wiec4-13 Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Seb ale on nie powiedział Pantera D ,tylko Pantera Very Happy Dzięki za sprostowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 No cóż, nie chce Dragon na mnie zarobić to nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 http://www.dragon-models.com/Committed_to_the_Modeler3/Committed_to_the_Modeler3.htm Kilku jeszcze na forum nie było, m.in. Flakpanzer IV "Kugelblitz"i Jagdpanzer IV L/70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Rany, kiedy Dragon zacznie produkować coś innego niż setki Tigerów, tysiące Panther i miliony Panzer IV. A coś nowoczesnego, współczesnego to niełaska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEER Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 JS1/JS2 (2in1) 3cm M.K.103 Zwilling Flakpanzer IV "Kugelblitz" Te dwa są godne uwagi, i mało produkowane ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 JS1/JS2 (2in1)3cm M.K.103 Zwilling Flakpanzer IV "Kugelblitz" Te dwa są godne uwagi, i mało produkowane ;] To stare modele, teraz wydawane w tzn "value pack", czyli stary model + nowe gąski i zestaw starych figurek. Nie warto. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 To stare modele, teraz wydawane w tzn "value pack", czyli stary model + nowe gąski i zestaw starych figurek.Nie warto. Dzięki za uprzedzenie, ja myślałem, że to jakaś nowa seria modeli Dragon-a. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Ale jest już w zapowiedziach Pz.Kpfw IV Ausf.J !!! Ausf H już niedługo się pojawi zatem raduje się serce, no i StuG IV, czy też Ostwind - pierwsze porządne modele tych pojazdów na rynku. Naprawdę Dragon ma u mnie wielki plus, za te modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Lepiej nie mówić co ma za to Dragon u innych modelarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Lepiej nie mówić co ma za to Dragon u innych modelarzy... Ale dzięki tym innym modelarzom, słaby Revell nie upadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Ej, nie przesadzajmy, skoro modele słabe to można zrobić walorkę. Nie wymagajmy, żeby każdy model był super pro i w ogóle (choć miło by było ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 no i pojawił się ten Sd. Kkz.7/1 2cm Flakvierling 38 auf Selbstfahrlafette Smart Kit , ale 230 zeta to przesada, chyba zmienię skale na 1:48 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Czyli praktycznie mamy sytuacje że model dragona kosztuje już dwa razy tyle co kilka mesięcy temu. Trumpeter że lepszy to jeszcze cena tego modelu o jedną trzecią niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 no i pojawił się ten Sd. Kkz.7/1 2cm Flakvierling 38 auf Selbstfahrlafette Smart Kit , ale 230 zeta to przesada, chyba zmienię skale na 1:48 Taaaaaaaaa..., a jakoś nie jeszcze nie pokazałeś żadnego swojego modelu w żadnej skali... więc nie udawaj że sklejasz, dla mnie nie sprawiasz wrażenia wiarygodnego... A co do cen to chyba już nie prędko kupię Dragona, trzeba się się przerzucić na coś współczesnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 230 zł?! Za takie paskudztwo ?! Nie chce mi się wierzyć, że to wszystko zasługa "światowego kryzysu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 230 zł?! Za takie paskudztwo ?! Nie chce mi się wierzyć, że to wszystko zasługa "światowego kryzysu" "światowy kryzys" to dobra przykrywka ;) patrzę na www.mojehobby.pl a tam ceny wywindowały o kilkanaście/kilkadziesiąt procent. Nie ma znaczenia, czy model jest świeżo ściągnięty, czy leży w magazynie od kilku lat... Na "kryzysie" wszyscy chcą zarobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Dlatego nie warto przejmować się tekstami "po co kupujesz model jak masz ich w magazynie 20". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Dlatego nie warto przejmować się tekstami "po co kupujesz model jak masz ich w magazynie 20". Najgorzej jest jak się nie ma magazynu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 I pomyśleć, że jakiś czas temu 121 zł za Half Tracka (ten z włoskim malowaniem) uważałem za kosmiczną cenę... Jednak opłaciło się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEER Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 "Czyli praktycznie mamy sytuacje że model dragona kosztuje już dwa razy tyle co kilka mesięcy temu. Trumpeter że lepszy to jeszcze cena tego modelu o jedną trzecią niższa" - wg recenzji z tematu o Trumpeterze, jest gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Bzdurę Panowie pisze sołdat niemiecki - przy najwyższym kursie wychodziło jakieś 230 zł - to były te wypusty z dostaw styczeń marzec - obecna majowa dostawa Dragona kosztowała około 180 zł - np Elephant z zimmeritem. Zresztą można robić zakupy w Lucky model - fajne promocje mają obecnie EDIT - ponoc fucktycznie to ma kosztować tyle - dziwne - ja zamówiłem sobie dwie IV i wychodzi mi po 180 zł w naszym kraju. Niestety ale teraz faktycznie zakupy trzeba robic u chinoli w Lucky model. Sorki Soldat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 "Czyli praktycznie mamy sytuacje że model dragona kosztuje już dwa razy tyle co kilka mesięcy temu. Trumpeter że lepszy to jeszcze cena tego modelu o jedną trzecią niższa" - wg recenzji z tematu o Trumpeterze, jest gorszy. Po przeczytaniu porównania na perthmilitarymodelling i z tym co znam z rzeczywistości oba są skaszanione z dwóch wyjdzie jeden, a przyczepka to kpina. Mozliwe że trumpek wcale nie będzie tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 To jest przesada, narzekałem jak DML kosztował po 120zł, a 180zł to już przesada. Jeśli nie obniżą cen niestety kończę z modelarstwem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Dumo, Ty Chińczyków nie szantażuj :P Patrz co oni robią z szantażystami: http://www.tvn24.pl/26086,1601675,0,1,zepchnal-z-mostu-samobojce,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 To jest przesada, narzekałem jak DML kosztował po 120zł, a 180zł to już przesada. Jeśli nie obniżą cen niestety kończę z modelarstwem :( Za 120 to jeszcze można było modele z DML kupować, teraz to już przesada. Dumo chyba żartujesz że skończysz z modelarstwem? Ja może z niewielkiego kryzysu przechodzę na strefę 24 :P Co nie znaczy że kończę z 35, może co jakiś czas zawitam z czymś II wojennym... Pozdro Łukasz S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi