Gościu Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Cześć. By nieco odpocząć od martyrologii postanowiłem wykonać z goła odmienną scenkę. Sklep mięsny, lata 80/90 - nieco przerysowane, ale tak musi być..bo być musi, koniec. Z plastiku wydziergałem takie coś: Po czym zacząłem szaleć siekiera po świniaku i otrzymałem takie coś: I to tyle tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Szczerze mówiąc, zakupy w peerelowskim mięsnym też w zasadzie podpadają pod kategorię "martyrologia" ;) A za scenkę [z lat chyba jednak 80-tych] - należy się medal z wołowego z kością. Albo medalion cielęcy Pozdrawiam! PS- Zainteresuj tym prodżektem pismo branżowe , znany i zarazem popularny miesięcznik- może by opublikowali relację : http://www.mieso.com.pl/?a=profil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Gościu - leżę i kwiczę ze śmiechu, za pomysł. A wykonanie - cóż Twój poziom nieosiągalny dla zwykłego śmiertelnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Świetne takie nietuzinkowe projekty Czekam na ciąg dalszy i finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Och młodosci powracaj! (sklepy nie) Pamietam te lata z pozycji rodzinnego zmiennika kolejkowego. Dzieki nim (chodzi o kolejki) przeczytalem wiele książek (nawet kilka flektur ). Alleee. Sklepy były czyste (w miare). Haki, lady i zepsute chłodnie miały być wysprzątene. To co Mości Rafale raczyłeś przedstawić bardziej kojaży się mi z latami '90 i straganem na bazarkach. A to może być to. Zlep wiate (zadaszenie musi być z eternitu ) I daj to jako dospodarskie podejście do wolnego rynku. I koniecznie ta Walkiriia z okolic Grójca I tyle co mialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alan Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Ale fajna diorama się zapowiada. W końcu coś innego i nie związanego z wojną . Czekam z niecierpliwością na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Co na to SANEPID???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 kabanina jest, a octu nie ma ??? no wiesz....aż tak nie przerysowuj scenki, ocet musi być, bo być musi, koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Świetne, aczkowlwiek peerelowski mięsny kojarzy mi się bardziej z taką prosektoryjną sterylną bielą, niż rdzą i zabrudzeniami...no ale skoro musi być przerysowane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Dodaj wielką (0,5m3) kochę smalcu. Kto pamięta wie o czym mówię. Będziesz miał kupę roboty z figurkami w kolejce i obowiązkowo "matką z dzieckiem na ręku" w kolejce bez kolejki. Pomysł powalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Wrzuć też kartki na ladę. Ja byłem mały i strasznie ryczałem w mięsnym, a nawet jak spałem to się budziłem, więc mama często dostawała mniamu bez kolejki. Super projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 A za scenkę [z lat chyba jednak 80-tych] - należy się medal z wołowego z kością. Albo medalion cielęcy Pozdrawiam! Nie, nie to wcześniejsze czasy. Nie ma kolejki i jest mięso. Nie widzę też komitetu kolejkowego ani kartek. To jest późny Gomułka albo wczesny Gierek. Ale na pewno nie Kania ani Jaruzelski . Już za samą tematykę: "czapkie z głowy zdejm" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Późnego Gomułki to ja nie pamiętam ale środkowego Gierka jak najbardziej. Ten sklep jak żywo przypomina ten który pamiętam z połowy lat 70-tych z ulicy Sienkiewicza 3 gdy chodziłem tam z mamą na zakupy tylko baba/ królowa/ za ladą jakaś taka młodsza i ładniejsza była.Co do octu ,to wsklepie mięsnym go nie było juz raczej w spożywczym .Zaje...szczy pomysł administrator powinien wkleić to na głowną stronę Pozdrawiam ))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Świetny temat! Działaj dalej! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 A za scenkę [z lat chyba jednak 80-tych] - należy się medal z wołowego z kością. Albo medalion cielęcy Pozdrawiam! Nie, nie to wcześniejsze czasy. Nie ma kolejki i jest mięso. Nie widzę też komitetu kolejkowego ani kartek. To jest późny Gomułka albo wczesny Gierek. Ale na pewno nie Kania ani Jaruzelski . Już za samą tematykę: "czapkie z głowy zdejm" Oczywiście Gościu, powalasz ponownie. Patrząc po tej świni to chyba raczej jest to sklep dla świń pfu... polityków (pfu), a nie dla szarych kowalskich. Takich rarytasów raczej nie było (Z barejowizny to jeszcze dodałbym panią podnoszącą kurczaka z ziemi szmatą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Świetny temat i super Ci idzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi