abtb Napisano 28 Grudnia 2025 Share Napisano 28 Grudnia 2025 (edytowane) Witam Ostatnia niedziela roku, to i można by co wrzucić do popołudniowej kawy. Na (achtung "młodzierzy" !) zaplanowane 22 modele , udało się zrobić TYLKO 21 (pomijam LOT-owską produkcję eksportową) więc jakaś tam forma porażki jest. Ale jakoś szczególnie nad tym faktem nie ubolewam Oczywiście taki "hurt" zostawił po sobie niedoróbki, niedomalówki i inne takie nie......., co zapewne będzie skrzętnie wykorzystanie przez tępicieli stachanowskiego czynu jak też i innych niezadowolonych. Ja oczywiście jestem zadowolony z osiągniętego poziomu i jakości swoich wyrobów (dziwne by było jakby było inaczej ) i nie będę narzekał "że tylko dwa, pięć " albo coś koło tego. Udało się i jest dobrze - oby rok przyszły nadchodzący wielkimi krokami i niosący duże zmiany nie był gorszy A zatem, jak rzekł Jagiełło pod Grunwaldem - poczynajmy w imię Boże 1)Jakowlew Jak 40, Linie Lotnicze "Rossija", Flota Samolotów Rządowych, Port Lotniczy Petersburg - Pułkowo, Rosja; 2009 r. Zvezda, 1/144 2) Tupolew Tu 134UBL, 121 Gwardyjski Pułk Ciężkich Bombowców Dalekiego Zasięgu, Siły Powietrzne Federacji Rosyjskiej, baza lotnicza Engels, Rosja, 1995r. Zvezda 1/144 3) Tupolew Tu 154M-LK-1, Centrum Przygotowania Kosmonautów im. Jurija Gagarina, Rosja. Zvezda 1/144 4) MiG 21SMT, 3-cia Eskadra 582-go Pułku Lotnictwa Myśliwskiego, lotnisko Chojna, Polska, 1990. Eduard/Condor, 1/72 5) MiG 21PF, 2 Eskadra 1 Pułku Myśliwskiego, lotnisko Ceskie Budejovice , przełom lat 1968/69, Czechosłowacja, Eduard, 1/72 6) MiG 21PFM, 927 Pułk Myśliwski, baza lotnicza Phuc Yen, Socjalistyczna Republika Wietnamu, 1979r. Eduard, 1/72 7) MiG 21F-13, 47 Eskadra Rozpoznania Taktycznego, 3 Skrzydło Myśliwskie "Władimir Komarow" ze składu 1 Dywizji Obrony Powietrznej, lotnisko Preschen, Niemiecka Republika Demokratyczna, 1978r. Modelsvit, 1/72 8. Tupolew Tu-134A, Polskie Linie Lotnicze LOT, niech będzie że Okęcie, i że we Warszawie, i w PRL-u w którymś tam roku. Zvezda, 1/144 9) MiG 21UM, Libijskie Siły Powietrzne, Baza Lotnicza Bengazi - Benina, Libia, 1980r, Kp, 1/72 10) MiG 21F-13, Irackie Siły Powietrzne, Baza lotnicza Tikrit, , Irak, marzec 1982r. Kp, 1/72 11) MiG 23ML, Libijskie Siły Powietrzne, Baza Lotnicza Bengazi - Benina, Libia, lata 80-te XX w. Kp, 1/72 12) SBLim-2A, 7 Pułk Lotnictwa Specjalnego Marynarki Wojennej, Siemierowice, Polska, 1991r, Hobby Boss, 1/72 13) Junkers Ju 87B-1 Stuka, 9./Sturzkampfgeschwader 51, lotnisko Norrent-Fontes, sierpień 1940r, Francja, Airfix, 1/72 14) Heinkel He 111 P-2, 6./Kampfgeschwader 55 "Greif", Villacoublay, Francja, 1940r, Airfix, 1/72 15) MiG 21PF, jednostka: nieznana, lotnisko: nieznane, Polska, rok nieznany. Eduard, 1/72 16) UTI MiG-15, jednostka nieznana, lotnisko nieznane, Polska, 1957r. Eduard, 1/72 17) SBLim-1, prawdopodobnie 1 Pułk Lotnictwa Myśliwskiego "Warszawa" , Mińsk Mazowiecki, Polska, 1973/4 rok. Eduard, 1/72 18) Aero Vodochody CS-102 (licencyjny UTI MiG 15), 2 Eskadra 6-ego Pułku Myśliwsko-Bombowego, lotnisko Prerov, Czechosłowacja, lato 1974r. Eduard, 1/72 19) MiG -21PFM, 11 Pułk Lotnictwa Myśliwskiego Czechosłowackich Sił Powietrznych, lotnisko Żatec, Czechosłowacja (), marzec 1991r. Eduard 1/72 20) MiG 21PFM, Egipskie Siły Powietrzne, lotnisko Inshas, Egipt, wczesne lata 80-te XX wieku. Eduard, 1/72 21) Dornier Do-17Z, 7/Kampfgeschwader 3, Saint-Trond, Limburg, Belgia, 26 sierpnia 1940r . Airfix, 1/72 O, i tyle udało się nalepić. Zgodnie z obietnicą złożoną rok temu - był to zdecydowanie "rok MiG-a". A co w nadchodzącym 2026? Się okaże Edytowane 29 Grudnia 2025 przez abtb 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Grudnia 2025 Share Napisano 28 Grudnia 2025 Bardzo ładna kolekcja. MiGi rządzą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Grudnia 2025 Share Napisano 28 Grudnia 2025 Tomek jestem pod wielkim wrażeniem. Wspaniała kolekcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 28 Grudnia 2025 Share Napisano 28 Grudnia 2025 Jakbyś jeszcze producentów dopisał przy tych samolotach. Skala zakładam, że wszystkie w 1/72 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 28 Grudnia 2025 Share Napisano 28 Grudnia 2025 5 godzin temu, abtb napisał: zaplanowane 22 modele , udało się zrobić TYLKO 21 Po pierwsze primo jesteś zboczony, a po drugie primo jesteś sadystą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2025 15 godzin temu, _OldMan_ napisał: Jakbyś jeszcze producentów dopisał przy tych samolotach. Proszszę 15 godzin temu, _OldMan_ napisał: Skala zakładam, że wszystkie w 1/72 ? Nie wszystkie. Ale dopisałem, żebyś zakładał bardziej celnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2025 11 godzin temu, giberes napisał: Po pierwsze primo jesteś zboczony, a po drugie primo jesteś sadystą Ok, nie będę zaprzeczał . Jak mnie najdzie chwila sadystycznego zboczenia to zmienię tytuł i dodam jakieś "BDSM" czy cuś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Grudnia 2025 Share Napisano 29 Grudnia 2025 W roku zrobiłeś połowę tego ca ja przez lata. Czyżbyś czekal na nagrodę i tytuł przodownika pracy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 29 Grudnia 2025 Share Napisano 29 Grudnia 2025 Fajna kolekcja ołówków podobają się 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano 29 Grudnia 2025 Share Napisano 29 Grudnia 2025 Jak Ty tyle modeli robisz w ciągu roku to ile masz w sumie modeli? Mniej czy więcej niż 500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Grudnia 2025 Share Napisano 29 Grudnia 2025 Maszynka do modeli działa, super kolekcja . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Grudnia 2025 Share Napisano 30 Grudnia 2025 Podziwiam niezmiennie Twoje modele i Twoje tempo. Jak Ty to robisz? Ja na emeryturze a nawet połowy nie zrobiłem tego co Ty i w dodatku dużo prostsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2025 20 godzin temu, Szkodnik napisał: Mniej czy więcej niż 500? Zdecydowanie mniej niż 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia Całkiem spory dorobek roczny ale żadnego 104 ? Tak trochę smutno bez śledzika... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia pozazdrościć, wspaniale modele! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Poniedziałek o 20:34 Share Napisano Poniedziałek o 20:34 Wspaniałe Jedna uwaga, pierwsza fota, Jak 40. Pisze "РОССИЯ", "ROSSIJA", a nie powinno pisać "РУССИЯ", "RUSSIJA"? Chyba że to nazwa linii lotniczych, ale wiem że samo "Rosja" pisze się inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Poniedziałek o 21:18 Share Napisano Poniedziałek o 21:18 (edytowane) Pisz do Putlera, że nie umiejo w kacapski język. Tudzież popraw Wikipedię i Google, bo pokazuje źle. Edytowane Poniedziałek o 21:21 przez Moses 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Poniedziałek o 21:32 Share Napisano Poniedziałek o 21:32 47 minut temu, Robi napisał: wiem że samo "Rosja" pisze się inaczej o proszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Wtorek o 06:29 Autor Share Napisano Wtorek o 06:29 9 godzin temu, Robi napisał: a nie powinno pisać "РУССИЯ", "RUSSIJA"? Chyba że to nazwa linii lotniczych, ale wiem że samo "Rosja" pisze się inaczej Jestem tak zaskoczony, że nie wiem co napisać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Wtorek o 10:17 Share Napisano Wtorek o 10:17 3 godziny temu, abtb napisał: wiem co napisać Nie pisz. Obserwuj. Może właśnie jesteśmy świadkami początku rewolucji... Zacznie się od nazwy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Wtorek o 10:36 Share Napisano Wtorek o 10:36 18 minut temu, Grzes napisał: Nie pisz. Obserwuj. Może właśnie jesteśmy świadkami początku rewolucji... Zacznie się od nazwy Nic nie mów... Rosyjskiego uczyłem się na duolingo🫣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Wtorek o 11:56 Share Napisano Wtorek o 11:56 15 godzin temu, Robi napisał: Jedna uwaga, pierwsza fota, Jak 40. Pisze "РОССИЯ"... Kto pisze? Jak 40? Sorki Robi, z całą sympatią, ale musisz się liczyć z tym, że tu na forum zwyczajowo staramy się przekazywać informacje, które możemy sensownie czymś podeprzeć. W innym przypadku ironiczne reakcje będą raczej nieuchronne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Wtorek o 12:36 Share Napisano Wtorek o 12:36 39 minut temu, greatgonzo napisał: Kto pisze? Jak 40? Sorki Robi, z całą sympatią, ale musisz się liczyć z tym, że tu na forum zwyczajowo staramy się przekazywać informacje, które możemy sensownie czymś podeprzeć. W innym przypadku ironiczne reakcje będą raczej nieuchronne. Chodziło mi o samolot "Jak 40" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Wtorek o 13:59 Share Napisano Wtorek o 13:59 Cool! I co pisał ten samolot Jak 40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Wtorek o 17:11 Share Napisano Wtorek o 17:11 Odgaduje hasło! РОССИЯ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi