wiec4-13 Napisano 23 Maja 2009 Napisano 23 Maja 2009 Seb ale on nie powiedział Pantera D ,tylko Pantera Very Happy Dzięki za sprostowanie Cytuj
rObO87 Napisano 23 Maja 2009 Napisano 23 Maja 2009 No cóż, nie chce Dragon na mnie zarobić to nie... Cytuj
krzychu-onisk Napisano 28 Maja 2009 Napisano 28 Maja 2009 http://www.dragon-models.com/Committed_to_the_Modeler3/Committed_to_the_Modeler3.htm Kilku jeszcze na forum nie było, m.in. Flakpanzer IV "Kugelblitz"i Jagdpanzer IV L/70 Cytuj
seba_t Napisano 28 Maja 2009 Napisano 28 Maja 2009 Rany, kiedy Dragon zacznie produkować coś innego niż setki Tigerów, tysiące Panther i miliony Panzer IV. A coś nowoczesnego, współczesnego to niełaska? Cytuj
HEER Napisano 28 Maja 2009 Napisano 28 Maja 2009 JS1/JS2 (2in1) 3cm M.K.103 Zwilling Flakpanzer IV "Kugelblitz" Te dwa są godne uwagi, i mało produkowane ;] Cytuj
Seb Napisano 28 Maja 2009 Napisano 28 Maja 2009 JS1/JS2 (2in1)3cm M.K.103 Zwilling Flakpanzer IV "Kugelblitz" Te dwa są godne uwagi, i mało produkowane ;] To stare modele, teraz wydawane w tzn "value pack", czyli stary model + nowe gąski i zestaw starych figurek. Nie warto. Pzdr Cytuj
Kacperek315 Napisano 28 Maja 2009 Napisano 28 Maja 2009 To stare modele, teraz wydawane w tzn "value pack", czyli stary model + nowe gąski i zestaw starych figurek.Nie warto. Dzięki za uprzedzenie, ja myślałem, że to jakaś nowa seria modeli Dragon-a. :P Cytuj
JŚ Napisano 28 Maja 2009 Napisano 28 Maja 2009 Ale jest już w zapowiedziach Pz.Kpfw IV Ausf.J !!! Ausf H już niedługo się pojawi zatem raduje się serce, no i StuG IV, czy też Ostwind - pierwsze porządne modele tych pojazdów na rynku. Naprawdę Dragon ma u mnie wielki plus, za te modele. Cytuj
rObO87 Napisano 28 Maja 2009 Napisano 28 Maja 2009 Lepiej nie mówić co ma za to Dragon u innych modelarzy... Cytuj
Seb Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 Lepiej nie mówić co ma za to Dragon u innych modelarzy... Ale dzięki tym innym modelarzom, słaby Revell nie upadnie Cytuj
krzychu-onisk Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 Ej, nie przesadzajmy, skoro modele słabe to można zrobić walorkę. Nie wymagajmy, żeby każdy model był super pro i w ogóle (choć miło by było ). Cytuj
DerPanzersoldat95 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 no i pojawił się ten Sd. Kkz.7/1 2cm Flakvierling 38 auf Selbstfahrlafette Smart Kit , ale 230 zeta to przesada, chyba zmienię skale na 1:48 pozdr Cytuj
Ritter Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Czyli praktycznie mamy sytuacje że model dragona kosztuje już dwa razy tyle co kilka mesięcy temu. Trumpeter że lepszy to jeszcze cena tego modelu o jedną trzecią niższa. Cytuj
stroju Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 no i pojawił się ten Sd. Kkz.7/1 2cm Flakvierling 38 auf Selbstfahrlafette Smart Kit , ale 230 zeta to przesada, chyba zmienię skale na 1:48 Taaaaaaaaa..., a jakoś nie jeszcze nie pokazałeś żadnego swojego modelu w żadnej skali... więc nie udawaj że sklejasz, dla mnie nie sprawiasz wrażenia wiarygodnego... A co do cen to chyba już nie prędko kupię Dragona, trzeba się się przerzucić na coś współczesnego... Cytuj
rObO87 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 230 zł?! Za takie paskudztwo ?! Nie chce mi się wierzyć, że to wszystko zasługa "światowego kryzysu" Cytuj
tankista17 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 230 zł?! Za takie paskudztwo ?! Nie chce mi się wierzyć, że to wszystko zasługa "światowego kryzysu" "światowy kryzys" to dobra przykrywka ;) patrzę na www.mojehobby.pl a tam ceny wywindowały o kilkanaście/kilkadziesiąt procent. Nie ma znaczenia, czy model jest świeżo ściągnięty, czy leży w magazynie od kilku lat... Na "kryzysie" wszyscy chcą zarobić... Cytuj
rObO87 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Dlatego nie warto przejmować się tekstami "po co kupujesz model jak masz ich w magazynie 20". Cytuj
tankista17 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Dlatego nie warto przejmować się tekstami "po co kupujesz model jak masz ich w magazynie 20". Najgorzej jest jak się nie ma magazynu... Cytuj
rObO87 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 I pomyśleć, że jakiś czas temu 121 zł za Half Tracka (ten z włoskim malowaniem) uważałem za kosmiczną cenę... Jednak opłaciło się. Cytuj
HEER Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 "Czyli praktycznie mamy sytuacje że model dragona kosztuje już dwa razy tyle co kilka mesięcy temu. Trumpeter że lepszy to jeszcze cena tego modelu o jedną trzecią niższa" - wg recenzji z tematu o Trumpeterze, jest gorszy. Cytuj
rollingstones Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Bzdurę Panowie pisze sołdat niemiecki - przy najwyższym kursie wychodziło jakieś 230 zł - to były te wypusty z dostaw styczeń marzec - obecna majowa dostawa Dragona kosztowała około 180 zł - np Elephant z zimmeritem. Zresztą można robić zakupy w Lucky model - fajne promocje mają obecnie EDIT - ponoc fucktycznie to ma kosztować tyle - dziwne - ja zamówiłem sobie dwie IV i wychodzi mi po 180 zł w naszym kraju. Niestety ale teraz faktycznie zakupy trzeba robic u chinoli w Lucky model. Sorki Soldat Cytuj
yoony Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 "Czyli praktycznie mamy sytuacje że model dragona kosztuje już dwa razy tyle co kilka mesięcy temu. Trumpeter że lepszy to jeszcze cena tego modelu o jedną trzecią niższa" - wg recenzji z tematu o Trumpeterze, jest gorszy. Po przeczytaniu porównania na perthmilitarymodelling i z tym co znam z rzeczywistości oba są skaszanione z dwóch wyjdzie jeden, a przyczepka to kpina. Mozliwe że trumpek wcale nie będzie tańszy Cytuj
Dumo Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 To jest przesada, narzekałem jak DML kosztował po 120zł, a 180zł to już przesada. Jeśli nie obniżą cen niestety kończę z modelarstwem :( Cytuj
reggy Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Dumo, Ty Chińczyków nie szantażuj :P Patrz co oni robią z szantażystami: http://www.tvn24.pl/26086,1601675,0,1,zepchnal-z-mostu-samobojce,wiadomosc.html Cytuj
Łukasz S. Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Napisano 2 Czerwca 2009 To jest przesada, narzekałem jak DML kosztował po 120zł, a 180zł to już przesada. Jeśli nie obniżą cen niestety kończę z modelarstwem :( Za 120 to jeszcze można było modele z DML kupować, teraz to już przesada. Dumo chyba żartujesz że skończysz z modelarstwem? Ja może z niewielkiego kryzysu przechodzę na strefę 24 :P Co nie znaczy że kończę z 35, może co jakiś czas zawitam z czymś II wojennym... Pozdro Łukasz S. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi