bazylms Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Jeśli Ty tak malujesz z pędzla to ja mam całą szafkę modeli do przemalowania tym pędzlem Ten pędzelto się tyczy tylko tych obić - cały model to aero. No jeszcze paski były pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Kurde wątek wyszedł ci obszerny jak trylogia Sienkiewicza ładnie się prezentuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Calkiem ladnie delikatnie poobijany.....juz blizej konca...wyglada fajowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Marca 2012 Autor Share Napisano 15 Marca 2012 Dzięki za komentarze jak zawsze. Co do rychłego końca to chyba jednak roczku się ten projekt doczeka. Jako że fundusze zostały wstrzymane, kupiłem tylko green stuff i będę kombinował z własnej roboty bambetlami - zobaczymy co wyjdzie. A oprócz tego zestaw Academy zawierał jako bonus zestaw figurek z MiniAartu. Tak więc mimo iż nie są one moją mocną stroną jednak zmierzę się z nimi. Tak wyglądają: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Ładna rzeźba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Hej.Ja tam w figurkach jestem noga ale moim zdaniem academowskie nie sa takie zle.Cos tam mozna z nich wykrzesac.Sam ich uzylem w moim Shermanie.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Oj długo mnie w tym warsztacie nie było. Tak to jest jak się robi dwa tanki na raz. A do tego jeszcze wiosna przyszła i trochę roboty w domu i koło niego było. Ehh, zachciało mi się figurek. Po długich bojach i wielu godzinach spędzonych na wpatrywaniu się w coś co ledwo widzę jakimś cudem dobrnąłem do końca. Zostało mi jeszcze zrobić niewielkie poprawki tam gdzie mi się pędzlem dotknęło z innym kolorem i trysnąć matem, ale to jak kompresor odpalę - chyba dopiero po świętach. Teraz możecie sobie poużywać i pośmiać się lub co kto woli - jestem na to gotowy. Z góry jednak uprzedzam, że nie umiem malować figurek i nie mam ochoty ich poprawiać, więc nie obraźcie się, ale jako że lepiej nie umiem to poprawiał już nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Z czego tu się śmiać - są super - ogromny postęp w twoich figurkach . Najlepszy pan w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Chciałbym tak nie umieć malować figurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Figuraski wyglądają fajnie. Ciekawe jaki po macie uzyskasz efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Dzięki, myślałem że nikomu się nie będą podobać. Powiem ci Piotrek, że też mnie ciekawi - mam nadzieję, że ich nie spapram. Już mnie nawet korciło żeby im ten mat pędzlem dać, ale poczekam - co nagle to po diable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 O - fajne te angielskie tankisty...ten z wąchem najfajniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Fajniutkie wyszły ci figurki pędzelkiem nie nakładaj lakieru , a tego gościa w kowalskim ubranku ze skóry potraktuj mu jeszcze ubranko olejną Umbrą Paloną prosto z tubki poczekaj chwilę i zetrzyj , będziesz miał fajny efekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 wyglada calkiem fajnie, ale daj lakier matowy i jeszcze raz zrob potem fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Koncz Waść tego tanka , bo się doczekać nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Ooo, pozytywny odbiór. To teraz jako że Piotrek też był odważny to ja też dam zbliżenie (już tak ładnie nie jest). Malowałem matem, ale chyba jeszcze trzeba będzie bo coś nie bardzo się zmatowiły. I już nic nie poprawiam z malunkiem, bo zawsze jak to robię to jest gorzej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Super wygląda. Walnij jeszcze warstwę matu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Krzysiek nie wylewaj lakieru tylko zrób delikatną przyprószkę z dalszej odległości wtedy powinien zrobić się ładny mat. I tak ze dwa razy.Herbatnik wygląda dostojnie. Zauważyłem na zbiorowej fotce,że wszyscy mają wielkie nochale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Zauważyłem na zbiorowej fotce,że wszyscy mają wielkie nochale. He, he pewno im od ciepła spuchły, albo za dużo herbaty się nawąchali.Oki spróbuję z daleka. Używam Vallejo Mat i mieszam z wodą gdzieś tak 50/50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Jako nowy na tym forum pozwoliłem sobie na dokładne przestudiowanie postępów przy M3 i przyznam, że jestem pod wrażeniem. Wybrałeś sobie model w moim odczuciu trudny, zarówno pod względem technicznym jak i ukompletowaniem dokumentacji fotograficznej. Jednak osiągnięty efekt jest godny uznania. W zalewie niemieckości oraz wszelkiej maści Shermanów Grant to perełka, która miała swoje pięć minut i jak gwałtownie w historii II wojny światowej się pojawiła tak błyskawicznie zniknęła z oczu. Wóz ciekawy również z historycznego punktu widzenia bo chyba nigdzie indziej nie widać tak bardzo jak w nim skrzyżowanych korzeni pojazdów z I wojny z nadchodzącym nowym. Pozwalam sobie zamieścić link do jednego z pięciu filmików w cyklu zamieszczonym na youtube. Co prawda do zupełnie innego pojazdu ale warto popatrzeć na warsztat i przyznacie sami ciekawy efekt końcowy. Trzeba jednak cierpliwości bo gość nawija drutem kolczastym. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Dzięki Tomek. Z twojej strony taki komentarz to prawdziwy komplement. Mam nadzieję, że efekt końcowy was nie zawiedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Witam w tym trochę przynudnawym już wątku. Wiem że wielu z was chciałoby aby już się zakończył. Wierzcie mi - ja też. Ale zanim to jeszcze nastąpi kilka drobiazgów dorobionych do modelu. Najpierw bambetle. Black Dog drogi jak diabli, a że fundusze wstrzymane to wyskrobałem coś samemu. Nie jest to perfekcyjne, ale jakoś trenować trzeba. Na pierwszym zdjęciu plandeka powieszona tylko do zdjęcia - więc nie ułożona za dobrze. Rozpocząłem też tworzenie palemki. Jeszcze nie wim czy ją wstawię, ale mam ubaw jak ją robię. Na chwilę obecną zabrakło mi materii na liście, więc za chwilę przygotuję sobie trochę na kolejne liście A to wstępna przymiarka do wyglądu podstawki. Zdjęcia kiepskie, bo namiot za mały. No to jazda panowie - pisac coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 No to jazda panowie - pisac coś. Oby na palemce nie zabrakło kokosków A na serio wszystko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 bardzo fajnie ale nie obraź się - nie widzą mi się te kocyki troszkę grubawe, nie sądzisz? może lepszy efekt byłby z chusteczki w wikolu - ja tak zawsze robię a sam czołg dobrze i ciekawie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi