Tomek Mroczkowski Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 To, że jest głośno nic nie oznacza (nasz rynek). W Mojehobby.pl ma być na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Już w sprzedaży: Wznowienia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 http://www.martola.com.pl/pl629/produkty38573/jagdpanzer_iv_l_70_v_w_zimmerit_aug_1944_productio Nie wiem kto ale w każdym razie ktoś przegina z ceną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Ten model akurat nie należy do najtańszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Ten model akurat nie należy do najtańszych Patrząc po cenach Dragona to żaden ich model nie należy do najtańszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Takie ceny trochę, ale tylko trochę tłumaczy wysoki kurs dolara lub też niski kurs złotego. Najlepiej to widać jak przeliczy się ceny z takiego Lucky czy HobbyEasy z Hong Kongu. Jeszcze niedawno HKD był notowany przez NBP na poziomie 0,34. Za to teraz to już 0,43. I choć cena w dalekim kitaju ta sama, to dla nas to o 25% więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Takie ceny trochę, ale tylko trochę tłumaczy wysoki kurs dolara lub też niski kurs złotego. Nic mi na tem temat nie mów i nie patrz na średni kurs, ma się on ni jak do prawdziwego kursu przy dokonywaniu przelewów za granicę - jest dużo wyższy, pow. 20 gr. http://www.pkobp.pl/index.php/id=waluty/section=ogol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 Dragon chyba nigdy nie przestanie mnie zadziwiać, proponując to coraz dziwniejsze "Hilter-wynalazki". Prawdę mówiąc pojęcia nie miałem o istnieniu takiego wariantu Pz III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaroslav K Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 ciekawi mnie, czy ten 2 KAMI będzie wyposażony w pontony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 ciekawi mnie, czy ten 2 KAMI będzie wyposażony w pontony Jak widać na grafice 3D pontonów nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Witam Pontony dodaja do następnego pudła i znowu będzie "nowy" model ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaroslav K Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Krupp protze 1/72 Churchill Mk IV 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Dragon zapowiada 35-tce kolejną wersję Priesta i Pz II A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 A na Jadarze w nowościach pojawił się Sd.Kfz.232 (FU) w skali 1/72. Ma ktoś może zdjęcia wyprasek tego tworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 A na Jadarze w nowościach pojawił się Sd.Kfz.232 (FU) w skali 1/72. Ma ktoś może zdjęcia wyprasek tego tworu? http://modelarmour.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2321:dragon-sdkfz232-schwerer-panzerspaehwagen-fu&catid=37:kits&Itemid=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=DRA7439 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 o rany ale super, tego się nie spodziewałem :-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Yeeeeeeeees! Dragon od roku szaleje w 1:72. Mam nadzieję, że im tak zostanie na dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 A na Jadarze w nowościach pojawił się Sd.Kfz.232 (FU) w skali 1/72. Ma ktoś może zdjęcia wyprasek tego tworu? Sorki, że post pod postem. Omsnął mi się jeden... tego esdekaefzeta mam już w rękach. Piękna rzecz! Lepszy od starego Rodena. Kilka poprawek i mamy wspaniały model. Osobiście wymieniłbym tylko lufę Kwk i zmienił linę na lemieszu. Ponieważ starego 232 nigdy nie skończyłem (próba kiereszowania modelu skończyła się totalnym zniszczeniem), a mam do niego sporo części zrobię mały kitbash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 A czy Dragon wznawia swoje modle ? bo takie Shermany w 1/72 są coraz słabiej dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Dragon ma idiotyczną politykę dotyczącą swoich niektórych modeli. Np. Humvee w 1/72 zniknęły z oferty, są podobno w ogóle wycofane z produkcji. M1 Abrams SEP w 1/35, czyli świetny model, jest jak kometa Halleya - czasem się pojawia, ale nie wszystkim dane jest obejrzeć. No ale tych pojazdów nie używał Wehrmacht... Sherman czasem bywał, więc w tym Twoja jedyna nadzieja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Sd. Kfz. 232 FU jest śliczny co stwierdziłem po zakupie i obmacaniu. co do polityki Dragona to jest dość prosta - kupujcie, póki jest w sprzedaży, bo nie ma żadnej gwarancji że będzie w przyszłości. Shermany często pojawiają się na Allegro po znośnych cenach, czasem można też trafić na dostawę "staroci" do jakiegoś sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Dokładnie, model jest rewelacyjny i owszem, jest dużo lepszy od Rodena, ale trzeba pamiętać, że modele te ukazały się kilka ładnych lat temu i nie ma tak naprawdę co narzekać. Co do modeli Pz. Kpfw. III Ausf. M w/Wading Muffler - Dragon 7290 oraz Long Range Desert Group Patrol Car w/Lewis Gun - Dragon 7439 zapowiadają się ciekawie. Co do modeli Shermanów, to są one ogólnie dostępne, ale w zachodniej Europie i dalej, u nas jest z tymi (tzw. starszymi modelami) straszna kiszka np.: Dragon 7257 oraz 7360. No i reszta nowości: Sherman Firefly Ic Welded Hull - Dragon 6568 oraz M7 Priest Early Production - Dragon 6627. Edit: Od dzisiaj są już w sprzedaży: - Neubau-Fahrzeug Nr.1 - Dragon 7436 - 2cm FlaK 38 Late Production mit Sd.Ah. 51 - Dragon 6546 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi