Robert Ostrowski Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 W jakim sklepie można ją kupić : komputerowym,papierniczym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Ja mam z lokalnego odpowiednika "Office Depot". Szukalbym wiec raczej w papierniczych. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 jest po prostu sztywniejsza i mozna elegancko rysik wzdluz niej prowadzic jak od linijki. Dzięki za tę informację, może i ja w końcu to rycie polubię. W ruch poszła szlifierka ,że by nie to urządzenie to bym skrobał i skrobał Mała rzecz, a cieszy Nie wyobrażam sobie w tej chwili budowy bez tego urządzenia, polubiłem je od pierwszego użycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 A gdzie to cudo można nabyć? http://allegro.pl/tasma-3d-dymo-do-wytlaczarek-omega-3-rolki-i1831448790.html dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Jeśli ma być 1705 to latał przede wszystkim z zasobnikiem typu R- z paszczą oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Taki jest w planach i mam prośbę Mariusz jeśli masz zdjęcia 1705 to bym poprosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) Dzisiaj nie śpiesznie zabrałem się za stateczniki poziome ,poprawiłem obrys ciężarka ,wykonałem nitowanie i dorobiłem odgromniki /z włosia szczoteczki do zębów/ Przed Po Edytowane 17 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Ostrą modernizacje plastiku widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Ostrą modernizacje plastiku widzę W założeniu tak ma być /ma przypominać MiGa 21/ ale na ile mi sił starczy to sam nie wiem ,na razie jest dobrze /przydało się doświadczenie z poprzednich kilku szybkich / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Robi się ładne rzeźbienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 ,w pudle jest MF a ja chcę zrobić eRa Witam Kiedyś było cosik takiego Wypraski te same tyle,że dodane zasobniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Ciekawe tylko jakiej jakości te kontenery i czy ma anteny na skrzydła W zakupie jako całość było by taniej ale komplet rozpoznawczy z Pavli to też nie kosmos 16 zł ale i tak kontenery do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Taki jest w planach i mam prośbę Mariusz jeśli masz zdjęcia 1705 to bym poprosił Zdjęć nie posiadam-były problemy z aparatem. Zrobiłem zrzuty z filmu VHS, który onegdaj nakręciłem: zima 1991/92 maj 1992r. Ewentualnie proponuję egzemplarz nb 1273 z zasobnikiem R z nietypową japą (zęby-hubrol sky type S- taka mi została po Spicie)- godło baba jaga z lewej strony, godło pułkowe namalowano w kwietniu po zimie 1991/92: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Ciekawe tylko jakiej jakości te kontenery i czy ma anteny na skrzydła W zakupie jako całość było by taniej ale komplet rozpoznawczy z Pavli to też nie kosmos 16 zł ale i tak kontenery do poprawki Właśnie dłubię sobie drugiego z tego zestawu(projekt6125 ) Zasobnik,i anteny były na osobnej ramce Myślę że przyzwoite. Modele-jeden kupiony normalnie w sklepie w (latach 90) w pudełku MasterCrafta za chyba 7zł,a drugi w woreczku na bazarze "u ruskich" za...50gr instrukcja: Co do hamulców ,to na pierwszej "erce" kombinowałem z blachami ,ale do niczego wychodziło.Na tym ,co teraz robię odrysowałem obrys z planów i opiłowałem...dużo lepiej i szybciej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Wielkie Dzięki Mariusz Na "fotografiach" widać że wnęki podwozia były srebrne ,na baniakach "zdobienia " czerwone ,szczęka wiadomo na zasobniku i powierzchnie dielektryczne czerwone /?/ po lewe stronie k-ba Baba Jaga a po prawej godło 32 PLRT ? Tak dopytuje bo nigdy w eRki się nie zagłębiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Miałem gdzieś zdjęcia R-ki z muzeum w Dżonowie dopiero co przywiezionej. Jak przekopię się i znajdę podeślę skany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Odnośnie wnęk podwozia- na 1705 były najpierw średnio szare (zimą), później podczas przejść w kwietniu 1992r. odnowione srebrzanką. Zresztą, jak pamiętam, cały płatowiec, zwłaszcza na liniach podziału blach został poprawiony taką samą srebrzanką. Wówczas też pojawiło się godło pułkowe. Baba jaga była od września 1991r.- na wszystkich egzemplarzach tylko po lewej stronie kadłuba. Prawa strona była zarezerwowana dla godła pułkowego- malowała je wydelegowywana do hangaru pani plastyczka z klubu. Czyniła to dość wolno i od czasu do czasu tak, że nie wszystkie egzemplarze otrzymały godło pułkowe. Powierzchnie dielektryczne były zawsze zielone, takiego samego koloru jak antena radiostacji na szczycie statecznika pionowego i osłona stacji radiolokacyjnej. Na czerwono malowano ich osłony, zdejmowane przed lotem. W Dżonowie stoi bodajże 1423 też z 2el 32plrt -bez peryskopu na osłonie kabiny. Jako jedyny nie miał tego elementu. W Sochaczewie został się 1706 z 2el, a w Krakowie 1125 z 1el. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 O te czerwone powierzchnie dielektryczne zapytałem bo gdzieś mi majaczy rysunek albo zdjęcie eRa z takimi osłonami ale głowy nie dam a może to były własnie ich osłony Czyli jeśli zrobie z szarymi wnekami podwozia i tylko z Baba Jaga to będzie "poprawnie politycznie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Będzie to stan z zimy 1991/92r. Tylko,że wtedy musisz płatowiec nieco utytłać i postarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Tylko,że wtedy musisz płatowiec nieco utytłać i postarzyć. Z tym nie będzie problemu Jeszcze raz dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Listopada 2011 Autor Share Napisano 18 Listopada 2011 Witam Mam pytanie co to za element pod k-bem w pobliżu przednich hamulców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Osłona wiązki kabli do kontenera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 (edytowane) Witam Dzieki Jarku Dzisiaj podziałałem przy dyszy czytaj wykonałem od podstaw z oprawki długopisu ,drutu cynowego taśmy maskującej i wentylatora /nie wiem jak nazywa sie ten wiatraczek / z zestawu Edka .Skupiłem się nad elementami które będzie widac a więc :dysza ruchoma i pierścień zwieracza tej dyszy .Całośc pomalowana metalizerem Gunze i wypolerowana papierem wiadomego przeznaczenia przymiarka do k-ba Niby model z form KP ale wiekszość elementów skaszaniona Stożek z lewej z wytrysku Plastyka z prawej oryginał KP z lat 80tych wyszabrowany ze złomka I oczywiście zasobnik spadochronu : po całości to kasztan ,zupełnie inny kształt jak w KP w rzucie z góry jest płaski ,będę przeszczepiał ze wspomnianego złomka ,to samo dotyczy sie brzechwy pod spodem k-ba ,nie dolane elementy ,tutaj będę wstawiał z modelu Bilka /nie załapał sie ten elemencik na foto/ Orka ,orka i jeszcze raz orka ale mam nadzieję ,że z finału będę zadowolony Edytowane 19 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 No Robert, dyszę wystrugałeś, że klękajcie narody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Stożek odlewałem kiedyś z żywicy z wypełnieniem ołowianym. Rozwiązało to częściowo kwestię dociążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi