abtb Napisano Niedziela o 04:57 Napisano Niedziela o 04:57 (edytowane) W sumie nic nowego, ale zawsze coś Republic P-47M Thunderbolt, 63-cia Eskadra Myśliwska, 56-ta Grupa Myśliwska, 8-a Armia Lotnicza USAAF, Boxted, Anglia, maj 1945 W podsumowaniu odrobina numerologii: 5 oraz 6+7: I na dziś tyle. Edytowane wczoraj o 10:40 przez abtb 19 Cytuj
Maxy Napisano Niedziela o 05:42 Napisano Niedziela o 05:42 Dla mnie ten z cycami bardziej ekscytujący. 1 Cytuj
jachud3 Napisano Niedziela o 06:55 Napisano Niedziela o 06:55 Kolejny ładny P-47 piękna rodzinka się zebrała. 1 Cytuj
barszczo Napisano Niedziela o 08:24 Napisano Niedziela o 08:24 Bardzo ładny. Niby Dzbanek, a inny . 1 Cytuj
kolan Napisano Niedziela o 08:47 Napisano Niedziela o 08:47 (edytowane) Każdy tak samo ładny. Czy nacinasz kalkomanie gwiazd na skrzydłach i kadłubie oraz napisów na kadłubie żeby tak ładnie wpadły w linię podziału ? Edytowane Niedziela o 08:48 przez kolan 1 Cytuj
abtb Napisano Niedziela o 13:50 Autor Napisano Niedziela o 13:50 4 godziny temu, kolan napisał: Czy nacinasz kalkomanie gwiazd na skrzydłach i kadłubie oraz napisów na kadłubie żeby tak ładnie wpadły w linię podziału ? Czasami tak. Ogólnie to przy kładzeniu łosza jak zauważę, że nie zostaje on w linii podziału, to przyjeżdżam igłą trzymaną po kątem ok 60-80° tak żeby kalkę wcisnąć ale nie zadrapać. I od razu łosz, który wtedy ładnie się trzyma takiej linii. A jak to nie daje rady to nacinam ostrą Olfą. A czasami i to nie pomaga - wtedy kolega @jachud3 wytyka paluchem takie niedoróbki. Zawieszam się bardzo, że kolejny "dzbanek" przypadł kolego do gustu - wielkie dzięks za miłe słowa 1 Cytuj
jachud3 Napisano Niedziela o 14:50 Napisano Niedziela o 14:50 Godzinę temu, abtb napisał: wtedy kolega @jachud3 wytyka paluchem takie niedoróbki Ktoś musi pilnować, żebyś się nie rozbisurmanił 1 Cytuj
Andrzej_LK Napisano Niedziela o 17:07 Napisano Niedziela o 17:07 Bardzo ładny, kolejny dowód na to, że modelarstwo to F UN. 1 1 Cytuj
abtb Napisano wczoraj o 06:49 Autor Napisano wczoraj o 06:49 W dniu 16.08.2026 o 19:07, Andrzej_LK napisał: Bardzo ładny, Bardzo dziękuję Mam cichą nadzieję, że w przyszłym roku w Olsztynie znajdzie się odrobina trawnika na postawienie dzbanków Cytuj
Radek6363 Napisano wczoraj o 09:38 Napisano wczoraj o 09:38 Wstyd mi dopiero mam skleić pierwszego dzbanka . 1 Cytuj
abtb Napisano wczoraj o 10:01 Autor Napisano wczoraj o 10:01 23 minuty temu, Radek6363 napisał: Wstyd mi dopiero mam skleić pierwszego dzbanka . Wstyd to kraść Siadasz i lepisz! Cytuj
abtb Napisano wczoraj o 14:54 Autor Napisano wczoraj o 14:54 3 godziny temu, greatgonzo napisał: Do budowy P-47 trzeba dojrzeć. Dziękuję Ale czy 12 modeli to wystarczająca liczba czy trzeba "pchać" do 18-tu ? Cytuj
Topper Harley Napisano wczoraj o 17:00 Napisano wczoraj o 17:00 Bardzo ładny i ciekawe malowanie 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 5 godzin temu, abtb napisał: czy 12 modeli to wystarczająca liczba czy trzeba "pchać" do 18-tu Wystarczy raz. a dobrze... ;). 1 2 Cytuj
abtb Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu 8 godzin temu, greatgonzo napisał: Wystarczy raz. a dobrze... ;). Od dziś śpię spokojnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi