowadnianie czegoś. Odbiór modeli przez widza jest bardzo indywidualny. Być może nie potrzebnie się czepiłem a faktycznie te samoloty tak wyglądały. Szkoda, że nie dałeś zdjęcia referencyjnego, mogło by rozwiać moje wątpliwości. Ogólnie jest dobrze, ale bardziej stonowana forma przemawiała by do mnie bardziej. Gratuluje zbudowania fajnej miniatury. Pozdrawiam Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 godzin temu Autor Share Napisano 19 godzin temu Absolutnie nie odbieram tego jako czepialstwo cały czas się uczę i rozwijam różne swoje techniki, a różne punkty widzenia w tym pomagają, stąd chciałem się dowiedzieć co sprawiło że masz takie zdanie. Mogę odpowiedzieć tyle, że w liniach i nitach nie ma grama czarnego pigmentu - stosowałem głównie brązy (dla ciemnych powierzchni) i szarości (dla błękitów), być może też obróbka zdjęć podbiła ten kontrast. Z marmurkiem i kafelkami przyznam że chciałem poeksperymentować, bo podobają mi się modele pomalowane w tym stylu a nigdy nie mogłem osiągnąć zadowalającego mnie efektu. Zdjęcia referencyjne pojawiły się w wątku warsztatowym: Dzięki za komentarz i pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu Mi się podoba. Fakt że jest duży kontrast. W niektórych Twoich pracach dla mnie za duży, ale tutaj jest ok. Jest plastycznie i się dzieje. Mimo że sam nie uderzam w takie tony to lubię Twoje prace i z chęcią zaglądam do ich wątków. Gratuluję ładnej pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Kapitalnie pomalowany model. Bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej R Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Piękna robota. Dla mnie jest w sam raz. Dobrze pokreślone detale, ładne obicia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakeplisken Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu Ciekawe podejscie ,osobiscie b.zgrabnie to wyglada.Trzeba troche podkrecic ,bo byloby nudnie.Jedyne co rzuca sie w oczy ,to brak ciegla do otwierania przeslony filtra pustynnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 godzin temu Autor Share Napisano 12 godzin temu Godzinę temu, Snakeplisken napisał: Jedyne co rzuca sie w oczy ,to brak ciegla do otwierania przeslony filtra pustynnego. Masz może jakieś zdjęcie, na którym widać to cięgno? Nie mogę się dopatrzeć nigdzie, być może źle szukam będzie nauczka na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Co prawda, ja to nie @Snakeplisken, ale... https://asisbiz.com/il2/Bf-109E/JG27-I-MTO.html ...a model bardzo fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 godzin temu Autor Share Napisano 11 godzin temu 4 minuty temu, Soris napisał: Co prawda, ja to nie @Snakeplisken, ale... https://asisbiz.com/il2/Bf-109E/JG27-I-MTO.html Na pierwszej fotce zupełnie tego nie zauważyłem, za to druga rozwiewa wątpliwości. Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi