smialus Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Ma ktoś z was dostęp do rozmieszczenia nitów na kadłubie Su-22?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 http://www.airwar.ru/other/draw_fn.html Może te rysunki cos pomogą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Ma ktoś z was dostęp do rozmieszczenia nitów na kadłubie Su-22?? Mam plany z mini repliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Widzieliście co podwiesili pod SUczkę w Świdwinie? Nie wiedziałem, że takie rarytasy jeszcze trzymają. Przecież tego nigdy na sukach nie podwieszali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Te "krótkonose " gdzieś widziałem podwieszone pod 21 [ chodzi mi o czasy w których to było- na pewno lata 80 ] ale te "długonose " to rzeczywiście rarytas i to w takim stanie . Magazyny Naszych jednostek kryją zapewne niejedną niespodziankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 O tych krótkich pisaliśmy w sąsiednim temacie. F-13 z nimi latały, także w Łodzi zrobiłem zdjęcie podwieszonych pod któregoś szybkiego. Btw. Wrzucałem do sieci walkaround wschodniego uzbrojenia, ale jak wiadomo megaupload wcięło. Zrobiłbym update, ale zdjęcia jakie tam zamieściłem opisałem chyba nazwami sprzętu jaki na nich widnieje. Nie chcę tego znów robić, dlatego jeśli ktoś z was mógłby wrzucić to chwilowo na jakiś serwer, ja bym pobrał i zamieścił nową wersję gdzieś w sieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 young- masz na myśli zdjęcia i opisy z imprezy z "wystawką "uzbrojenia Naszych Suczek ? Jeśli to -to już wysyłam , ale to trochę potrwa Wybierzesz to co jest Ci potrzebne https://hotfile.com/dl/161997144/44dd54d/Uzbrojenie_SU-22.zip.html Przed chwilą dostałem PW -no to chyba to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Uzupełnienie uzbrojenia Suczek- myslę że autorzy zdjęć m.i z Forum Krzesińskiego , Lotnictwa .net nie będą mieli pretensji o publikację . https://hotfile.com/dl/162051204/775a3ab/Uzbrojenie_SU-22-2.zip.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Posiada z was ktoś w swoich zbiorach dane dotyczące wymiarów Su-20? Chciałbym przeskalować posiadane plany na skalę 48 i nie mam pewności czy Wikipedia jest w tej kwestii wiarygodna. Wynika z danych tam zamieszczonych ze Su-20 jest krótszy od Su-22. Byłem pewien, że jest odwrotnie. Rozumiem, że w długość całkowitą samolotu pitota i inne wystające anteny chociażby rozpraszacze ładunków elektrycznych też się wlicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Wymiary pa ruski, Su-17M2 to chyba nasz Su-20: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Dzięki Leszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Wymiary pa ruski, Su-17M2 to chyba nasz Su-20: Oj, M2 to chyba wersja z "brodą" nasze to chyba były "eMki" Różnice i tak nieznaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Faktycznie nasze to Su-17M: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Na poczatek budowa lotki. jeszcze jeden element sterowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Panowie, sprawdziłem i rosjanie wprowadzają nas w bład.Otóz długosc kadłuba Su-20 /Su-17M/ od wlotu do wylotu, to 14607 mm .W tabelce jest 15347 mm. Wymiar w tabelce zamieszczonej przez Leszka tyczy sie sie kadłuba z wysunietym stozkiem ale w/g dokumentacji jest to 15138 mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Czy wnęki hamulców były tego samego koloru co wnęki podwozia ? Chodzi o to zaznaczone na rysunku miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Srebrne lub tzw srebrzanki. Jaki samolot przedstawia rysunek ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Była wersja z Kadłubem Su-17 i sprzydłem Su-7, ale nie pamiętam oznaczenia, ale to będzie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Biedne Suczki 4606 6252 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 kolekcjoner... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Nie Michał ,Muzeum na Forcie Czerniakowskim,po za tym wszystkie owiewki w samolotach pozasłaniali plandekami ni by dobrze bo słońce nie niszczy ale z drugiej strony to jest muzeum i trzeba by to inaczej zabezpieczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 No trzeba, ale gdy wszystkich pracujacych na tym forcie sie zwalnia...to prowizorka swieci swe triumfy .Niestety . Nie wiem jak w tym roku ale w zeszłym były w takim stanie jak na foto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 em foto z przed kilku godzin,powiem Ci że nawet moja żona miała bardzo smutną minę jak to zobaczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Ma ktoś w posiadaniu przejrzysty rysunek/schemat/zdjęcie jak powinny być zamontowane te elementy w wersji BKŁ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi