jacmin Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu Maciej R miał wątpliwości co do ciemnego washa na spodzie maszyny i to też postanowiłem wyjaśnić. Otóż na zdjęciach linie podziałowe wyglądają prawie jak czarne, więc chyba wielkiego błędu nie popełniłem. Pójdzie jeszcze brudzing i będzie git! 2 Cytuj
barszczo Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 43 minuty temu, jacmin napisał: Maciej R miał wątpliwości co do ciemnego washa na spodzie maszyny i to też postanowiłem wyjaśnić. Otóż na zdjęciach linie podziałowe wyglądają prawie jak czarne, więc chyba wielkiego błędu nie popełniłem. O, na pewno nie. To były bardzo mocno eksploatowane maszyny: 44 minuty temu, jacmin napisał: Pójdzie jeszcze brudzing i będzie git! Naprawdę możesz sobie pozwolić na dużo. Na zdjęciu poniżej masz przykład jak wyglądał styrany spód maszyny w porównaniu ze świeżą podmalówką: 1 Cytuj
pmroczko Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Cześć Jacku! Czyli co - jeździsz sobie po Hawajach? Zahaczyłeś też o inne okolice? Z tymi lampami to np. Hasegawa zawsze miała w swoich instrukcjach, że prawe lampy są niebieskie - i stąd to znałem. A spody samolotów to osobny rozdział... One zwykle są takie zasyfiałe - nie dość, że przy myciu wszystko tam spływa i w części zostaje, to jeszcze mało komu się tam chce wchodzić i to oglądać. Więc boki są dość czyste (bo to widać) a spód - no coż... Ta jasna farba też tu nie pomaga. A najgorzej, że jest to rzadko fotografowane i czasem trudno o dokumentację, więc wielkie dzięki za zdjęcia! Życzę dobrej podróży i pozdrawiam! Paweł 1 Cytuj
jacmin Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Pawle! To muzeum właśnie dlatego jest fantastyczne, że eksponaty nie są ogrodzone. Można podejść na centymetry, włożyć głowę we wnęki, wturlać się na pleckach pod maszyny i obfotografować wszystko! Cytuj
Moses Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 2 godziny temu, jacmin napisał: Zgodnie z lotniczymi standardami powinien być zielony, a na zdjęciach jest wyraźnie turkusowy czyli bardziej niebieski niż zielony. Poszperałem trochę w literaturze i okazało się, że kopułki były niebieskie, za to żarówki żółte. Finalnie, gdy samolot miał włączone światła, były one zielone. I wszystko sie zgadza i jest jak piszesz. Swiatlo ma byc zielone, woiec kopulki były i są niebieskie. Warto miec to z tyłu głowy robiąc także i inne amerykańskie maszyny Cytuj
pmroczko Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Godzinę temu, jacmin napisał: eksponaty nie są ogrodzone Zupełnie jak u nas w Krakowie! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi