Andrzej_LK Napisano 10 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2009 walka z materią nieożywioną trwa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 przeprowadziłem operację wklejenia gąsek. powoli zaczynam wierzyć, że ten model jest wykonalny. wszystko pasowało co do milimetra a nawet połówki, mimo tego, że części pochodzą z 5 różnych zestawów. jest parę krzywizn ale da się tym życ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Ładnie, te gąsienice siadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 wpływ długiej perswazji i odpowiedniej ilości przekleństw na szczęście efekt jest zadowalający. to teraz umeblować brykę i na tygryski.... słonie też mogą być... tylko dostarcz mi jakiegoś zwierzaka do odstrzału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Podziwiam Twoją zabawę w tej skali. W 1:35 czasami szlag mnie trafia, a co dopiero z takim maleństwem. Jeszcze raz "podziwiam" i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 Sherman gotowy więc można usiąść znów do Gdyni. musiałem rozciąć błotniki żeby ustawić je równolegle, teraz będą pasować do kadłuba. całość jest względnie prosta, zniekształcenia na zdjęciu spowodowane są obiektywem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 dłubanina wnętrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Bardzo ładnie zaczyna to wyglądać, ale mam pytanie dlaczego nie nawierciłeś otworów w kołach napędowych, poprawia to ich ażurowy wygląd pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 ech, chyba na to po prostu nie wpadłem niestety a jest już trochę późno na takie odwierty. skończyłem wnętrze, nie dodam już ani cząstki i tak chyba przesadziłem bo spora część tego wszystkiego zniknie. wiem, że wszystko jest krzywo. będzie mniej krzywo bo niektóre części sąjeszcze włożone na sucho (np. fotele). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 No i tak trzymać! EXTRA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 wiem, że wszystko jest krzywo Aj tam przesadzasz. Wg mnie to zegarmistrzowska robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 Zegarmistrzowska?! Jubilerska! Jak to możliwe, że wcześniej nie widziałem Twojego wątku... Siedzenia, przewody scratch, blachy, transplanty -podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 wiem, że wszystko jest krzywo Krzywo to ja sklejam Pershinga w 1:35. To co pokazujesz to przepiękna praca w przepięknej skali przepięknego pojazdu. Dobrze, że przez najbliższy czas będę mógł w końcu samemu coś podłubać, bo po zobaczeniu takich zdjęć długo bym nie wytrzymał na głodzie modelarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 dziekuję, aż mnie ochota naszła na dalsze dłubanie bo ten projekt jest niestety wytężający. teraz malowanko wnętrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 ten projekt jest niestety wytężający Takie właśnie mają być! Maluj maluj bo piękne cacuszko jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 trochę podciągnąłem wnętrze, niestety po malowaniu nie jest już tak ładne: bedzie tu jeszcze trochę pracy ale po położeniu matu. korekta kształtu włazów, jeden z nich był przerabiany wcześniej ale błędnie. ogólnie trzeba było przesunąć je do przodu i zmienić obrys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 niestety po malowaniu nie jest już tak ładne racja, mocno waloryzowane modele po pomalowaniu nie są już takie ciekawe . Żarty na bok - jest dobrze, mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 skończyłem wnętrzności, ostatni rzut oka bo po zamknięciu kadłuba niewiele będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Bardzo fajnie wygląda to wnętrze. Aż szkoda zamykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Maja 2010 Autor Share Napisano 15 Maja 2010 postępy są mikroskopijne - wykańczanie mieszkania i przeprowadzka nie mają dobrego wpływu na modelarstwo. musiałem skorygować kształt włazów, dorobić nowe zawiasy (element kompletnie powalony przez producenta), dokleić peryskopy (pożyczone z Dragona) i umiejscowić śruby na pancerzu czołowym i bocznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 No tak w kwestii włazów to niewąsko skopali. Ładnie wyszło wnetrze, trzymam kciuki za całość. Myslałeś już o nakładkach przeciwpoślizgowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Top białe ma imitować fakturę płyt walcowanych? Fajnie wygląda wnętrze. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Sorry za późny wpis...To jest to co lubię najbardziej: pełen wypas, że po zdjęciach skali nie rozpoznasz, no powiedzmy coś pomiędzy 1:8 a 1: 100 "Białe" jak sądzę to podkład położony dla babołodetekcji. Dobry i sprawdzony sposób. Wnętrze - ZNAKOMITE Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 he he z tą skalą to przesada :-) tak, to białe jest w rzeczywistości szare i to surfacer położony, żeby mieć orientację, co się dzieje z modelem podczas obróbki. co do imitacji faktury to nie jestem pewien czy w tej skali ma to sens. oczywiście ładnie wygląda ale efekt jest przeważnie przeskalowany. w ciągu paru dni zamknę kadłub to zaraz wrzucę foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 No widzę Andrzeju, że nie idziesz na kompromisy z detalami. Tak trzymać! Wnętrze - primera division! Pokaż na sucho jak to się kupy trzyma wszystko zanim skleisz na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi