jrminiatures Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Witajcie. Ostatnia galeria na dzisiaj Nie wiem czy dobrze dodałem post - bo to w końcu tylko większa podstawko /vinieta nie diorama. Model od Zvezdy ISU 152 w skali 1:35. Model bardzo ubogi jakościowo. Coś tam wyszło. Podstawka to styrodur + balsa + żywica ( za dużo wylałem na raz i zaczęło się gazowanie )Oglądajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 jak i czym wyciołeś balsę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 9 Września 2016 Autor Share Napisano 9 Września 2016 Styrodur okleiłem balsą, jak wyschło to nożykiem dociąłem na odpowiedni kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 no i fajnie dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 absolutnie genialna praca !!!! Dawno nie widziałem tak realistynie zrobionego pojazdu w 72 . BRAWO !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 9 Września 2016 Autor Share Napisano 9 Września 2016 Najmocniej przepraszam, pomylilem sie w opisie. To jest skala 1:35. Prosze o zmiane moderatora :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Dzizas... a już chciałem swoją odłożyć na jakiś czas ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Piękna praca!!! Nareszcie jakaś naprawde realistyczna 72. Niestety w galeriach 72 moim zdaniem za dużo modeli jest czystych, które choć ładnie wykonane i słodko pomalowane nie wyglądają zbytnio realnie. Twoje ISU jest super realistyczne, tak właśnie wyglądać powinien pojazd frontowy- jest idealnie pobrudzony, oby więcej takich prawdziwych galerii było! A podstawka także super- poprostu świetna praca! Czekamna kolejne Twoje modele, możesz zdradziś jakie masz w planie??? ps. Brakuje tylko figurki,by ożywić martwą scenerię, to chyba jedyny minus:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Niestety JSU-152 ze Zvezdy w '72 nie wygląda aż tak dobrze . Ale nawet w '35 model robi wrażenie. Podstawki robisz w podobny, ale świetnym stylu! Gratulacje! Podoba mi się pomysł z docinaniem zewnętrznych listewek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Ładny model. Mogłeś go więcej w kadrze zmieścić, bo na fotach faktycznie wygląda jak 1/72 z takiego dystansu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Bardzo ładny model. Tylko lina trochę tak sztucznie moim zdaniem wygląda. Można by ją trochę powyginać bo teraz wygląda bardziej jak drut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Super praca, ładnie się zgrywa kolorystycznie, dobrze stonowana i nieprzesadzona. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Pięknie się prezentuje . Mógłbyś dać zbliżenia, przykładowo na płytę tylną, na silnikową z góry i kilka słów opisu, co przerabiałeś, dorabiałeś ( fajnie jakby z fotkami ). Sam robię IS-2 ze Zvezdy, sporo przerabiam i będę jeszcze robił ISU-122 z zestawu ISU-152. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Muszę się przyznać bez bicia że to model prosto z pudełka - nie zmieniałem nic :( Jeśli mam zdjecia detali to zamieszczę - choć wczesne modele Zvezdy to raczej słabo wyglądają pod katem szczegółów... Lina to pozostałość po jakimś dragonie, a oni robią je właśnie z jakiegoś drutu i nie układa się ona tak ładnie jak eureki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Muszę się przyznać bez bicia że to model prosto z pudełka - nie zmieniałem nic :( Jeśli mam zdjecia detali to zamieszczę - choć wczesne modele Zvezdy to raczej słabo wyglądają pod katem szczegółów... Lina to pozostałość po jakimś dragonie, a oni robią je właśnie z jakiegoś drutu i nie układa się ona tak ładnie jak eureki. Spoko, nie zmienia to faktu, że stworzyłeś świetny model, który podoba się nie tylko mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Model śliczny.Możesz mi powiedzieć jak używać żywicy? Z czego wykonujesz formę do odlewu i czy nie przybiera do formy? Jakiej żywicy używasz? Możesz napisać mi wiecej informacji bo przymierzam się do sporego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej56 Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 świetny model prawdziwy Rusek ufajtany ale prezentuje się super. Jak zrobiłeś tą wodę z czego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 Wodę wykonałem z żywicy Glaze Bar Top (0,35kg - 30zl) wylewanie jednowarstwowe bez polerowania. Formę zrobiłem z płytek PCV wysmarowanych wazeliną. Sztuczna woda - żywica Komplet składa się z żywicy 250 gram i 100 gram utwardzacza, mieszamy w proporcji 100:40 (wagowo) dokładnie odmierzamy na wadze (może być kuchennej). Oba składniki mieszamy ze sobą dokładnie w kubku (plastikowym) bardzo dokładnie i powoli przez 3-4 minuty. A najlepiej żeby obniżyć lepkość przed mieszaniem obie buteleczki włożyć na 10 min do ciepłej wody (nie gorącej) po wymieszaniu odstawiamy kubeczek na 5-10 min (na powierzchni zbiorą się bąbelki powietrza i wtedy najlepiej podmuchać w kubek przez 20-30 sekund suszarką do włosów wtedy pozbędziemy się z powierzchni bąbelków powietrza i wlewamy do jeziorka. Co do barwienia to nie polecam niczego akrylowego bo może się to pogryźć bo akryle mają modę a żywice nie lubią wody. Kupić można na: http://www.modelarnia24.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Zvezda każdy wie jaka jest. Pięknie ją wykończyłeś. Podstawka robi wrażenie. Gastrulacje. Marudzenie - lina holownika zesztywniała chyba z wrażenia, łańcuch za potężny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 I dałeś radę z tymi udającymi gąsienice paskami? Jak je udało ci się dokleić do kół? Ja nie znalazłem takiego specyfiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziki888 Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 Hej, Fajny model. Te bąbelki to robiłeś przed wlaniem żywicy/inny zalewacz, czy jakiś trik malowany pędzlem z boku zastygniętego wypełniacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 21 Października 2016 Autor Share Napisano 21 Października 2016 Gąsienice to ori gumki Zvezdowskie - doklejałem je klejem CA do kół - a bąbelki to efektu uboczny gazowania żywicy, miało ich nie być wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Bardzo, bardzo się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 26 Października 2016 Share Napisano 26 Października 2016 Gąsienice to ori gumki Zvezdowskie - doklejałem je klejem CA do kół - a bąbelki to efektu uboczny gazowania żywicy, miało ich nie być wcale. Zdradzisz jaki to klej, albo jak przygotowałeś gąski, koła do klejenia? Mi nie chciało łapać i w końcu sprzedałem cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 17 Listopada 2016 Autor Share Napisano 17 Listopada 2016 Kleiłem oczywiście klejem cjano-akrylowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi