Thalgonis Napisano 19 Grudnia Share Napisano 19 Grudnia Stary Dragon, tak więc króciutko: NIE polecam, jak ktoś szanuje swoje nerwy 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Piątek o 05:08 Share Napisano Piątek o 05:08 Fajnie wyszedł za maskowanie szklarni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Piątek o 05:45 Share Napisano Piątek o 05:45 No i elegancko naprawdę zazdroszczę tempa prac (a właściwie to chyba czasu dostępnego na modelarstwo... ) Jakbym się miał doczepiać to może trochę tylko te krzyże mało regularne, ale tym pomidorem już rzuciłem w warsztacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Piątek o 06:23 Share Napisano Piątek o 06:23 Elegancki model. Mi tam się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Piątek o 07:30 Share Napisano Piątek o 07:30 (edytowane) Podłączam się pod wpis jachud-a; zazdroszczę tempa / dostępnego czasu, Pięknie zmalowany - imho więcej zyskałeś tym starannym cieniowaniem niż jakże powszechnym obecnie przenitowaniem po całości, subtelnie ubrudzony - można by nieco kopeć wzmocnić bo tu były silniki Jumo - więc diesel, a wiadomo diesel musi kopcić Szacun za szklarnie i za zmianę śmigieł jak wspomniano w warsztacie, choć wskoczył jeden feler - te śmigła zdaje się były drewniane: więc obicia do zamalowania (na focie oczywiście Ju-88 ale jeśli mnie pamięć nie myli to Ju-188 powstawały z przebudowy -88, tak czy inaczej jak widać zestaw napędowy ten sam) I z detali to jeszcze jak byś oponki podszlifował to wizualnie nabrał by godnego ciężaru gatunkowego Poza tym pięknie wykonany model Pozdr ww Edytowane Piątek o 07:40 przez wuwumaster 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano Piątek o 07:35 Share Napisano Piątek o 07:35 Minus za nienawiercone lufy. A poza tym spoko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Piątek o 07:47 Autor Share Napisano Piątek o 07:47 14 minut temu, wuwumaster napisał: Podłączam się pod wpis jachud-a; zazdroszczę tempa / dostępnego czasu, Pięknie zmalowany - imho więcej zyskałeś tym starannym cieniowaniem niż jakże powszechnym obecnie przenitowaniem po całości, subtelnie ubrudzony - można by nieco kopeć wzmocnić bo tu były silniki Jumo - więc diesel, a wiadomo diesel musi kopcić Szacun za szklarnie i za zmianę śmigieł jak wspomniano w warsztacie, choć wskoczył jeden feler - te śmigła zdaje się były drewniane: więc obicia do zamalowania (na focie oczywiście Ju-88 ale jeśli mnie pamięć nie myli to Ju-188 powstawały z przebudowy -88, tak czy inaczej jak widać zestaw napędowy ten sam) I z detali to jeszcze jak byś oponki podszlifował to wizualnie nabrał by godnego ciężaru gatunkowego Poza tym pięknie wykonany model Pozdr ww Dzięki za fotkę (przyda się do mojego następnego junkersa ), ale w odpowiedzi na zadane pytanie ChatGPT napisał: Ju188A/Ju188E - śmigło VDM, liczba łopat trzy, materiał łopat metal... Tak więc czuję się troszkę usprawiedliwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Piątek o 08:17 Share Napisano Piątek o 08:17 Przede wszystkim gratulacje za udaną walkę z materią. Całość miła dla oka . A śmigła zamieniłeś, z metalowych na drewniane. Obicia zdecydowanie zlikwidować . 35 minut temu, wuwumaster napisał: tu były silniki Jumo - więc diesel, a wiadomo diesel musi kopcić Szacun za szklarnie i za zmianę śmigieł jak wspomniano w warsztacie, choć wskoczył jeden feler - te śmigła zdaje się były drewniane Silniki Jumo owszem, ale benzynowe. Śmigła na bank drewniane . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano Piątek o 11:09 Share Napisano Piątek o 11:09 Fajnie wyszedł, podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Piątek o 11:21 Autor Share Napisano Piątek o 11:21 10 minut temu, zaruk napisał: Fajnie wyszedł, podoba mi się. Dziękuję PS. ten limit znaczków „dziękuję/lubię” na tym forum to jedna z dziwniejszych rzeczy na nim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Piątek o 11:57 Share Napisano Piątek o 11:57 (edytowane) 4 godziny temu, Thalgonis napisał: Dzięki za fotkę (przyda się do mojego następnego junkersa ), ale w odpowiedzi na zadane pytanie ChatGPT napisał: Ju188A/Ju188E - śmigło VDM, liczba łopat trzy, materiał łopat metal... Tak więc czuję się troszkę usprawiedliwiony Kolejny żenujący popis sztucznej inteligencji... P.s. przyznaje mój błąd - silnik był istotnie benzynowy, nie mniej śmigło drewniane, Poniżej zamieszczam wycinek z Monografii Lotniczych nr 34 - Ju-188/388 cz2: AI ma tą wadę że nie czyta książek tylko internet, a tam jest wiele niesprawdzonych bzdur, najgorsze że na koniec formułuje zdania twierdzące (znajomy jest prawnikiem, używają AI do przeszukiwania orzeczeń dla różnych spraw, skala błędnych odpowiedzi jest porażająca... potrafi sięgać 100%... bo oni oczywiście otwierają te orzeczenia i czytają dla weryfikacji) P.s.2 jeśli chce Ci się jeszcze grzebać w zakończonym modelu, to można by poprawić podwieszenie torped, ww Monografia tak to pokazuje: Foto w locie (tak wiem, dyskusyjne, można dywagować gdzie powinna być torpeda względem kadłuba zaraz po uwolnieniu zaczepu): I jeszcze fota z neta może trochę lepiej pokazująca asymetryczne podwieszenie: Lepszego ujęcia niestety w posiadanej literaturze nie znalazłem. Można, nie trzeba, model i tak jest git Pozdr Edytowane Piątek o 12:31 przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Piątek o 13:15 Autor Share Napisano Piątek o 13:15 Godzinę temu, wuwumaster napisał: Kolejny żenujący popis sztucznej inteligencji... P.s. przyznaje mój błąd - silnik był istotnie benzynowy, nie mniej śmigło drewniane, Poniżej zamieszczam wycinek z Monografii Lotniczych nr 34 - Ju-188/388 cz2: AI ma tą wadę że nie czyta książek tylko internet, a tam jest wiele niesprawdzonych bzdur, najgorsze że na koniec formułuje zdania twierdzące (znajomy jest prawnikiem, używają AI do przeszukiwania orzeczeń dla różnych spraw, skala błędnych odpowiedzi jest porażająca... potrafi sięgać 100%... bo oni oczywiście otwierają te orzeczenia i czytają dla weryfikacji) P.s.2 jeśli chce Ci się jeszcze grzebać w zakończonym modelu, to można by poprawić podwieszenie torped, ww Monografia tak to pokazuje: Foto w locie (tak wiem, dyskusyjne, można dywagować gdzie powinna być torpeda względem kadłuba zaraz po uwolnieniu zaczepu): I jeszcze fota z neta może trochę lepiej pokazująca asymetryczne podwieszenie: Lepszego ujęcia niestety w posiadanej literaturze nie znalazłem. Można, nie trzeba, model i tak jest git Pozdr Dziękuję Śmigła poprawię, torped już nie. Tym bardziej, że musiałbym jeden z tych uchwytów rzeźbić od nowa prawie - Dragon dał części z wyraźnym kształtem względem obłości skrzydła - czyli jedno by pasowało, a drugie do rzeźbienia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano Sobota o 06:29 Share Napisano Sobota o 06:29 Pięknie pomalowany Pozdrawiam, Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano Sobota o 06:40 Share Napisano Sobota o 06:40 I to jest to! To mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano Sobota o 06:58 Share Napisano Sobota o 06:58 No, ładny rzeczywiście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano Sobota o 11:24 Share Napisano Sobota o 11:24 Piękny jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano Sobota o 11:26 Share Napisano Sobota o 11:26 Nawet jeśli zaliczasz jakieś kolejne błędy, czy przeoczenia, (co poniekąd wynika z Twojej filozofii ) to malarsko potrafisz to zawsze smakowicie zaprezentować Szykują się zatem kolejne krasnale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Sobota o 11:44 Autor Share Napisano Sobota o 11:44 17 minut temu, Rafał B napisał: Nawet jeśli zaliczasz jakieś kolejne błędy, czy przeoczenia, (co poniekąd wynika z Twojej filozofii ) to malarsko potrafisz to zawsze smakowicie zaprezentować Szykują się zatem kolejne krasnale Dziękuję Rafale, ale nie przy tym modelu - nie mogę go wystawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano Sobota o 11:46 Share Napisano Sobota o 11:46 Teraz, Thalgonis napisał: ...nie mogę go wystawiać Co z nim nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano Sobota o 11:50 Share Napisano Sobota o 11:50 Maciek, przez Ciebie zacząłem zaglądać do lotników. Fajne ci te ptaszyny wychodzą. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Sobota o 11:56 Autor Share Napisano Sobota o 11:56 9 minut temu, Rafał B napisał: Co z nim nie tak? Nie jest na MOJĄ półkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Sobota o 11:57 Autor Share Napisano Sobota o 11:57 5 minut temu, SFModel napisał: Maciek, przez Ciebie zacząłem zaglądać do lotników. Fajne ci te ptaszyny wychodzą. No to klawo jak cholera Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano Sobota o 12:04 Share Napisano Sobota o 12:04 6 minut temu, Thalgonis napisał: Nie jest na MOJĄ półkę No tak, zasadniczo zmienia to postać rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi