xmald Napisano 15 Czerwca 2018 Share Napisano 15 Czerwca 2018 Czołem! Model ma przedstawiać Samolot Stanisława Skalskiego, zdaję sobie sprawę z kontrowersji dotyczących numeru - 66 vs. 64 i innych nieścisłości... Do budowy użyłem oprócz samego modelu żywiczny nos oraz koła od Attack Squadron (jeszcze raz dziękuję Marcin), zestaw PART, tablice Yahu, kalki Techmod, farby Hataka Orange oraz nieco wkładu własnego. Mogę tylko powiedzieć, że to na pewno nie ostatni mój model w polskim khaki. Najtrudniejszą częscią budowy tego modelu było jego fotografowanie, nie udało mi się pokazać malowania tak jak widać je w realu. Wybaczcie jakość zdjęć ale były robione w pośpiechu... Warsztat tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=60959 I tradycyjnie humoreski: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 Kozak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 Świetne wykonanie ! Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 Model ma przedstawiać Samolot Stanisława Skalskiego, zdaję sobie sprawę z kontrowersji dotyczących numeru - 66 vs. 64 i innych nieścisłości... O ile się orientuję, to po za dowódcami i ich zastępcami, piloci nie mieli "indywidualnych" maszyn (pilotów było dużo więcej niż samolotów), więc nie ma co rozważać na temat czy ten egzemplarz to był samolot takiego czy innego. Skalski mógł latać na 66 i na 64, a na pewno latał jeszcze innymi. Co do modelu to . Osobiście jestem pod wrażeniem, szczególnie mocowania/ naciągu linek anten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 Przepięknej urody model..... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 Bardzo ładna jedenastka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 Świetny jest. Nie sądziłem, że pomalowany przód od Army może tak dobrze wyglądać. Antenki super. Gratulacje i czekam na kolejny wrześniowy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Czerwca 2018 Share Napisano 17 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Czerwca 2018 Share Napisano 17 Czerwca 2018 P-11 Jak żywa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 20 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2018 Bardzo dziękuję za miłe słowa i za fotkę admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 20 Czerwca 2018 Share Napisano 20 Czerwca 2018 Ładna 11-stka Wykonanie naprawdę zacne, aczkolwiek pilot ma taką minę, jakby pociągnął łyk zwietrzałego bimbru ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi