young Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Fotografie nigdy nie były dobrą stroną książek Czyżyka. Co dokładnie miał napisane na prawo od numeru bocznego Bis 9407? http://lotnictwo.net/foto.php?id=130423 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz 5710 Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 W ksiazce H.Czyzyka 9 Pułk Lotnictwa Mysliwskiego sa zdjecia M ów i MF ów z wyrzutniami P-62, i to właściwie jedyny pozytyw tej pozycji... Wprawdzie nie czytałem tej pozycji ale słyszałem już opinie niestety mało pochlebne ale, żeby było aż tak źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 emowi chodziło pewnie o ciekawostki związane z MiG-21. Spodziewał się tam ciekawych niepublikowanych zdjęć itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Nie o zdjecia mi chodziło...i nie o ciekawostki , sadziłem , naiwnie ,ze bedzie to naprawde monografia Debrzna ,chociazby troche podobna do monografii pisanych przez ś.p Mariana Mikołajczuka .Tymczasem dostajemy jakis misz-masz luzny intelektualnie, probujacy powielac schemat ksiazki pana Kmiecika...daleko od niego .Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Aaaaa, to widać że poprzednich wypustów (2 PLM i 4 PDLM) kolega nie czytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz 5710 Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Nie o zdjecia mi chodziło...i nie o ciekawostki , sadziłem , naiwnie ,ze bedzie to naprawde monografia Debrzna ,chociazby troche podobna do monografii pisanych przez ś.p Mariana Mikołajczuka .Tymczasem dostajemy jakis misz-masz luzny intelektualnie, probujacy powielac schemat ksiazki pana Kmiecika...daleko od niego .Niestety To jest tak jak się pisze książkę na szybko aby być tym "PIERWSZYM" tylko zza biurka i korzystać z materiałów, które ktoś napisał wcześniej. Gdyby autor naprawdę chciał przekazać wiedzę o historii tej jednostki zapewne korzystałby z archiwum Sił Powietrznych czy też bazował na przekazach ustnych ludzi jeszcze żyjących, którzy są skarbnicą wiedzy. A to co ludzie wspominają to dech zapiera w piersi a i w dokumentach już nielicznych też można znaleźć sporo ciekawych faktów. Mało kto wie, że pułk ten o mały włos nie straciłby jednego nowego PF gdy poderwano samolot z pary dyżurnej przy zerowej widzialności. Po wykonaniu zadania, żadne polskie lotnisko ( na Pomorzu ) nie mogło go przyjąć z powodu mgły. Jedynie rosyjski Kołobrzeg ( a dokładniej Bagicz ) sprowadził go na ziemię a paliwa starczyło na skołowanie z pasa. Nie będę wspominał o innych przypadkach np start LiM 5 P z nieczynnym sterem kierunku i innych bo to wykracza poza temat o MiG 21 . Na monografię garnizonu Debrzno poczekaj troszkę - jest w trakcie opracowywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Na monografię garnizonu Debrzno poczekaj troszkę - jest w trakcie opracowywania. Ale chyba nie az tyle co na monografie 21 LAF... to czekam na dwa zdjecia 21, z H-66 oraz z Kisajno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Witam Potrzebuję pomocy dotyczącej malowania Bisa 0880, potrzebuję zbliżenia godła zaznaczonego na stateczniku, jeśli posiada ktoś w Was będę wdzięczny. I jeszcze jedno pytanko, w tym malowaniu pod kabiną miał z prawej babkę na tle kart a z lewej na kogucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Ekstra! W takim razie czekam cierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 MiG-21 PFM i R w przyszłym roku od Eduarda! PFM z Monsunem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 MiG-21 PFM i R w przyszłym roku od Eduarda! PFM z Monsunem! W dobrym momencie, akurat przeskalowuję się na 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 MiG-21 PFM i R w przyszłym roku od Eduarda! Raczej lipiec-sierpien 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Świetnie, bo mieli przez moment pomysł robienia jakiegoś zestawu modyfikującego zamiast nowego eRa. (mam natomiast nadzieję, że zrealizują pomysł takiego zestawu do Lancera, rumuńskie malowania są bardzo efektowne) Dobrze, że już sobie kupiłem rurki do PFMa z Mastera;) Z tego, co piszą w Info, PFM jest zapowiadany na trzeci, a R czwarty kwartał bieżącego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Tfu tfu w tym roku miało być To jak, nikt nie wie co miał Bis 9407 namalowane? Mi to do niczego nie jest potrzebne, ale ciekaw jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Tfu tfu w tym roku miało być To jak, nikt nie wie co miał Bis 9407 namalowane? Mi to do niczego nie jest potrzebne, ale ciekaw jestem 2 STAFFEL MFG2 u gory tarczy, pod napisem stylizowany orzeł nad okretem wikingow .Wszystko malowane z szablonu takim kolorem Po prawe stronie statecznika pionowego , przed tym emblematem na przetloczeniu owiewki byl jeszcze czarny napis 400 h pracy silnika R-25 P 11525333 podkreslony na czerwono z piecioramienna czerwona gwiazdka na koncu zawijasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 em, tylko czy my myślimy o tym samym? Ja mam na myśli to zdjęcie link, gdzie widnieje napis "F-16 ..." i właśnie nie wiem co niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 2 STAFFEL MFG2 u gory tarczy, pod napisem stylizowany orzeł nad okretem wikingow .Wszystko malowane z szablonu takim kolorem Po prawe stronie statecznika pionowego , przed tym emblematem na przetloczeniu owiewki byl jeszcze czarny napis 400 h pracy silnika R-25 P 11525333 podkreslony na czerwono z piecioramienna czerwona gwiazdka na koncu zawijasa Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 em, tylko czy my myślimy o tym samym? Ja mam na myśli to zdjęcie link, gdzie widnieje napis"F-16 ..." i właśnie nie wiem co niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 dzięki Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 W "Polski samolot i barwa" dla F-13, wymiar szachownicy 460 mm. Wierzyć Królikiewiczowi? Czy zrobić 480? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Young widziałem że zaprojektowałes kalki dla Portalusa do 1217 i w szachownicach na k-b nie ma białego ,tak ? Pytam bo tez tego bede robił Edytowane 10 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Do 1217, który po obu stronach kadłuba miał szachownice bez białego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 Haha, dlatego chłodno przyjmuję wypusty Trumpka... Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 Akurat...tył kadłuba trumpka jest taki sam wymiarowo jak model od edwarda ,łacznie z liniami podziałowymi Kazdy kto ma oba modele, moze sobie porownac.Skrzydła tez sa identyczne, no lotka przy klapie u chinczykow jest troszke wieksza ok.1mm.Kolega z wegier pisze o przedniej szybie pancernej , i ona tam jest i nigdy nie była czescia owiewki ,istotnie wrega 11 konczaca kabine pilota -to imaginacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi