GrzesiekW Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 I po co robić swoje modele -szkoda czasu - jak tu takie cuda powstają.Szkoda,że tak mało wnętrza widać. Zapomniałeś usunąć maskowania z wizjera kierowcy. Niestety na zbliżeniach widać trochę paprochów (nie wiem jak to usunąć bo sam sobie z tym nie radzę). Bardzo podoba mi się koc/plandeka pod kanistrami - wygląda bardzo realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Bardzo ładnie.co do paprochów to myslę ,że na żywca wcale ich nie widać . Krzychu wycieniuj jeszcze te torebki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Dziękuje za zbliżenia a model co tu dużo gadać wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Dzięki. Te paprochy to z wacików, pozostałość po ścieraniu olejów. Te które widać na zdjęciu już usunąłem. Rober, mógłbyś mi trochę podpowiedzieć z tym cieniowaniem? Co dokładniej mam zrobić? Więcej rozjasnień czy cieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Krzychu tak jak z figurkami: w zagłębienia ciemny kolor a na wystające bardzo jasny /najlepiej oleje prosto z tuby/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Witam! Coraz lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 No Krzysiek coraz ładniej to wygląda. Bardzo podoba mi się "zużycie" wnętrza Granta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Witam Robert dobrze Ci mówi. Zarówno Small i Large Pack'om jak i kocom przydałoby się mocniejsze cieniowanie,a na koniec solidna warstwa matu. Mam jeszcze jedno pytanko. Na jakiej podstawie malowałeś ten ciemnobrązowy plecak ? Powinien on być piaskowy tak jak i pozostałe. Były one wykonywane z piaskowej juty, która mogła być ewentualnie blancowana na zieleń. Nie wiem jakiej firmy są te plecaki, ale ich kształt i klamry pozostawiają trochę do życzenia. klamry powinny być mniejsze i miedziane. Stalowe były stosowane dopiero pod sam koniec wojny z powodu braków miedzi. W Afryce z tamtego okresu jednak stawiałbym na miedziane. Reszta tip top Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 O kurczaczek. Piękny model, a odwzorowanie szczegółów, ożywienie modelu pierwsza klasa. Zużycie Grant'a widoczne, ale nie nachalne. Super, brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Witam Robert dobrze Ci mówi. Zarówno Small i Large Pack'om jak i kocom przydałoby się mocniejsze cieniowanie,a na koniec solidna warstwa matu. Mam jeszcze jedno pytanko. Na jakiej podstawie malowałeś ten ciemnobrązowy plecak ? Powinien on być piaskowy tak jak i pozostałe. Były one wykonywane z piaskowej juty, która mogła być ewentualnie blancowana na zieleń. Nie wiem jakiej firmy są te plecaki, ale ich kształt i klamry pozostawiają trochę do życzenia. klamry powinny być mniejsze i miedziane. Stalowe były stosowane dopiero pod sam koniec wojny z powodu braków miedzi. W Afryce z tamtego okresu jednak stawiałbym na miedziane. Reszta tip top Pozdrawiam Kornik Dzięki bardzo za twoją opinię i pomoc. Dobra - cieniowanie zrobi się. A malowanie - wszystko na tzw. "pałę" czyli kompletnie bez przygotowania merytorycznego. Tym brązem chciałem trochę przełamać nudę. Miedziany kolor mam, więć klamerki przemaluję. Co do pochodzenia to nie wiem, dostałem od znajomego. A że nie mam nic innego to pozwoliłem sobie je tam wrzucić. Dlatego jeżeli nie będziesz miał nic przeciwko to bym je zostawił. Ale jak bardzo będziesz naciskał to wywalę, ale nie wiem co w zamian, a chciałbym jakies torebki mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Luzik Nie wywalaj, ale ładnie pocieniuj i przemaluj co trzeba. Będzie ok. Pamiętaj również, żeby ładnie zmatowić koce. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Trochę czasu mnie nie było na forum, a tu takie zmiany. Widzę, że pomału finiszujesz z Grantem. Bardzo ładnie się prezentuje już teraz. Możesz dać zdjęcie włazu na wieży. Ciekaw jestem jak ci wyszły peryskopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Kornik, a mogę tą brązową zostawić - bo mi się kolorek podoba? I tak już nie wszystko jest zgodne z oryginałem. Marcin, jasne wrzucę (postaram się dziś). Nie jest piękny, ale jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Zostaw jak jest. Jakiś mały akcent od tego piasowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Kornik, a mogę tą brązową zostawić - bo mi się kolorek podoba? I tak już nie wszystko jest zgodne z oryginałem. Nie musisz mnie przecież pytać o żadne pozwolenie. Zrobisz jak uważasz. Ja tylko mówię, że nigdy nie widziałem brązowego, skórzanego Large Pack'a.Elementy brytyjskiego oporządzenia (webbing'u) farbowane były jak już mówiłem na zielono, na biało (Military Police) i na szaro (RAF). Tyle ode mnie. Decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 Ten brązowy zostawię, niech bedzie znaleźny czy coś tam. A tu zdjęcie peryskopu "made by me" specjalnie na życzenie Markuza. Prosze się nie śmiać (jak chcecie to możecie - i tak lepiej nie umiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 Poprawiłem trochę cieniowanie plecaków. Ten pseudo skórzany zostanie. Pomalowane też kanistry i narzędzia. Powoli zbliża się koniec. Teraz muszę trochę posiedzieć nad podstawką. Zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Dałeś czadu! bardzo mi się podoba a szczególnie delikatne cieniowanie plecaków na lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Elegancko i z wyczuciem poobijany. Krzysiek nie przesadzaj niema się z czego śmiać klapa z wizjerem wyszła ci bardzo fajnie. Czekam na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 Dzięki za niusy. Model jeszcze nie pigmentowany - będzie robiony razem z podstawką. Fajnie że ci się widzi Marcin. Biorąc pod uwagę, że oryginalnie to był tylko płaskie kawałki plastiku to mogło być gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Nie podoba mi sie łopata i ten brązowy "naleśnik" ,sam czołg bardzo ładnie zmalowany ,tylko w jakim celu Krzychu dajesz takie wielkie zblizenia? łopata na modelu jest ze trzy razy mniejsza jak na zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Naleśnik też mi się nie podoba. Łopata nie jest zła. Ładnie Ci wyszła ta reszta bambetli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 Robert napsz co nie tak z łopatą, to zawsze mogę jeszcze coś podziałać (nie przyklejona). A naleśnik - no cóż przysypie się trochę piaskiem . Zbliżenia daję żeby nie było że coś ukrywam. Ale wiem że lepiej walić z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Łopata raz ,że brazowa a dwa wymazana chyba łoszem,lepiej by wygladało:pomalowana na czarno i przetarta metalizerem. Takie zblizenia trochę zle sie oglada /przy najmniej ja tak mam/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 Wszystko było jak mówisz - czrna, potem metalizer a na koniec pomaziałem trochę olejnymi. Chodziło mi o efekt lekkiego rdzewienia, ale mogę je zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi