GrzesiekW Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Witam.Nowy model na warsztacie.Przepraszam,że nie skończyłem poprzednich modeli.Jakoś nie mam na razie do nich weny. Model to e 10 trampka,który jest bardzo ładnie wykonany.Zawiera gąsienice ogniwka i gumisie dwa rodzaje wczesne i późne.i Jest dużo nadlewek i drążki skrętnie wyglądają tragicznie (na szczęście nie będzie ich widać po założeniu kół i gąsek). Prace zaczęte od podwozia Nie wszystkie elementy są jeszcze oszlifowane a elementy podwozia są złożone na sucho. Tu widać jak słabo spasowane są drążki skrętne.Na szczęście jak na razie jest to jedyny tak słaby element,który zaobserwowałem i który nie będzie widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Zawieszenie E-10 , podobnie jak w innych Entwicklungpanzer nie było zbudowane z drążków skrętnych, tylko cylindrów z amortyzacją i możliwością zmiany prześwitu pojazdu i to jest właśnie umownie pokazane w modelu. Umownie, dlatego że Trumpeter po całości skopał ten element, ponieważ na rysunkach wygląda ono zupełnie inaczej niż w modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaszub Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Tą szparę potraktujesz szpachlą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Września 2012 Autor Share Napisano 3 Września 2012 Dzięki za wyjaśnienie PiterATS.Tak jak mówiłem na szczęście nie będzie to widoczne. Szparę oczywiście zaszpachluję - tylko jak mówiłem na razie jest to złożone na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Fajny model wybrałeś Grzesiek. Z chęcią popatrzę na twoje poczynania, o efekt końcowy z pewnością można być spokojnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 No to biorę bilecik w pierwszym rzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 No to biorę bilecik w pierwszym rzędzie Miejsca dość.Pustki na widowni. Dalsza praca i dalej wszystko poskładane na such (jak znajdę chwilę to to wszystko zaszpachluję i skleję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 A tam pustki Grzesiek, każdy czeka na malowanie . Jak narazie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Przypomina trochę żółwia. Jakie kamo będziesz malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 No wreszcie coś ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Mam nadzieję że ten projekt doprowadzisz do końca, he, he. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Ciekawe pomysły mieli Ci Niemcy...ups przepraszam naziści ( jak to teraz jest trendy pisać) z serią pojazdów E. Standaryzacja sprzętu, jednakże spóźniona o co najmniej 6 lat. Z przyjemnością będę tutaj zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Ciekawe pomysły mieli Ci Niemcy...ups przepraszam naziści ( jak to teraz jest trendy pisać) z serią pojazdów E. Standaryzacja sprzętu, jednakże spóźniona o co najmniej 6 lat. Z przyjemnością będę tutaj zaglądać. To jak Niemcy spóźnili się o 6 lat, to co mają powiedzieć alianci ? Ich sprzęt pancerny w stosunku do szwabskiego to jakieś żarty. Na szczęście ilością przytłoczyli Niemców. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Ciekawe pomysły mieli Ci Niemcy...ups przepraszam naziści ( jak to teraz jest trendy pisać) z serią pojazdów E. Standaryzacja sprzętu, jednakże spóźniona o co najmniej 6 lat. Z przyjemnością będę tutaj zaglądać. To jak Niemcy spóźnili się o 6 lat, to co mają powiedzieć alianci ? Ich sprzęt pancerny w stosunku do szwabskiego to jakieś żarty. Na szczęście ilością przytłoczyli Niemców. Pzdr Jak to mawiają światli ludzie: I Herkules dupa kiedy ludzi kupa Projekt E na swoje czasy rewolucyjny jednak gospodarka już ledwie zipała i sama jakość sprzętu systematycznie spadała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Września 2012 Autor Share Napisano 5 Września 2012 Miła niespodzianka po szkole.Dzięki za wsparcie. Pojazd bardzo ciekawy.Ponoć E10 miał mieć zawieszenie tak zbudowane, ze w zasadzce cały kadłub siadał na ziemi obniżając sylwetkę pojazdu. Tutaj jest ładny inbox http://www.bpmodels.net/Model/Album/phpBB2/viewtopic.php?t=59&sid=d280c328a810158a698e8e6531240b4c Malowanie to albo jednolite Pojazd ma dziwną sylwetkę .Chyba zrobię bez osłon bocznych bo bardziej mi się taki podoba.Proszę o cierpliwość,bo w szkole młyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 koła rozumiem na sucho założone pamietaj tylko żeby ich tak nie przykleić jak na prezentowanych zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Września 2012 Autor Share Napisano 12 Września 2012 Witajcie.Działo teoretycznie poskładane.Można go ustawiać wedle osi x i y.koła jak pewnie widać nie przyklejone jeszcze - mało czasu. Wkleję je w sobotę,bo trzeba przy nich przysiąść by się krzywo nie poukładały.Mocowania podwozia szczęśliwie nie będzie widać za kół i gąsek ale dla pewności jeszcze trochę podszpachluję. Jak widać lufa ciut opada. Będę musiał dać jakąś przeciwwagę do lufy RB dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Września 2012 Autor Share Napisano 12 Września 2012 No i przeciwwaga zrobiona. Udało się uzyskać działo do dowolnego ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 nie za wysoko ta lufa? Chyba tak nie zostanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Przecież napisałem,że można ją dowolnie ustawić,bo jest ruchoma i słowa te podparłem zdjęciami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Co do malowania to ci proponuję to truj barwne lepiej będzie się prezentował model.I życzę dalszej udanej pracy nad modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Września 2012 Autor Share Napisano 14 Września 2012 Weekend . Wczoraj zacząłem prace nad swoim pierwszym drzewem. Pozostawiam wam je do oceny ( dolna połowa pokryta liśćmi,górna jeszcze nie) . Kamo prawdopodobnie moje pierwsze 3kolorowe.Kupiłem dziś patafix więc będę testował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Widzę,że wykorzystałeś naturalne korzenie. Drzewko zapowiada się bardzo fajnie.Tylko jak korzeń podeschnie to będzie bardzo łamliwy Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Można by go w glicerynie wymoczyć. Słyszałem że to konserwuje korzonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Września 2012 Autor Share Napisano 14 Września 2012 Dzięki. Tak to korzeń z jakiegoś chwasta.Czy po takiej kąpieli jest konieczność malowania pnia? Wolał bym go nie malować,gdyż boję się co do koloru - taki w naturalnej barwie ładnie wygląda. Chyba,że po prostu będę w przyszłości na niego uważał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi