KRL Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Czas wkleić kilka fotek mojego ostatniego modelu to kolejny mój model z numerem 64 ten numer ma dla mnie duże znaczenie ze względów osobistych, więc jak tylko pojawia się możliwość sygnowania modelu tym numerem to takowy pojawia się tak jak w tym wypadku. Osoby które miały okazje odwiedzić festiwal w Elblągu mogły zobaczyć model Su na żywo. Model wydany przez Trumpetera i muszę tu od razu dodać, że żaden dotychczasowy model jaki skleiłem nie był tak łatwy do złożenia jak Su. Elementy pasowały do siebie bez większych problemów a wykonanie ruchomych powierzchni sterowych okazało się bardzo proste. Ogólnie model sklejało się doskonale i mogę polecić ten model z czystym sumieniem każdemu kto ma BARDZO DUŻĄ półkę. Jedyna wpadka Trumpka to proponowane kolory, które nie mają za wiele wspólnego z tymi oryginalnymi jakie były na tej maszynie - szczególnie w przypadku koloru niebieskiego. Na szczęście dokopałem się do informacji o kolorach i mogłem odtworzyć to co było na oryginale. Kamuflaż okazał się także zdecydowanie bardziej wymagający niż wykonanie szaro-szarych malowań jakie do tej pory zrobiłem. Wykonanie brudzenia czy Lini podziału jest naprawdę trudne ponieważ na tych jasnych kolorach wszystko wydaje się strasznie ciemne i bardzo mocno się wybija jak choćby linie podziału przygotowałem do tego szarego wash'a i okazał się zbyt intensywny. Następnym razem będzie lepiej tym bardziej, że zamierzam jeszcze skleić Su-27B i Su-30MKK Proforma dodam, że model jest kolejnym i zapewne nie ostatnim moim modelem z pudełka, kamuflaż wykonany z ręki. Dodam, że model wymaga naprawdę sporo miejsca a MiG-21 w skali 1:32 postawiony obok wygląda jak maluszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Bardzo ładny. Mógłbyś zamieścić wspólną fotkę z Migiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2015 Bardzo ładny. Mógłbyś zamieścić wspólną fotkę z Migiem? Fotka wspólna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Świetny model i świetnie pomalowany. Szczerze gratuluję. Tfu, nie szczerze. Bo zazdroszczę umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Rzeczywiście model musi być ogromny. Kamo rewelacja. Malowany z ręki, tym bardziej pochwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Piękna krówka (jak chodzi o wielkość), czy też raczej suczka Kawał maszyny, no i wykonanie naprawdę OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Akurat nie interesuję się samolotami. Ale pierwsze dwa zdjęcia powalają! Samolot też super pomalowany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Piękny model-podoba się ...i ten MIG jest w tej samej skali? ...no to bydle straszne musi być ta "SUCZKA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Zrób wspólne zdjęcie z Hornetem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Wspaniała robota! Malowanie robi niesamowite wrażenie! Moje najszczersze gratulacje Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Rzeczywiście ten Su jest spory. Oba modele bardzo ładne. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Fiat 621 + armata Bofors - Ftf 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 25 Czerwca 2015 Share Napisano 25 Czerwca 2015 Piękne, wielkie, świetnie wykonane "bydlę"... Pozazdrościć i gratulować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Czerwca 2015 Share Napisano 26 Czerwca 2015 Wygląda genialnie. Gratuluję! Super praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2015 Wielkie dzięki Panowie - mam nadziej, że kolejny model będzie równie przyzwoity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi