Truckerek93 Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Kolory prześcieradła to jak kto woli. Pomyśl o śpiworach czasem też stosują jako zamiennik za koc czy przesiedlało. Ogólnie nie ma na to reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 (edytowane) jawkers a z tym przewodem od CB to nie dasz rady "gruchy" podwiesić gdzieś u góry kabiny? ---- bo tak stosują prawie wszyscy mam na myśli mikrofon Edytowane 8 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Kolory prześcieradła to jak kto woli. Pomyśl o śpiworach czasem też stosują jako zamiennik za koc czy przesiedlało. Ogólnie nie ma na to reguły. Czasem jest to wielki ręcznik frote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Grudnia 2009 Witam. nie dasz rady "gruchy" podwiesić gdzieś u góry kabiny? No, ale jest podwieszona na końcu przewodu. Tylko może na zdjęciu ją nie zabardzo widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 Jawkers nie miej do mnie żalu za to prześcieradło co się spytałem czy śpisz w domu. Ja tylko się zapytałem dla sprostowania! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 Jawkers nie miej do mnie żalu za to prześcieradło co się spytałem czy śpisz w domu. Ja tylko się zapytałem dla sprostowania! Pozdrawiam! No to dla sprostowania powiem Ci, że jak byłem z ojcem w trasie, to ani ja, ani on nie stosowaliśmy prześcieradeł. Z bardzo prostej przyczyny- jest to mało wygodne, gdyż łatwiej jest położyć śpiwór, potem go na dzień zwinąć i wrzucić do szafki niż za każdym razem ścielić łóżko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 A jak ja jeździłem z moim tatą Scanią Highline gdzie szafek ,,wogóle" nie ma to my ścieliliśmy łóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Grudnia 2009 Witam. Łóżko pomalowane i na swoim miejscu. Wnętrze wklejone a kabina przyklejona do podwozia. Wykonałem też platformę. Jeszcze trzeba, nad nią popracować. załadować można, samochody osobowe, jak i małe ciężarowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Tylko czemu taki odstęp między kabiną a zderzakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Grudnia 2009 Tylko czemu taki odstęp między kabiną a zderzakiem? Nie wiem. Niżej już jej nie moge dać, muszę coś wymyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Uznajmy że to wersja z bardziej płaską podłogą xD (dlatego kabina wyżej) . Bardzo ładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Grudnia 2009 Uznajmy że to wersja z bardziej płaską podłogą xD (dlatego kabina wyżej) . No tak, ale nie wygląda to dobrze. Ja chciałbym jednak zlikwidować tą szczelinę, lecz niewiem jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Moim zdaniem jest cos nie tak z zamocowaniem calego spodu kabiny. patrzac na oslony boczne to sa one wyzej zamocowane przy tylniej osi i opadaja w strone przodu samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Ja chciałbym jednak zlikwidować tą szczelinę, lecz niewiem jak. Wywal sobie te plastikowe bolce z zestawu i daj jakiś kawałek elastycznego druta.Potem przyciśnij lekko kabinę do ramy i powinna siąść A jak nie to nie dawaj żadnych bolców i już . Może to coś pomoże. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 No nie wiem czy usunięcie bolców pomoże --moja spadła sobie z nich i też jakaś tam szczelina jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Ja bym dał spokój , i tak to jest wspaniały projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Wywal bolce mocujące kabine i niech się swobodnie oprze na zderzaku, bez żadnych mocowań. Sprawdzone ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 A ja sklejałem taką ,ale w topline i wszystko było ok a teraz jeszcze jedna sklejam i zobaczymy. Mark666 jak możesz zrób galerie bo widzę ciekawe amerykańce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Jak rozwiązałeś problem wjeżdżania pojazdów na platformę? Tak jej chyba nie zostawisz? EDIT: Co do tej szczeliny, to chyba wiem o co chodzi, zaczepy zamontowałeś od razu do ramy, już na początku, a trzeba było je dać do podłogi; na sucho wszystko pasowało co widać na wcześniejszych fotkach, a jak skleiłeś to do kupy to wyszło jak wyszło. Ja chyba miałem ten sam problem i tę górną, kwadratową część każdego zaczepu szlifowałem. Innej rady chyba nie ma, tylko skrócić to co za długie i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2009 Witam. Jak rozwiązałeś problem wjeżdżania pojazdów na platformę? Tak jej chyba nie zostawisz? Platworma będzie opuszczana, a mechanizm, jest jeszcze w fazie planowania. Dociąłem blachę do platformy. Podramówka, jeszcze nie gotowa, ale kształt będzie taki. Element po którym platforma będzie się przesuwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Grudnia 2009 Witam. Myślałem, myślałem, myślałem, jak zrobić mechanizm opuszczania platformy. I w końcu wymyśliłem. Musiałem niestety usunąć część tylnej ściany. Teraz jest tak jak w orginale. Zrobiłem podramówkę, wraz z układem podnoszącym. Niewiem gdzie i czy zrobić siłowniki. Element podniesiony. Niepatrzcie na przerwę miedzy platwormą, a boczną ścianą, ponieważ jest to tylko przymiarka. Platforma jest zsuwana. Będzie na górze zamontowana wciągarka. Oto cały zawias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Nieźle, nawet bardzo nieźle hehe. Ale pod szlifuj mocowania ruchomego mechanizmu bo wieje krzywizną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Jest Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Pomysł naprawdę dobry . Bardzo ładnie to wszystko wygląda. Zastanawiałeś się nad umiejscowieniem tylnich lamp?. Ładniej by wyglądały, gdyby były "wbudowane" w zabudowe, ale teraz to już trochę za późno na tego typu propozycje . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi