karambolis8 Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 W tym temacie, bardziej bym liczył na dodatki żywiczne, np: koła jezdne, wnętrze. Że zrobiłeś super koła, to ja wiem, śledziłem twój wątek ;) Zarezerwuj dla mnie co najmniej jeden komplet ;) Ale blaszki by nie zaszkodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Na samym dole strony nowości od IBG, wszystko 1/72 http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=2&t=27426&start=3840 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Słuszny kierunek obiera ta firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Otter w 1/72 super wiadomość jeszcze jeden pojazd z II KP wyląduje w moich zbiorach, na cheviego w wersji wrecker pewnie też się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Ottera zrobie w jakimkolwiek malowaniu ;) uwielbiam ten pojazd. Te japońskie czołgi to jak dla mnie pomysł totalnie od czapy, tyle wersji i znając życie każdy zestaw będzie się różnił kilkoma detalami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Heh, takie coś można by powiedzieć o większości z tych modeli, łącznie z Rosomakiem =p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Dobra polityka będzie kiedy będą wydawać te same modele pancerne w skali 1/72 i 1/35. Wtedy wszyscy będą zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 nie wszyscy, bo są jeszcze ci od 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Dokładnie tak, sorry zapomniałem o tej coraz popularniejszej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 IBG Majstersztyk. Będzie przebój. Na zdjęcie opon nie mogę się napatrzeć)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Otter w 1/72 super wiadomość jeszcze jeden pojazd z II KP wyląduje w moich zbiorach, na cheviego w wersji wrecker pewnie też się skuszę Chevi wracker też był w naszych barwach. Tak więc u mnie w pierwszej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patatajnik Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 (edytowane) * Edytowane 4 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Trochę to niepokojące, że po ostatniej "wpadce" z RWD Rosomaka do oceny dostał akurat Kamil, a nie ktoś z większym zacięciem do sprawdzania dokumentacji (chociażby np. z KPM). Mam przekonanie, że forma jest gotowa i najwyżej chodzi o sprawdzenie składalności i zbudowanie modelu na prezentację, a nie jakieś ewentualne poprawki formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Kamil robi dwa Rosomaki ? Bo widzę wieże od wersji M1 i kadłub od wersji M1M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Dokładnie, uprzedziłeś mnie z pytaniem, bo jeśli KFS składa jeden i ten sam egzemplarz to wieża tzw. krajowa ni jak pasuje do kadłuba misyjnego. No i szkoda, że koła są na Nokianach a nie np. na Goodyear'ach, ale to jeszcze można jakoś wytłumaczyć. No i felgi kół chyba nieco inne niż w rzeczywistości? Chyba, że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Część rzeczy już poszła do poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Trochę to niepokojące, że po ostatniej "wpadce" z RWD Rosomaka do oceny dostał akurat Kamil, a nie ktoś z większym zacięciem do sprawdzania dokumentacji (chociażby np. z KPM). Z tego co wiem, to Kamil nie dostał Rosomaka do oceny tylko do budowy / pisania artykułu... Od oceny merytorycznej są inni... tacy co mają dostęp do dokumentacji... Kamil robi dwa Rosomaki ? Bo widzę wieże od wersji M1 i kadłub od wersji M1M. Kamil robi trzy Rosomaki*... tylko na zdjęciach pokazał niektóre ramki - aby "pochwalić detal"... (* - no tyle Rosomaków to nie wydrukują, więc pewnie wybierze sobie jednego... ) Dokładnie, uprzedziłeś mnie z pytaniem, bo jeśli KFS składa jeden i ten sam egzemplarz to wieża tzw. krajowa ni jak pasuje do kadłuba misyjnego. Robert - "jeśli" to tu jest słowo kluczowe, a jeśli Kamil ma części od więcej niż jednego egzemplarza ??? Zamiast się zapytać piszecie kocopoły i snujecie wizje... No i felgi kół chyba nieco inne niż w rzeczywistości? Chyba, że się mylę. Robert, chyba się jednak mylisz... Część rzeczy już poszła do poprawek To co poprawek (merytorycznych) wymagało - to do poprawek poszło... Panowie - to próbne wtryski, z oceną poczekajcie aż pojawią się modele w normalnej sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Panowie - to próbne wtryski, z oceną poczekajcie aż pojawią się modele w normalnej sprzedaży. Spoko, to efekt oczekiwania na "zabawkę", wyjdzie pooglądamy, ocenimy i zbudujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Dzięki Tomku za wyjaśnienia. Jeszcze jedno, Tomku, nie orientujesz się jakie malowania będą w wersji "Misyjnej". Przyznam się że choruje na malowanie piaskowego rośka z "Okiem Horusa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Jeszcze jedno, Tomku, nie orientujesz się jakie malowania będą w wersji "Misyjnej". Orientuję się, przynajmniej w założeniach co ma być z kalkomanii w konkretnym pudełku (bo kalkomanie pudełkowe nie są jeszcze drukowane). Myślę że z kalkomanii w modelu (i w zestawach dodatkowych) zawiedziony nie będziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Szkoda, że koła są na Nokianach a nie np. na Barumach , Daytonach, Dębicach, Imperialach, Nexenach , Savach, Sportiviach, Zeetexach , BFGoodrichach , Falkenach , Firestonach , Fuldach ,Hankookach , Kleberach , Kumhach , Uniroyalach , Bridgestonach, Continentalach , Dunlopach , Michelinach , Pirelkach , Yokohamach , Accelerach , Cooperach , Federalach, Generalach, Kormoranach , Nankangach , Toyach , Vredesteinach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Bożo - i jak tu Cię nie lubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 w 1/32 też by było ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 W zapowiedziach w Martolce pojawiły się już zapowiedzi kalek z ToroModel do tej Patrii zarówno pokojowe jak i z wojny .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Modele Rośków też Martola ma w zapowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi