Majek Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 super! można by nieznacznie pomarudzić tyle, że to... 1/700 brawo okonku czyściutko wyszło, wygląda rewelacyjnie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Czesc.Przedstawiam efekt dzisiejszych zajec z Nanotechnologi Ja pierniczę. Jakie to wszystko małe. Niezła robota A tak z pytań to jestem bardzo ciekawy z jakich materiałów powstały te wszystkie miniaturowe słupki do lin. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Maja 2007 Autor Share Napisano 17 Maja 2007 Dzieki Materialy to plytki 0,25mm na podstawy oraz patyczki z ramek rozciagane nad ogniem do roznych srednic. Podobne widoczne w tle fotki. Reszte zrobilo juz malowanie. Jak narazie widac duzo polysku ale za jakis czas to zmienimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 22 Maja 2007 Autor Share Napisano 22 Maja 2007 Czesc. Wlasnie pracuje nad druga wysepka, na ktorej to zamocowane zostana takie dziwadla. Wykonane z wykalaczek, resztek ( ramek ) czesci fototrawionych oraz plastikowych precikow i plytek. Okna kabin wypalone lutownica tak aby zaglebic tam farbe. Nie sa perfekcyjne ale chyba ciekawsze od orginalnych z niektorych zestawow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 to jeszcze jeden taki czeka Cię na rufie.. grosz mówi sam za siebie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Wiem, że pracują u Ciebie krasnale, ale gdzie żeś kurna dorwał takie małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hary Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Stary ty masz pracowników z Szuflandi czy jak Jestem pełen podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 22 Maja 2007 Autor Share Napisano 22 Maja 2007 Dzieki Rano dzwigi zostaly pomalowane i po wyschnieciu umiescilem je na wczesniej wykonanej drugiej wysepce. Prace nad nia nie pokazywalem bo nie bylo zbytnio czego. Na jej pokladzie 4-ry odbijacze, wlasnorecznie wydziargana szalupa pod brezentem, jakies tam wywietrzniki no i moze przybeda jeszcze jakies beczki. Liny dzwigow montowane beda jakos pod koniec budowy. Bomy i dzwigi normalnie powinny byc biale ale spotkalem sie tez z fotka, gdzie na Dniestrze byly tez kremowe lub trz nawet zolte. Ja zmieszalem oba kolory w stosunku 2:1. Chyba te kolorki troche urozmaica sam model jak i pozniej diorame Stan calosci na dzien dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Nie, no, brak mi słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Jak się popatrzy na zbliżeniowe fotki, to wygląda jakby kolejny 1/350 budował, a tu kurde taaakie maleństwo !!! Mój podziw dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olokolo Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Jestem pelen podziwy dla Ciebie ... Juz nadbodowka to majstersztyk, a teraz poklad ... Jako fan dzwigow jestem pod ich wrazeniem - pomysl materialowy i wykonania. Chyle czola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Okonek ładne cacko, rzeczywiście robota mistrza nie ma to tamto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Hej Okonku, eee ... yyy ... model zrywa kask z głowy razem z włosami i cebulkami. Świetna robota!!! Powala ... jedno pytanko ... jak zrobiłeś ten model groszówki, świetne ślady ekspolatacji itp. ?? ;-) pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 I co tu dopisać skoro i tak inni już to napisali. Fotki z grosikiem mówią same za siebie. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 25 Maja 2007 Share Napisano 25 Maja 2007 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Maja 2007 Autor Share Napisano 27 Maja 2007 (edytowane) Dzieki Kolejny element czyli druga wysepka po tygodniu prac gotowa. Powstala podobnie jak glowna nadbudowka. Dwa osobne pieterka z plytek 0,75x5 oklejonych 0,25-ka. Problematyczne bylo tu doslownie wszystko: wielkosc, ksztalt, malowanie oraz relingi. Aby dojsc do poprawnego prawie wygladu musialem ja sobie rozrysowac w paru rzutach. Daje dwie fotki surowki bo biel plytek strasznie przeszkadzala w robieniu fotek: Mysle, ze na tej drugiej widac troche wiecej Potem nastapilo malowanie i mocowanie relingow. Na koniec okna tu wykonane z czarnej kalkomani. Traktuje ten model troche jako poligon i dlatego wybralem taki sposob ich wykonania. Pozostalo poprawic farba laczenie relingow ze soba oraz reszta aby zaslepic szpary. Zrobie to jednak jutro bo juz normalnie oczy odmawiaja posluszenstwa. Jak widac tutaj nawet to moje krasnale odwalily fuche. Pocieszajace jest jednak, ze pozniej nikt juz nie bedzie ogladal tego w takich powiekszeniach. No to na koniec wysepka na pokladzie oraz widok na calosc PS. Przewiduje przerwe w relacji z powodu braku relingow w magazynie stoczniowym. Po dostawie relacja ruszy ponownie Edytowane 27 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 27 Maja 2007 Share Napisano 27 Maja 2007 Andrzej nie kładź na modelu papierosa, bo go rozgnieciel! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 27 Maja 2007 Share Napisano 27 Maja 2007 Hej Okonku, Świetna robota. Drabinki ekstra!! Długą chwilę zastanawiałem się dlaczego relingi są przerwane ... a tam jest drabina na pokład niżej ... ech ta skala ... Okna wyglądają fajowo. Gratuluję pomysłów Czekam na ciąg dalszy ... Jedno pytanie, fotki robiłeś przy mokrej farbie? (czy mi się tylko wydaje, że się relingi odbijają w zielonym pokładzie wysepki?) pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Maja 2007 Share Napisano 27 Maja 2007 faktycznie "pokręcona" ta nadbudówka ale dobrze sobie poradziłeś z wszystkimi załamaniami ładny model będzie z tego tankowca Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 3 Lipca 2007 Share Napisano 3 Lipca 2007 http://szarki.fotosik.pl/albumy/220936.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Lipca 2007 Autor Share Napisano 3 Lipca 2007 I czego sie rumienisz Masz za nie wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Lipca 2007 Share Napisano 3 Lipca 2007 http://szarki.fotosik.pl/albumy/220936.html świetne fotki żeby nam tylko Okonek nie zaczął teraz od nowa modelu robić Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Lipca 2007 Autor Share Napisano 3 Lipca 2007 Spoko. Okonek dalej stoi w miejscu bo czeka na relingi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi