Skocz do zawartości

Elefant - Dragon 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Rafał!

A czy te osłony nad silnikiem nie powinny być 3D? Teraz wydaje mi się, że są płaskie. Jeżeli się mylę to sorry, a jeżeli nie to wg mnie w blaszkach edka powinieneś podnieść lekko te "drabinki".

Napisano

Heh, dzisiaj jeszcze rozmawialiśmy o Twoim Elefancie, a teraz wchodzę na forum, patrzę i jest aktualizacja, a do tego ze wczorajszą datą Fajnie to wychodzi. Za sprawą Twojego modelu coraz poważniej myślę o zakupie słonika w najbliższym czasie

Napisano

A czy te osłony nad silnikiem nie powinny być 3D?

Powinny być wywinięte w dół. I mam nadzieję, że takie ostatecznie będą

Zobaczymy...

ale miodzio!

E tam, zwykłe sklejactwo

Za sprawą Twojego modelu coraz poważniej myślę o zakupie słonika w najbliższym czasie

I na wzajem, ja snuje wizję o praczołgach z wielkiej wojny ;)

• 2 years later...
Napisano

Trzy lata później...

Mając ostatnio nieco więcej wolnego czasu, wyjąłem grata z pudła i poskładałem w jedną całość.

Najwięcej słów powszechnie uważanych za nieprzyzwoite padło podczas montażu układu jezdnego, miałem go co prawda już poprzednio poskładanego na boku, ale się skubany w między czasie rozwalił.

Jak widać z dragona za wiele nie zostało, przerobiona nieco płyta nad przedziałem silnikowym, włazy i jarzmo armaty (czyli te wszystkie "szare" części). No i to cholerne zawieszenie, kółka i gąsienice.

Teraz musi nabrać mocy przed wyczyszczeniem z paprochów no i przed malowaniem

Sesja w oczekiwaniu na pierwszą Gwiazdkę:

06_01_zpscaa2ea21.jpg

06_02_zps8b83f193.jpg

06_03_zpsd4d5ffe9.jpg

06_04_zps8cb45794.jpg

06_05_zps91e513a1.jpg

Wesołych Świąt

Napisano

Szybko poszło. Kolor bazowy, znaczy się budyń waniliowy.

07_01_zpsb1b79c18.jpg

07_02_zps6f822291.jpg

Jak tak dalej pójdzie to do końca tego roku będzie w bazowych kolorkach kamo Tfuuu nic nie pisałem coby nie zapeszyć

A teraz kolejna porcja rybki czeka

Napisano

Progres na koniec roku.

Jednak nie udało się wypędzlować bazy do końca, ale przynajmniej pierwszy kolorek kamo już jest

08_01_zpsae49511f.jpg

08_02_zps9e796c7d.jpg

08_03_zpsd2cb8301.jpg

08_04_zpsf424723a.jpg

08_05_zps770bbf2e.jpg

08_06_zpsb7173d40.jpg

Teraz pora na zieleninę.

Jak widać, albo i nie, kolorki będą mocno przygaszone.

Wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku!

Napisano
Trzeba było zadzwonić, ugadać się i podjechać. By się psiknęło kamuflaż z aero. Następnym razem zapraszam.

Znaczy się nie wygląda to najlepiej

Jak pisałem, ciapek kamo, w ostatecznym rozrachunku prawie nie powinno być widać

Zabieram się do kupna aero jak pies do jeża.

Powody dwa, kolejne "pudło" (kompresor) do upchnięcia w totalnie już zagraconym mieszkaniu, dwa konieczność czyszczenia po każdym malowaniu zapewne trwającego dłużej od samego psikania na model

No ale może się w tym roku skuszę.

Napisano

Kolorki bazowe:

09_02_zpsda585686.jpg

09_01_zps08a61b8b.jpg

09_03_zps3856f2b3.jpg

09_04_zpsf4b5bf2f.jpg

Zdecydowanie ostatni model w takim kamo jaki maluję pędzlem, masakra jakaś po prostu

Efekt pędzlowania zapewnie przynajmniej trochę się zgubi w następnych etapach ale niesmak pozostaje

Napisano

Choż z drugiej strony ostre przejścia aero bez maskowania to niezła sztuka, a maskować cały model też cięzkie zajęcie.

Nieźle się zapowiada.

Napisano
Ale nie powstrzymam się i podkuszę nieco - mam kompresor i aero na akademiku, więc jak coś... ;)

Haha. Może pożyczę jak będziesz miał sesję

A tak serio, następny ulepek już prawie ulepiony będzie w panzerszarym, kolejny będzie oliwkowy lub w duże ciapy (jeśli mnie najdzie ochota skończyć prapanzera). Czyli w tym roku nie potrzebuję

Chociaż z drugiej strony, skoro definitywnie opuściła mnie chęć złamania bariery 9000gr i aktualna konfiguracja rowerka zostaje "na wieki", to pula złotówek na "hobby" definitywnie się powiększy, hmmm może sobie kupię psikawkę na urodziny a co

Choż z drugiej strony ostre przejścia aero bez maskowania to niezła sztuka, a maskować cały model też cięzkie zajęcie.

No tak, ale te ciapki na słoninie nie powinny być ostre i tu jest pies pogrzebany.

Heh będą "zanikające" jak na starym diable z francji... (A7V)

Innej opcji nie widzę (no może będą ciut bardziej widoczne)

Napisano

Nawet na takiego czyściocha wygląda ładnie. Czekam na "brudasa".