Panzer4 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Cześć Rafał! A czy te osłony nad silnikiem nie powinny być 3D? Teraz wydaje mi się, że są płaskie. Jeżeli się mylę to sorry, a jeżeli nie to wg mnie w blaszkach edka powinieneś podnieść lekko te "drabinki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 ale miodzio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Heh, dzisiaj jeszcze rozmawialiśmy o Twoim Elefancie, a teraz wchodzę na forum, patrzę i jest aktualizacja, a do tego ze wczorajszą datą Fajnie to wychodzi. Za sprawą Twojego modelu coraz poważniej myślę o zakupie słonika w najbliższym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2010 A czy te osłony nad silnikiem nie powinny być 3D? Powinny być wywinięte w dół. I mam nadzieję, że takie ostatecznie będą Zobaczymy... ale miodzio! E tam, zwykłe sklejactwo Za sprawą Twojego modelu coraz poważniej myślę o zakupie słonika w najbliższym czasie I na wzajem, ja snuje wizję o praczołgach z wielkiej wojny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Wszystko ładnie i pięknie, a skończyłeś Tygryska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 24 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2012 Trzy lata później... Mając ostatnio nieco więcej wolnego czasu, wyjąłem grata z pudła i poskładałem w jedną całość. Najwięcej słów powszechnie uważanych za nieprzyzwoite padło podczas montażu układu jezdnego, miałem go co prawda już poprzednio poskładanego na boku, ale się skubany w między czasie rozwalił. Jak widać z dragona za wiele nie zostało, przerobiona nieco płyta nad przedziałem silnikowym, włazy i jarzmo armaty (czyli te wszystkie "szare" części). No i to cholerne zawieszenie, kółka i gąsienice. Teraz musi nabrać mocy przed wyczyszczeniem z paprochów no i przed malowaniem Sesja w oczekiwaniu na pierwszą Gwiazdkę: Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 Cos sie wkoncu ruszylo wyglada super. Mysle ze juz z gorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 i tak oto duch zatriumfował nad materią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 Ooo Rafał w końcu coś pokazał Niezła robota, czekam na malunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 No nareszcie coś dłubiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Wróciłeś do modelu, to normalnie koniec świata :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Szybko poszło. Kolor bazowy, znaczy się budyń waniliowy. Jak tak dalej pójdzie to do końca tego roku będzie w bazowych kolorkach kamo Tfuuu nic nie pisałem coby nie zapeszyć A teraz kolejna porcja rybki czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Triumf woli norrmalnie! Tak trzymać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2012 Progres na koniec roku. Jednak nie udało się wypędzlować bazy do końca, ale przynajmniej pierwszy kolorek kamo już jest Teraz pora na zieleninę. Jak widać, albo i nie, kolorki będą mocno przygaszone. Wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 nie działają mi zdjęcia ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Trzeba było zadzwonić, ugadać się i podjechać. By się psiknęło kamuflaż z aero. Następnym razem zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2013 Trzeba było zadzwonić, ugadać się i podjechać. By się psiknęło kamuflaż z aero. Następnym razem zapraszam. Znaczy się nie wygląda to najlepiej Jak pisałem, ciapek kamo, w ostatecznym rozrachunku prawie nie powinno być widać Zabieram się do kupna aero jak pies do jeża. Powody dwa, kolejne "pudło" (kompresor) do upchnięcia w totalnie już zagraconym mieszkaniu, dwa konieczność czyszczenia po każdym malowaniu zapewne trwającego dłużej od samego psikania na model No ale może się w tym roku skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2013 Kolorki bazowe: Zdecydowanie ostatni model w takim kamo jaki maluję pędzlem, masakra jakaś po prostu Efekt pędzlowania zapewnie przynajmniej trochę się zgubi w następnych etapach ale niesmak pozostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Nie jest źle - fajny model - jednak do robienie kamo bez aerografu ciężko się brać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Choż z drugiej strony ostre przejścia aero bez maskowania to niezła sztuka, a maskować cały model też cięzkie zajęcie. Nieźle się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Fajnie Rafał wyszło! Ale nie powstrzymam się i podkuszę nieco - mam kompresor i aero na akademiku, więc jak coś... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2013 Ale nie powstrzymam się i podkuszę nieco - mam kompresor i aero na akademiku, więc jak coś... ;) Haha. Może pożyczę jak będziesz miał sesję A tak serio, następny ulepek już prawie ulepiony będzie w panzerszarym, kolejny będzie oliwkowy lub w duże ciapy (jeśli mnie najdzie ochota skończyć prapanzera). Czyli w tym roku nie potrzebuję Chociaż z drugiej strony, skoro definitywnie opuściła mnie chęć złamania bariery 9000gr i aktualna konfiguracja rowerka zostaje "na wieki", to pula złotówek na "hobby" definitywnie się powiększy, hmmm może sobie kupię psikawkę na urodziny a co Choż z drugiej strony ostre przejścia aero bez maskowania to niezła sztuka, a maskować cały model też cięzkie zajęcie. No tak, ale te ciapki na słoninie nie powinny być ostre i tu jest pies pogrzebany. Heh będą "zanikające" jak na starym diable z francji... (A7V) Innej opcji nie widzę (no może będą ciut bardziej widoczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Możesz wpaść i pomalujemy nawet ten 1 kolor, porównasz sobie efekty Poprawka słonia to 2-3h roboty, a z efektu "będziesz Pan zadowolony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Nawet na takiego czyściocha wygląda ładnie. Czekam na "brudasa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi