olej1965 Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 stroju Dioramka po prostu piękna a przecież 'jeszcze będzie przepięknie..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 afruch to nie ta wersja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Dziś to nic właściwie się nie działo tylko częściowo złożyłem figurasa do kupy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 afruch to nie ta wersja... wiesz moze ktora?, mam mk.III na stanie i moze bym sobie taka zrobil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2009 wiesz moze ktora?, mam mk.III na stanie i moze bym sobie taka zrobil. Ta z fotki to chyba Mk.I albo Mk.II, tak z wieży mi się wydaje, bo nie Mk.III... ale niech ktoś potwierdzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 wiesz moze ktora?, mam mk.III na stanie i moze bym sobie taka zrobil. To wczesna wersja Mk.2 ( taką robi Academy w 1/35 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 wiesz moze ktora?, mam mk.III na stanie i moze bym sobie taka zrobil. To wczesna wersja Mk.2 ( taką robi Academy w 1/35 ) Czyli nie da rady, obiecalem zonie ze nie kupie nowego modelu dopoki nie skoncze tego co mam. Ok koniec off-topa z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Coś długo nic nie pisałem, bo prace posuwają się wolno, do rzeczy: Pomalowałem betonowe elementy podstawki (oleje, pigmenty i piaskowa pactra), po tych zabiegach elementy wiaduktu bardziej "wtopiły" się w otoczenie, dokleiłem także autko i kilka gratów (drzwi i kanister tylko położone). Dokleiłem także eksperymentalną trawkę (jak wyschnie klej to ją trochę przytnę, aby nie była tak równa...) c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Daj jeszcze poprzeczne slady po szalunkach na filarach... Grunt/piach prezentuje sie cudownie. Trawa jest zupelnie zbedna. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Trawa jest zupelnie zbedna. Za późno już "wysiałem" więcej , ale spoko dużo roślinności nie będzie, jeszcze może jakiś krzak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 No to jeszcze wykiełkowało kilka sadzeniaków... Uznałem że ta moja "roślinność" nie szpeci za bardzo dioramy to trochę dodałem, doszedł jeszcze jakiś skarłowaciały krzak (drzewko). Cała diorama jak widać jest utrzymana w klimacie suchym pustynnym, całkiem nieźle co to wygląda, mi się podoba (a to najważniejsze ) ogólna koncepcja: i w szczegółach: na tej fotce nawet przyjemnie wygląda: Do sfotografowania całości jednak muszę zrobić większe studio fotograficzne, w tym się nie chce zmieścić, za niskie oświetlenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Dzieło sztuki czołg i podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Dorobisz takie barierki z metalu jakie są widoczne na tym zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Oczywiście już są w trakcie produkcji, nie dokładnie takie same ale bardzo podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Uff to dobrze bo inaczej figurant mógłby spaść. Tam na ostatnim zdjęciu widać niedorobiony karnister, wygląda jak nie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 No to pomalowałem asfalt i pasy na drodze: (kolory trach za niebieskie na zdjęciu, bo to od lampy): I zrobiłem próbny odcinek barierki, jej konstrukcja to mocno uproszczona ta ze zdjęcia (wiem że jest nie zgodna z normami... ;p) c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 barierka świetna jak zresztą cała reszta będziesz w jakiś sposób poprawiać łączenie wiaduktu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Takie połączenie powinno zostac , na mostach zwykle cos takiego jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2009 To "coś" to są dylatacje aby most mógł się spokojnie rozszerzać/kurczyć pod wpływem temperatury bez groźby popękania, na krawędzi jeszcze powinna być listwa metalowa, ale ją odpuściłem, zasłoni wszystko czołg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2009 No to już skleiłem barierkę: I tak to wygląda na wiadukcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Kartony sam drukowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Świetna robota, naprawdę jest co podziwiać. Drobna sugestia. Ten Land Rover po takim strzale w kolumnę na pewno puścił by płyny. Dodaj plamy płynu chłodniczego i oleju. (ale to już naprawdę kosmetyka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Co to ma być?! Skandal jakiś!!! Żadnego graffiti??? Słuchaj, wszyćko cudo, ale może przemyśl roślinność... sitowie wygląda jak snopki z Kielecczyzny ;). I faktycznie, rover ciut chociaż winien płynów uronić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Kartony sam drukowałeś? Jeżeli ktoś byłby zainteresowany kartonami to takowe to drukowanie mam jak ktoś chce to proszę napisać na PW albo jeszcze lepiej na gg( bo na PW zapomne ) A model jest giciorrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi