SzymonP. Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 I od razu wersja Final czyli Dragon 6784 z dodatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Te Dragonowskie Jagdpanzery IV/70(A) w 1:35 , to pewnie odpowiedź na pojawienie sie nowego modelu tego pojazdu od Tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Teraz ogólnie będzie dobry wybór jeżeli chodzi o Jagdpanzery IV: Dragon, Tamiya, Border. Myślę że zbiegło się w czasie, bo Dragon po prostu wypuszcza stare modele w nowej odsłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 Ciekawe który z nich najlepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 (edytowane) 19 godzin temu, SzymonP. napisał: Teraz ogólnie będzie dobry wybór jeżeli chodzi o Jagdpanzery IV: Dragon, Tamiya, Border. Myślę że zbiegło się w czasie, bo Dragon po prostu wypuszcza stare modele w nowej odsłonie No i jeszcze jest model Tristara , produkowany też jako Hobby Boss . Fakt ciekawe , który jest najlepszy . teoretycznie powinien być Tamiyi bo jest najnowszy. Edytowane 30 Stycznia 2023 przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 40 minut temu, Cypis napisał: teoretycznie powinien być Tamiyi bo jest najnowszy. To żadna reguła. Patrz np Tygrysy RFM, nowsze od Dragonów, a słabsze. Jedno jest pewne, że pod względem składalności to na bank Tamka najlepsza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Cypis napisał: No i jeszcze jest model Tristara , produkowany też jako Hobby Boss . Fakt ciekawe , który jest najlepszy . teoretycznie powinien być Tamiyi bo jest najnowszy. Teoretycznie tak, choć HB vel Tristar wciąż pozostaje na czele tej czołówki, a już z pewnością pod względem ceny. Zapewne też stosunek jakości do ceny, także wypada na jego korzyść. Edytowane 30 Stycznia 2023 przez Rafał B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 38 minut temu, Seb napisał: Jedno jest pewne, że pod względem składalności to na bank Tamka najlepsza. No i z tym polemizować nie sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 2 godziny temu, Seb napisał: To żadna reguła. Patrz np Tygrysy RFM, nowsze od Dragonów, a słabsze. Jedno jest pewne, że pod względem składalności to na bank Tamka najlepsza. Ja jednak nie porównywałbym produktów Tamiya z projektowanymi "naprędce" chińskimi RFM w ładnych opakowaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 (edytowane) Cd. nowych starych Dragonów: Edytowane 29 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 Zapowiadany na marzec 2023 roku - https://www.cyber-hobby.com/collections/1-35/products/1-35-tiger-i-early-production-wittmanns-tiger-13-panzer-regiment-1-operation-zitadelle-july-1943 Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 18 minut temu, meser262 napisał: Zapowiadany na marzec 2023 roku - https://www.cyber-hobby.com/collections/1-35/products/1-35-tiger-i-early-production-wittmanns-tiger-13-panzer-regiment-1-operation-zitadelle-july-1943 Pozdrawiam Krzysztof Czyli dalej nic nowego. Stare modele Dragon/Cyberhobby - z nową oczywiście wyższą ceną. Jedyny plus to gasienice Magic Track zamiast gumowych pękających DS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: Jedyny plus to gasienice Magic Track zamiast gumowych pękających DS. Żartujesz z tymi MT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 2 godziny temu, meser262 napisał: Zapowiadany na marzec 2023 roku - https://www.cyber-hobby.com/collections/1-35/products/1-35-tiger-i-early-production-wittmanns-tiger-13-panzer-regiment-1-operation-zitadelle-july-1943 Pozdrawiam Krzysztof A co to za rura wystająca po prawej stronie wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 (edytowane) W dniu 14.02.2023 o 13:10, Seb napisał: Żartujesz z tymi MT? Ja ma ten model, prawdopodobnie to przepak tego zestawu Cyberhobby 9142. Lepszy lichy plastik niż najlepsza guma. Edytowane 29 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 3 minuty temu, robertmodelarz napisał: Lepszy lichy plastik niż najlepsza guma. Ten twój lichy plastik nie ma otworów w zębach, więc dla mnie te MT nadają się do śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 5 godzin temu, robertmodelarz napisał: Czyli dalej nic nowego. Stare modele Dragon/Cyberhobby - z nową oczywiście wyższą ceną. A czego można się spodziewać po miniaturce pojazdu z przed wielu, wielu lat? Od tamtej pory nie weszły żadne nowe modyfikacje - dajmy na to 20 lat temu. Co miało by być nowego? Dragon mimo swojego wieku (ich modele) nadal są na szczycie pod względem merytorycznym i jakościowym. Ma swoje wady to prawda. Instrukcja i niestety cena jest szczególnie negatywnym elementem. Popatrz na ceny w innych państwach też niestety wysokie - dla NAS - Polaków i Naszą walutę. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 (edytowane) Skala 1/35 WW.II Sd.Kfz.184 Ferdinand, Kursk 1943 w/Magic Tracks & Aluminum Gun Barrel Sd.Kfz.184 Elefant w/Magic Tracks & Aluminum Gun Barrel Edytowane 29 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 7 minut temu, robertmodelarz napisał: Skala 1/35 WW.II Sd.Kfz.184 Ferdinand, Kursk 1943 w/Magic Tracks & Aluminum Gun Barrel Sd.Kfz.184 Elefant w/Magic Tracks & Aluminum Gun Barrel Dostałem powiadomienie z MH, ale sprzedał się zanim wróciłem do domu e tam, zawsze można kupić Tamkę albo Amusinga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 W dniu 14.02.2023 o 13:52, robertmodelarz napisał: Ja ma ten model, prawdopodobnie to przepak tego zestawu Cyberhobby 9142. Lepszy lichy plastik niż najlepsza guma. Powyższy zestaw był chyba bardziej uproszczony względem regularnych zestawów Tygrysów z Dragona. Bardziej obstawiałem że nowość bazuje na tym starszym zestawie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 Kupiłem teraz kolejny raz tego Tygrysa: Opylało się bo normalna cena to "tylko" 230 zł, a w dodatku w Moje Hobby była promocja to dałem 211 zł! Ale coś za coś. To taka bieda edyszyn, brak figurek , ale za to są ulubione przez niektórych Magic Tracki. Zauważyłem też już przy ostatniej nowości Dragona w temacie Tygrysów, że zmienił się rodzaj plastiku. Niektóre ramki są z takiego jakby szklistego, perłowego tworzywa, które jest bardziej kruche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 (edytowane) T-34/85 z metalową lufą, Magic Trackami, blaszką ,toczoną amunicją, pepeszą i z sierżantem Czernousowem w skali 1/35 Brać jak ktoś lub Czterech pancernych.......full wypas. Edytowane 29 Września 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 Godzinę temu, robertmodelarz napisał: T-34/85 z metalową lufą, Magic Trackami, blaszką ,toczoną amunicją, pepeszą i To "starszy " zestaw z dodanymi gadżetami. Zdecydowanie lepiej kupić nowszego Dragona 6319 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Marca 2023 Share Napisano 16 Marca 2023 Przeglądając Ali ... wpadłem na coś takiego. Jako samolociarz nie śledzę pancerki, ale wydało mi się to ciekawe, ze względu na druk 3d. Oczywiście jest tego znacznie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Kwietnia 2023 Share Napisano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Dragon 6755MT WWII German StuG.III Ausf.G Initial Production w/Magic Track 1/35 Edytowane 29 Września 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi