marek d Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Mirek dzięki to jest konkret. Sprawdzę przy najbliższej okazji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Marek tylko uważaj na jedną rzecz. Pierwsze serie Extreme były skopane i one faktycznie polegały w starciu z niemal każdą chemią. Potem to poprawili i problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 Mówią że Marek to niedowiarek Extreme 481 kupiony w tym roku 1 Dark Wash MIG jako tako. 2 Tamiya Panel Line : nie tracił czasu i zjadał od razu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 Wygląda zachęcająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 52 minuty temu, zaruk napisał: Wygląda zachęcająco. No gdzież, nawet plastik na krawędzi spływu napoczął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 1 godzinę temu, giberes napisał: No gdzież, nawet plastik na krawędzi spływu napoczął No przecież wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 jak slady zuzycia, to slady zuzycia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) To ja pytam w kwestii AlphaJeta. Dostępne (lub nie) ale istniejące: Matchbox początek lat 70 Airfix z początku lat 80 Fujimi z połowy lat 80 Heller z początku 90 Revell z połowy lat 90 i najnowszy KP z 20 Czy jakikolwiek z nich do czegoś się nadaje? Kiedyś gdzieś czytałem że najlepszy Fujimi ale jak się patrzy na scalemates po instrukcjach to wygląda jakby wszystkie bazowały na tych samych ramkach (Airfix, Fujimi, Heller) Jak sprawa wygląda z tym nowym czeskim KP? Ma go ktoś? Kleił już? Edytowane 31 Grudnia 2022 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Z Matchboxa - wiadomo. Linie podzialu bardzo srednie, ale model zbudowalem ( foto pozniej ) Fujimi - chyba najlepszy na rynku. Od czasu do czasu mozna go gdzies zlapac ( u mnie w szafie 3x dwa niemieckie i francuski trzykolorowy ( wypraski identyczne ) Revell - dawniej byl pakowany Matchbov, pozniej Fujimi ( ! ) a na koniec Heller, taki sobie O KP wyczytalem, ze bardzo slaby. Pasowalnosc i detale do niczego - powtarzam to, co wyczytalem, bo modelu w rekach nie mialem. To znaczy mialem przed rokie w Lingen, ale 24 Euro mnie troche przestraszylo, zwlaszcza, ze nie bylo wersjii niemieckiej. A kalek pan Muzykant niestety nie wysyla, bo mowi, ze nie ma Edytowane 31 Grudnia 2022 przez BRAVO112 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 12 godzin temu, jmx62 napisał: To ja pytam w kwestii AlphaJeta. Jak sprawa wygląda z tym nowym czeskim KP? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 (edytowane) Jakiś taki mydlany. To już chyba lepszy Heller czy Fujimi. Chyba że poczekać aż IBG/AH za jakieś 200 lat wypuszczą wtrysk. Na razie odechciało mi się. Edytowane 13 Maja 2023 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 3 godziny temu, jmx62 napisał: Na razie odechciało mi się nie odechciewaj sie tylko szukaj Fujimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 Szczerze?!?! Fujimi miałem parę modeli (japońskie B7A1 Grace, B6N1 Jill, Ki-61 Hien, A5M, AH-1 Cobra, Spit XIV, Stuka D-5 i Bf-110D) może coś jeszcze ale nie pamiętam, to tak naprawdę to chyba tylko śmiglak i Spitfire XIV były w miarę a reszta to jakieś takie "średnie". Może to całe Fujimi jest przereklamowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 3 godziny temu, jmx62 napisał: Fujimi jest przereklamowane nie zawsze. Alpha jet jest OK oczywiscie jeszcze nie sklejalem - tylko ogladanie wyprasek a z tym przereklamowanym, to roznie bywa. Revell wydal Lightninga II w 72 z napisem na boku Made in Japan czyli przepak Hasegawy. Dobrze, ze pan sprzedawca otworzyl mi pudelko ( dla stalego klienta ) W srodku Haska, ale gorsza od starego Froga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 No właśnie. W środku Haska, ale gorsza od starego Froga to np. Harrier AV8A. To Frog do tego z zajechanych i zakatowanych form. Nie pamiętam ale coś tam jeszcze Hasa próbowała przemycić ze staroci. Zresztą nie tylko oni, wystarczy zobaczyć co potrafi Revell. Nowe pudełko i kalki a w środku ... totolotek. Matchbox, Frog, Monogram i co tam im jeszcze wpadło w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 @marek d ja malowałem ostatnio AKowskimi Xtremami i kupiłem na próbę vajehowski Metal Varnish 77.657 zachęcony tym filmikiem. Jestem mega zadowolony - rozcieńczam wodą destylowaną, cienkie dwie-trzy warstwy i jest super. Metal nie schodzi od paluchów, można maskować, kalki się nie srebrzą. Tutaj fotka w trakcie nakładania kalek, gdzie prysnąłem jeszcze jedną lekką mgiełkę, bo trochę się bałem srebrzenia nose-artu: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 jachud3 Jasiek, myślałem że rzuciłeś modelowanie. Dziękuję za namiar, sprawdzę przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Też tak myślałem, ale jak to głupi nastolatek nie wiedziałem co gadałem człowiek wydoroślał i wrócił do tego, co sprawia że jest się frustratem frajdę Wypróbuj to vajeho i daj znaka, ja jestem bardzo zadowolony, bo otworzyło mi to drzwi do zabrania się leżącego już zbyt długo odłogiem Edkowego P-51 w NMF... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 W dniu 2.01.2023 o 11:03, jachud3 napisał: ... człowiek wydoroślał i wrócił do tego, co sprawia że jest się frustratem frajdę ... Dalej sobie tak wmawiaj, robisz modele to cały czas mały chłopiec jesteś* *Tak to wygląda w oczach innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 Godzinę temu, mirage3 napisał: Dalej sobie tak wmawiaj, robisz modele to cały czas mały chłopiec jesteś* *Tak to wygląda w oczach innych Inni mówią raczej "samolociki", nie modele.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 13 minut temu, RogerM napisał: Inni mówią raczej "samolociki", nie modele.... Fakt. Ciekawe jak to u Pancernych Modelist Konstruktorów jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 39 minut temu, RogerM napisał: Inni mówią raczej "samolociki", nie modele.... Taaaa.... Tylko co mnie obchodzi co mówią inni?... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 1 godzinę temu, HK1885 napisał: Taaaa.... Tylko co mnie obchodzi co mówią inni?... Jakby Cię nie obchodziło to byś o tym nie pisał.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Nasza Iskra 04 ( ta nowa ) byla szara, czy srebrna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 5 Stycznia 2023 Share Napisano 5 Stycznia 2023 9 godzin temu, BRAVO112 napisał: Nasza Iskra 04 ( ta nowa ) byla szara, czy srebrna? Na moje to obie były srebrne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi