Mikele Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Taka konfiguracja z H-29 pod kadłubem też mi chodziła po głowie - teraz do H-25MP trzeba dokupić większe puguły, żeby był komplet Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dd1968 Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Mikele bez obrazy, ale może lepiej sklej sobie Millennium Falcon z "Gwiezdnych Wojen". wydaje mi się że ten statek będzie miał więcej realizmu niż Wariant Su który masz zamiar wykonać. Tak na marginesie nie można mieszać wariantów rakiet kierowanych i niekierowanych, tzn. nie można naraz podwieszać np. UB-32 i B-8 jak i H-25 i H-29.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 14 Sierpnia 2016 Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Po rozmowie z 2 "aktywnymi" uzbrojeńcami 29 i 30 lat na Su-22mogę napisać tylko tyle że w żadnej dostępnej dokumentacji obsługi Su nie znaleźli wariantu że H-25MP pod kadłub. W instrukcji pilotażu też nic o tym nie ma. Jeżeli ktoś uważa inaczej to niech pokaże fotę polskiego samolotu w takiej konfiguracji. Jednak jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Szaraczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Szaraczek Hmmm, ślepy bokser zrobiony na szaro ;) Tak mi sie przypomniało, że mogę coś z lekkim przymrużeniem oka do tematu dorzucić ;) https://player.vimeo.com/video/12879011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 W zestawach Su-22 skala 1/48 właściwie jaka jest rakieta? H-23 czy H-25? Możecie podać wymiary tej drugiej, a najlepiej jakieś rysunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 Pamiętam Su-22 z Powidza z wariantem podwieszeń 6 x Ch-25. :P Serio ? W jaki sposób to się dokonało ? Proponuję pokazać to na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dranio Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 Zdjęcia teraz Ci nie podrzucę, ale pamiętam, że było w którymś z pierwszych numerów LAI z 1990 r. w artykule o 7 plbr i wizycie w nim delegacji lotnictwa wojskowego Szwecji. A jak się dokonało? Po prostu podwieszono dwa pociski pod kadłubem i cztery pod skrzydłami (nie pamiętam już na jakich wyrzutniach/belkach). Na statykę jak znalazł. Fakt ten utkwił mi dlatego, że kończyłem wtedy szkołę średnią, chciałem pójść na studia związane z lotnictwem, więc czytałem wszystko o lotnictwie. co mi wpadło w ręce, a starszy kolega był instruktorem uzbrojenia w COSSWL w Oleśnicy i to on właśnie zaczął mi tłumaczyć, że to, fakt fizycznego podwieszenia na danym węźle bomby/pocisku/zbiornika nie oznacza jeszcze, że można rzeczoną bombę/pocisk/zbiornik zrzucić/odpalić czy pobrać paliwo. Pojawił się magiczny zwrot "warianty podwieszeń". Wtedy nie było internetu, tajemnica wojskowa była większa, więc człowiek podniecał się każdą fotką. Ale jak widzę po tych 25 latach wyczyny niektórych modelarzy, którzy nie zadali sobie trudu, żeby pooglądać w internecie fotki MiGa-29 czy innego samolotu i podwieszają pod MiGiem zestaw 2xR27 + 2xR73 + 2xR60, albo pod Sukę wyrzutnie npr 57 mm i 80 mm czy równie fantastyczny zestaw, to mi trochę opadają ręce. Na zwróconą uwagę jest albo agresja, albo wyświechtana formułka o "włąsnej wizji modelarskiej". dranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 Zdjęcia teraz Ci nie podrzucę, ale pamiętam, że było w którymś z pierwszych numerów LAI z 1990 r. w artykule o 7 plbr i wizycie w nim delegacji lotnictwa wojskowego Szwecji. Pamiętam to. 3811 miał podwieszone wtedy 4x H-25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dranio Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 A widzisz, pamięć jest zawodna. Ale na pewno 2 Ch-25 wisiały pod kadłubem. dranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Zdjęcie Su-22 3811 o którym mówicie jest w albumie Jeremego Flacka Współczesne Lotnictwo Bojowe. Wg opisu pod tą maszyną podwieszono 4 pociski przeciwradarowe pociski H-25 MP i dwa R-60. Jak mi się uda zeskanować to zdjęcie to spróbuje wrzucić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Inne zdjęcie jest w albumie W.Hołysia i jest to 3710 pod którym wiszą 4x Ch-25 (pod kadłubem i na belkach zewnętrznych), 2x R-60, 2x B-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Cholera, Panowie, czy to tylko ja jestem niedoinformowany... Dziś kumpel mnie uświadomił, ze Suczka 707 ma nową mordę. Wreszcie tygrysią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Cholera, Panowie, czy to tylko ja jestem niedoinformowany...Dziś kumpel mnie uświadomił, ze Suczka 707 ma nową mordę. Wreszcie tygrysią No ma tak już prawie od dwóch tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 eee, to nie jest tak źle. Ale za to powiem - obserwujcie szare Suczki, bo szykują się niespodziewanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Jakieś malunki narodowe szykują na szarych jak na MiG-29? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Leszek błagam cię, tylko nie to Ja coś słyszałem o powrocie "kobył"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Ale za to powiem - obserwujcie szare Suczki, bo szykują się niespodziewanki Jedna na pewno już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Panowie, czy nasze Su-7 miały na uzbrojeniu pociski niekierowane S-3K i belki APU-14U ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Wyrzutnie tak, pociski nie. Tak jak Su-22 z B-13 bez S-13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 No dzięki. Moje pytanie w zwiazku z tym zestawem: ARMORY Gdzieś widziałem chyba naszego Su-7 z tymi belkami, ale bez pocisków. Tylko gdzie...? Chwila pomyślunku i to chyba tu: Muzeum Orła Białego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 29 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2017 Su-7 BKL nb 807 - MLP Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi