Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Krytykujcie do woli, moja wizja malowania na podstawie dwóch znanych mi zdjęć

Jak -3

Specjal Hobby

farby BilModel

1 PLM Warszawa

lato 1945

5pGltAE.jpg

XCpSB3l.jpg

r4Wx3Vt.jpg

7HNPJw6.jpg

YIROarV.jpg

ZNGTdi2.jpg

HXnRkAE.jpg

N9LmVB3.jpg

XWy0hIX.jpg

VjZzsZy.jpg

• Like 1
Napisano

Bez numeru burtowego? Wykonanie bardzo mi się podoba, aczkolwiek na farby patrzę z lekkim niedowierzaniem. Nie za mało kontrastowe jak na ten kamuflaż?

Napisano
Bez numeru burtowego?

Tak ustaliliśmy z P. Musiałkowskim. Pod szachownica na ogonie jest jakiś dziwny ślad, może tam coś było

aczkolwiek na farby patrzę z lekkim niedowierzaniem. Nie za mało kontrastowe jak na ten kamuflaż?

Kolory może i są za mało kontrastowe, nie wiem. Rosyjskie kolory są bardzo rózne i dziwne. Kolorki troszkę zbladły na skutek brudzenia

Napisano

Bardzo przekonujący, gratulacje!

Tematy "przejściowe" są zwykle kontrowersyjne, bo oznakowanie występuje często w niezbyt regulaminowych formach, lub jako mieszanka starego z nowym.

Jaki w LWP latały nawet z białymi kwadratami zamiast szachownic, a na Jaku-3 biorącym udział w paradzie lotniczej we wrześniu 45 widać wyraźnie pozostawioną dużą szachownicę na przodzie kadłuba, będącą elementem wcześniejszego oznakowania.

Tu brakuje albo tej szachownicy, albo śladu po jej zamalowaniu. Byłoby ciekawiej, chociaż mógł to być inny egzemplarz, który akurat nie miał nigdy szachownicy z przodu?

Pewnie widziałeś ten film, Jaka-3 widać w 1:34:

http://www.repozytorium.fn.org.pl/?q=pl/node/4537

Napisano

To raczej był inny egzemparz, w PRL było około 20 Jaków trzecich, tak więc wybór był, ale materiału zdjęciowego jak na lekarstwo

Filmiku nie znałem, dzięki

Napisano
Piękny model . Jak się składało ten zestaw ?. Kusi mnie aby sobie coś zrobić w 1/32.

Hmm, jak się składało, powiem tylko tyle, drugi raz bym tego nie chciał składać.

Jak zamierzasz ruszyć w 32-ce pomyśl o nowych Rewelach, ewentualnie o czymś z Trumpetera

Napisano
Piękny model . Jak się składało ten zestaw ?. Kusi mnie aby sobie coś zrobić w 1/32.

Hmm, jak się składało, powiem tylko tyle, drugi raz bym tego nie chciał składać.

Jak zamierzasz ruszyć w 32-ce pomyśl o nowych Rewelach, ewentualnie o czymś z Trumpetera

Dziękuję za radę .

Napisano

na kolorowych zdjeciach wyglada jak prawdziwy samolot

Napisano
… A co się stało z gwiazdami na spodzie skrzydeł?
Też jestem ciekaw.

Też zostały zamalowane, później zrobię fotkę i pokażę

Napisano

Dziękuję za radę .

Jeśli szukasz czego dobrze składalnego w 1:32, mogę polecić zestaw Trumpeter Junkers Ju 87 G-2 Stuka.

http://www.hyperscale.com/2015/reviews/kits/trumpeter03218reviewjh_1.htm

Poza kilkoma naprawdę drobnymi problemami, składa się niemal jak klocki.

Napisano

Super wykonanie, realizm i wyczucie, taki tam standard u Ciebie Gratuluję! Z wielką przyjemnością się go ogląda. Gwiazdy na dolnych powierzchniach są widoczne i na tych fotkach, ale jak zrobisz kilka dodatkowych, to się nie pogniewam, bo do Inowrocka jeszcze trochu czasu jest, oj jest.