bazylms Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Konrad jedna mała uwaga. Ten karabin koło skrzyni z prawej strony nie powinien mieć koloru jakby bardziej brązowego? Jak malowałeś skrzynię i rączki granatów - są kapitalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Konrad po prostu jesteś genialny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 10 Listopada 2011 Autor Share Napisano 10 Listopada 2011 nie no ze skrzynką to pojechał kolega Powinien to sprzedawać Konrad jedna mała uwaga. Ten karabin koło skrzyni z prawej strony nie powinien mieć koloru jakby bardziej brązowego? Jak malowałeś skrzynię i rączki granatów - są kapitalne? Rączki, skrzynkę, deski malowałem kilkoma odcieniami brązu, farb olejnych. No jasne, że będę tam dawał fakturę drewna, tylko dopiero co dziś go znalazłem i dałem podkład pod fakturę bo przez ten brak farby mi się zawieruszył tan samo jak ta beczka na płyn chłodniczy. Konrad po prostu jesteś genialny Wątłe to jest ale niech Ci będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Kolejny poziom wtajemniczenia - na zdrowie koledze wychodzi ta przesiadka do dużej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Kruca bomba , wnętrze jest mistrzowskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Witam. Oby mój esdek był w chociaż połowie tak dobry jak twój to będzie dobrze. Super wyszło wnętrze. Choć trochę dziwna mi się wydaje ta radiostacja, jakby za ciemna. Poza tym Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Wojtek z jednej strony masz rację, ale z drugiej to fajnie wyostrza detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Witam. Może się doczepiam, ale moim zdaniem troszkę jest ta radiostacja za ciemna. Ona oryginalnie była w kolorze wnętrza, a nie z przodu czarna/ciemna, ale to jest tylko moja sugestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 No teraz sie moge wypowiedziec. Jezeli z zewnatrz bedzie wygladac jak w srodku bedzie to twoja najlepsza praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Z radiostacją chodziło mi o wyostrzenie. Generalnie wnętrze już na wykończeniu. Wczoraj dodałem parę gratów. Dojdzie jeszcze tylko gdzieniegdzie słoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Cudo Konradzie, po prostu cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Konrad świetna robota teraz tylko uważaj by nie pobrudzić tego cuda klejem przy łączeniu polówek ,,trumny,,. Jedyne co mnie gryzie to grubość plastiku z którego są zrobione osłony działa nie pasuje to jakoś to tak fajnej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 ladnie ladnie...jest weekend wiec jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 witam kolegę, może się czepiam do twojego modelu bo jest ok ale powinieneś dołożyć co najmniej jedną gąskę bo gąsienice masz za mocno naciągnięte dla przykładu takie zdjęcie http://www.forumwojenne.fora.pl/czolgi-polciezarowki-samoloty,41/sd-kfz-251-ausf-a,203.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 witam kolegę, może się czepiam do twojego modelu bo jest ok ale powinieneś dołożyć co najmniej jedną gąskę bo gąsienice masz za mocno naciągnięte dla przykładu takie zdjęciehttp://www.forumwojenne.fora.pl/czolgi- ... a,203.html Gąski na razie na sucho - to gumisie więc podkleję je po malunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Witam! Ja tu obecny w swej osobisto-osobistej osobistości i osoby mojej, otwieram burze mózgów! Celem rozmyślań będzie to: Jak widać, widać o co chodzi. Co proponujecie? Szpachlowanie to dość ryzykowne na tym etapie no i szpachli się chyba trzymać i tak nie będzie. Zasłona tej szczeliny też odpada. Problem staje się jeszcze większy gdy obejrzy się fotki oryginału. Lub modelu. Kompletnie nie mam na to pomysłu więc proszę o pomoc!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Może milliput poratuje? Załatać dziury i od razu wygładzić naślinionym paluchem. Przy odrobinie cierpliwości podczas slinogładzenia wystarczy później tylko odrobinę przeszlifować. Tak mi się wydaje, w 72 sposób ten daje radę. W 35 nie wiem ale może spróbować warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 A co to jest w ogóle milliput? Szpachla czy plastelina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) Konrad dorób paseczek z płytki polistyrenowej,później zrób spaw i będzie OK. Edytowane 17 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Wg. mnie najlepszym wyjściem byłoby powciskać tam kawałki polistyrenu, a potem je zaszpachlować, żeby otrzymać kąt prosty. Chociaż w sumie milliput też dałby radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 A co to jest w ogóle milliput? Szpachla czy plastelina? Masa dwuskładnikowa. Ostatnio bardzo mi podpasowała do zatykania dziur (zamiast szpachli). Tak jak napisałem wyżej po wepchnięciu w dziurę praktycznie można wygładzić paluchem tak, że potrzebny jest tylko minimalny szlif. Ale fakt, w mojej skali dziury są z reguły znacznie mniejsze (dawno nie działałem z ACE ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Wciskanie tam czegoś nie wchodzi w grę, miliputem chyba kątów ostrych tam chyba nie zrobię. Co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Ja bym optował za masą dwu składnikową. Można ją wyprofilować mniej więcej na kąt prosty i na koniec na wierzchu wykonać spaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Gdzie to można kupić? pankot13 - dobry pomysł tylko jak by zamienić płytkę na grubszą linkę powstałą z rozgrzania ramki po częściach? Zrobił bym ja z jakieś dobrego plastiku, żeby sie dobrze obrabiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Witam! Pomysł z płytką polistyrenu jest chyba najlepszy. Z samej szpachli, nie złapiesz płaszczyzn. Płytkę jakoś podszpachlujesz i będzie wyglądało. Linka z ramki? jakoś mi się nie widzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi