Irek-M1 Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Widać, widać. W tym tygodniu ostatnie poprawki kadłuba i siadam do malowania. Najzwyczajniej czekam na przysłowiowa wenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 To powinno być oznaczone +18, bo to jest żeś w najczystszym wydaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Irek (lub inni), czemu mają służyć te okrągłe "cusie" na tylnej osi wózka? Niby jakieś ograniczniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Irek (lub inni), czemu mają służyć te okrągłe "cusie" na tylnej osi wózka? Niby jakieś ograniczniki? Po mojemu te okrągłe cusie to służą do regulacji w pionie i poziomie położenia tylnej części kadłuba leżącego na wózku podczas pasowania z resztą kadłuba. Podczas montażu lub demontażu (rozstykówka) trzeba zgrać na styk dwie połówki kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Irek (lub inni), czemu mają służyć te okrągłe "cusie" na tylnej osi wózka? Niby jakieś ograniczniki? Po mojemu te okrągłe cusie to służą do regulacji w pionie i poziomie położenia tylnej części kadłuba leżącego na wózku podczas pasowania z resztą kadłuba. Podczas montażu lub demontażu (rozstykówka) trzeba zgrać na styk dwie połówki kadłuba. Leszek trafnie to ujal, dodatkowo przy podstawianiu wozka pod kadlub trzeba bylo go ustawic w miejscach wzmocnionych [podobnie jak lewarek w samochodzie - oznaczone miejsce pod progiem]. Dodam jeszcze, ze w wozkach [nowszych] byly jeszcze inne "cusie". Sluzace do unieruchomienia wozka po odlaczeniu np tylnej czesci kadluba, silnika, dyszy itp elementow. Byla to sruba z gwintem maszynowym zakonczona z jednej strony pokretlem a z drugiej "talerzykiem". Wykrecajac "cusia" [kurde Gulus podoba mi sie to okreslenie ] talerzyk opieral sie o podloze unoszac kola wozka do gory. Wozek do tylnej czesci kadluba w MiG-23 mial dodatkowo linki mocujace kadlub do wozka. Ale to juz inna bajka i inny samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Ta relacja jest zdecydowanie moim fanem, bynajmniej!;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Ta relacja jest zdecydowanie moim fanem, bynajmniej!;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Czas kończyć już tą dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugą relację. Model dostał już pierwsze kolory na kadłub i oczekiwać będzie na dokładne wyschnięcie. Poniżej parę zdjęć już pomalowanych elementów. Tak więc, iż jest to mój ostatni wpis w tym temacie poniżej zdjęcie skrzynki z narzędziami, którymi wykonałem ten model. a poniżej aparat, którym robiłem wszystkie zdjęcia w tym wątku. Wszystkim, którzy dokonywali wpisów, sedecznie dziękuje i życzę samych sukcesów w budowie modeli. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Tak więc, iż jest to mój ostatni wpis w tym temacie... że ni by co: nie kończysz go tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Tak więc, iż jest to mój ostatni wpis w tym temacie... że ni by co: nie kończysz go tutaj Jak nie tu to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Witaj Irku, Miło było oglądać postępy nad modelem. Przyzwyczaiłem się do tej relacji jak ulubionego serialu. Dla mnie osobiście była niejednokrotnie motywatorem kiedy chciałem iść ze swoimi modelemi na skróty. Zdążysz z malowaniem na Bytom czy wogóle nie planujesz startów w kraju? Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Z niecierpliwością czekam na galerię. Możliwośc oglądania relacji z prac nad tym modelem była wyjątkową okazją i przyjemnością zarazem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Tak dla porządku w statystyce-aparat to tylko 25 elementów. Co do ostatecznego skończenia modelu to plan jest jeden-koniec 2011, choć jeszcze jest do zrobienia mnóstwo rzeczy Odnosząc sie do pytania Damiana odnośnie startów w zawodach to moje doświadczeniaw startach wskazują jednoznacznie na kierunek poza naszymi granicami, choć nie odżegnuje sie od startów w naszym kraju. Co zaś sie tyczy samego Bytomia to być może uda mi się zawitać. Pozdrawiam Ireneusz MIKUCKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 A co z odpowiedzią na pytanie kolegów Roberta Ostrowskiego i damian70n? Ja mogę się tylko domyślać, że stoi za tym jakaś umowa z tym, czy innym wydawcą czasopism modelarskich? No ale może się mylę i "po prostu" masz dysyć tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Warsztat opanowany do perfekcji, perfekcji godnej mistrza modelarstwa. Świetna relacja Kiedy byś nie skończył i gdzie go nie wystawił, będę czekał na Galerię na Modelwork.pl, tu są wszak Twoje korzenie i żądni takich replik przyjaciele. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Szacowny kolego Erkamo jesteś w błedzie, nie mam dosyć tego forum i na pewno pojawię sie tutaj ale już z innym modelem. Są tutaj otwarte inne tematy nie koniecznie lotnicze, które będę kończył. Decyzje o zakończeniu tematu podjąłem z uwagi iż pozostało tylko malowanie, montaż oraz ustawienie modelu na podstawce czyli nic specjalnego i ciekawego. Mam nadzieję iż spotkamy się na jakiejś imprezie modelarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Szacowny kolego Erkamo jesteś w błedzie, nie mam dosyć tego forum i na pewno pojawię sie tutaj ale już z innym modelem. Są tutaj otwarte inne tematy nie koniecznie lotnicze, które będę kończył. Decyzje o zakończeniu tematu podjąłem z uwagi iż pozostało tylko malowanie, montaż oraz ustawienie modelu na podstawce czyli nic specjalnego i ciekawego. Mam nadzieję iż spotkamy się na jakiejś imprezie modelarskiej. Irku nie przesadzajmy z tą szacownością mojej osoby , bo brzmi to dosyć zabawnie, może nawet...sarkastycznie Najwyraźniej źle oszacowałem Twoje stwierdzenie o zakończeniu wątku i nadal mogę mieć nadzieję, na obejrzenie paru fotek tego wyjątkowego modelu w galerii forum Impreza modelarska, raczej nie wchodzi w grę, bo mieszkam za granicą. Dlatego cały czas liczę na Twoją galerię , na modelwork.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Erkamo poprzez to stwierdzenie nie chciałem Ciebie jakkolwiek urazić . A co do zawodów za granicą to być może szybciej go tam zobaczysz. Pozdrawiam Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Decyzje o zakończeniu tematu podjąłem z uwagi iż pozostało tylko malowanie, montaż oraz ustawienie modelu na podstawce czyli nic specjalnego i ciekawego. Na pewno wielu z nas w tym i ja czekało właśnie na malowanie i relację z tego procesu /zawsze można czegoś nowego się nauczyć/ więc jak możesz to zostań z tą relacją i pokaż nam jak malujesz swoje dzieło, plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur111bartek Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Nie no , przejrzałem wszycho , zdjęcia z realacji pozapisywałem......i...nie....będzie ...nawet jednej foty po pomalowaniu....... ....... nie no daję ogłoszenie :"sznur z taboretem lub pistolet z jednym pociskiem dla siebie - kupię. Płatne przy odbiorze" choć jedną fotę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 NO wađnie par osb cyeka na efekt końcowy, może jakiś link do galerii ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 NO wađnie par osb cyeka ... w jakim to języku nic nie było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 NO wađnie par osb cyeka ... w jakim to języku nic nie było ? Jeśli już, to chyba niewiele - kolega tombie01 zdążył wytrzeźwieć przed końcem zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 sorry przestawiła mi się klawiatura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Tiaaaa nie tłumacz się, wstydu oszczędź poleć lepiej ten napitek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi