sotter Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Naprawdę imponujące. Powiedz jak robisz greting? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 2 Lipca 2012 Autor Share Napisano 2 Lipca 2012 Tym razem greting zrobiłem z forniru - pociąłem go skalpelem na "deseczki", wyrównałem papierem ściernym i skleiłem na super gluta. Po wyschnięciu jeszcze raz oszlifowałem i gotowe. Bardzo fajnie się to obrabia i klei. W Gryfie też tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Jest zajeb... ! Jestem właśnie na urlopie na Mazurach i aż mnie korci, żeby popuszczać taki modelik na jeziorze... bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 A dlaczego obrazków nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 Widocznie były jakieś problemy z serwerem ale już fotki są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Wracam z relacją, przez ostatni czas coś podoklejałem, podłubałem, aż w końcu nazbierało się tyle tego, że można było zrobić trochę zdjęć: Już teraz naprawdę widać koniec a wtedy wrócę do prac nad Gryfem. Przepraszam za dość marne zdjęcia, ale w moim aparacie siadły baterie, a tego do końca nie rozgryzłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 No jak dla mnie piknie! Miodzio! Od początku podglądałem i mam zamiar to czynić dalej .Ładna robota. No i co ze fotki coś nie ten tego,robiłem gorsze ,kwestia rozgryzienia aparaciku i trochę doświadczenia. Pozdrawiam kierownika budowy,dyrektora stoczni i robotnika jednocześnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Piękny model! Możesz dać zdjęcie z czymś co pokaże skalę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Słusznie prawi przed piszący! Dać mu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Przepiękny, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Wspaniały!! Można jedynie żałować, że nie jest to model RC bo pewnie kapitalnie prezentowałby się "na fali" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 No, można powiedzieć, że Generał Haller skończony. Na razie nie robię oficjalnej galerii, bo nie ma jeszcze wodnej podstawki, ale kilka zdjęć mogę wrzucić: Na żywo model będzie można zobaczyć na II Kaszubskim Festiwalu Modelarskim w Kołczygłowach. Specjalne podziękowania dla Sokola za wykonanie tabliczek z nazwami No i zapomniałem zrobić fotkę z 1-no groszówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Pod but... Maszty nie mają osiowości, działa gwintu i kadłub za cienki.... A tabliczka też pod but Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 zawodowa łajba! czekam niecierpliwie na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Modelarsko wykończony fantastycznie ale malarsko czegoś mi brak. Szczególnie, że dodałeś pozorantów, a to już usprawiedliwia wszelkie ślady zużycia okrętu. Nadałeś mu trochę życia, ale jeszcze brakuje mi czegoś w pełni do "uczłowieczenia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Jest Dla mnie miodzio Już nie mogę się doczekać Gryf-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Jest Dla mnie miodzio Już nie mogę się doczekać Gryf-a to samo myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 28 Września 2012 Autor Share Napisano 28 Września 2012 To fajnie, że się Wam podoba. Dzięki. Do Gryfa wrócę już w październiku, pomału zaczynają mnie ręce świerzbić Tym bardziej, że Wesoła Załoga Bunkra w Helu nabija się ze mnie i głośno zastanawia, kto uwinie się szybciej - ja z Gryfem czy Marynarka z Gawronem? Ponieważ wczoraj premier obiecał 250 milionów na dokończenie projektu, muszę się sterszczać Ponieważ czuję się niejako wywołany do tablicy odnośnie śladów eksploatacji lub jak kto woli ich braku, to wyjaśniam, że przesadzanie z tym na polskich okrętach wojennych z okresu 20-lecia międzywojennego byłoby poważnym błędem merytorycznym, wystarczy spojrzeć na zachowane zdjęcia lub poczytać książki K.O. Borhardta, E. Pławskiego czy W. Cygana - przez cały czas przewija się temat walki z rdzą, wszelkiej maści brudami i przesadnym wręcz dbaniem o czystość okrętów. Mój ulubiony i nie raz cytowany przykład -pochodzący właśnie z Generała Hallera - załoga stanęła do raportu karnego dlatego, że podczas inspekcji Adm. J. Unrug w najciemniejszym kącie znalazł drewniany cebrzyk na którego rączce było trochę rdzy. Kolejny z.d.o. na ORP Krakowiak zebrał za to, że manilowe liny które okręt wyfasował w Gdańsku miały nie dokładnie obwiązane końcówki i się "siepały". Dlatego mój Haller pozostanie taki jaki jest z delikatnymi zaciekami i nieco przykurzonym wylotem komina. Nie chcę żeby duch Admirała straszył mnie po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 ...Tym bardziej, że Wesoła Załoga Bunkra w Helu nabija się ze mnie i głośno zastanawia, kto uwinie się szybciej - ja z Gryfem czy Marynarka z Gawronem? Ponieważ wczoraj premier obiecał 250 milionów na dokończenie projektu, muszę się sterszczać ... Marcin, jak już te 250 mln zł dostaniesz to odpal coś dla Peruna i KPM. Dla siebie nie chce... Jakbyś dał 100 tys. na II Bałtycki Festiwal Modelarski to byśmy wszystkim uczestnikom apartamenty w Arce zafundowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 28 Września 2012 Autor Share Napisano 28 Września 2012 Obiecał na Gawrona a nie Gryfa, sorry za nieścisłość Swoją drogą konkurs modelarski z budżetem 100 baniek, wyobrażacie sobie nagrody i imprezę integracyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Piękny! Okropnie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Kurcze piękne te "staruszki" (nie o kobitki chodzi!). Miodek na moje serce i oczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 26 Października 2012 Autor Share Napisano 26 Października 2012 13 października minął już rok od założenia tego wątku i rozpoczęcia budowy Gryfa. Sam o tym zapomniałem zajęty innymi tematami, a od 15 - tego prace ruszyły ostro do przodu. Nadbudówki pomalowane, a sam model w jednym kawałku. Na chwilę obecna wygląda on tak: Widoki ogólne na model i kanapę śródokręcie, pomost bojowy, oba pomosty dostały już grettingi z forniru, a wszystkie nadbudówki drabiny. Poprawiłem również urządzenia kotwiczne, Próbowałem robić zdjęcia z monetą, ale gdzieś mi ja wcięło, więc na pokładzie postawiłem model samolotu w 1/72. Monety i tak nie byłoby widać. Teraz zacznie się wypełnianie krypy wyposażeniem i detalami, największe natężenie prac przewiduje na grudzień i styczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 No brawo!!!! Piękny widok! Ech kurde balans ,no miodzio! Co tu gadać tylko patrzeć i patrzeć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Marcin, nie poszedłeś za daleko w swoich fantazjach? Bo na Gryfie Fairchilda widzę... A dziś nic nie nadużywałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi