bazylms Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Mała aktualizacja. Kupiłem też friulki ATL-02. Może nie wszystko będzie cacy, ale polubiłem ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Najważniejsze to polubić swój model miał być relaksacyjny a już wiele pracy w niego włożyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam! polubiłem ten model A nie mówiłem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2012 Dobra, trochę ten wątek zaniedbałem, ale cała energia skupiona była na ukończeniu Granta. Miałem sobie trochę odpocząć, ale wiecie jak to jest - ciągnie wilka do lasu. Raptem półtora miesiąca od ostatniego postu, a już wątku szukałem na 5 stronie. Szkoda że nasi nie byli tacy aktywni w grupie jak wy. Zacząłem składać friulki. Musiałem też kupić kółka, bo nie chciało mi się babrać w zwężanie tych z Tamiya. Tak więc zestaw kółka + gąsienice = 2 x cena modelu. Do tego jeszcze lufy. A miał być relaksacyjny... Teraz foty. Mam nadzieję, że teraz jest ok z tymi gąskami. Nie wiem czy kołą napinające nie są za szerokie, ale chyba ich nie będę przerabiał (nawet jeśli są). I wstępna przymiarka do podstawki - Miniart 36003 Street with park wall Jakość mnie trochę rozczarowuje, szczególnie za cenę jaką sobie chłopaki z Miniartu za to śpiewają. Ale i tak nie chciałoby mi się w gipsie tego rzeźbić. Trzeba będzie pousuwać te ślady po wtryskiwaczach czy co to tam jest. Na zdjęciu tylko fragment ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Na to czekałem ,fajnie na tej ulicy będzie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Nie no - jest pięknie. A to co zaznaczyłeś to na pewno ślady po formie? Może specjalnie zrobili takie uszkodzenia w kostce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Zacząłem składać friulki. Musiałem też kupić kółka, bo nie chciało mi się babrać w zwężanie tych z Tamiya. Tak więc zestaw kółka + gąsienice = 2 x cena modelu. Do tego jeszcze lufy. A miał być relaksacyjny...Teraz foty. Mam nadzieję, że teraz jest ok z tymi gąskami. Miał być model relaksacyjny a wyszło jak zawsze. Bardzo ładnie się te friulki prezentują. Jakie malowanie przewidujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 Jakie malowanie przewidujesz?Panzergrau, german grey czy szary niemiecki (he, he nie znam polskiej nazwy). Czas poćwiczyć cieniowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Witam! Czas poćwiczyć cieniowanie Jakie tam cieniowanie? Normalną modulację strzel w końcu na ten pojazd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Mnie się podoba! Dajesz dalej Krzysztofie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 Jakie tam cieniowanie? Normalną modulację strzel w końcu na ten pojazd...Człowieki, pojęcia nie mam jak to się je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Jakie tam cieniowanie? Normalną modulację strzel w końcu na ten pojazd...Człowieki, pojęcia nie mam jak to się je. Podobno dobrze smakuje z paprykarzem a tak poważnie to dasz sobie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Popatrz na Pz.III robionego przez koperka. Tam masz dla Siebie dobry przykład modulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 Wątek śledzę na bieżąco, ale to za wysokie progi. Widać talent i pewnie lata praktyki. Ponadto trzeba wiedzieć co i jak malować. Chyba zostanę przy cieniowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Spróbuj, przy swojej Pumie próbowałem i wiem że przy następnym modelu podejdę odważniej do tematu CM, bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Witam! Wątek śledzę na bieżąco, ale to za wysokie progi. Widać talent i pewnie lata praktyki. Ponadto trzeba wiedzieć co i jak malować. Chyba zostanę przy cieniowaniu. Nie marudź, tylko maluj z modulacją. Też masz talent, lata praktyki i nie musisz wiedzieć co i jak malować. Zrób to ma żywioł, lub na tzw "pałę" i na pewno będzie dobrze. Moje pierwsze malowanie z modulacją, zrobiłem całkowicie na ślepo, tylko na podstawie zdjęć w necie. Tu masz link do tego mojego warsztatu http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=23207&p=360525#p360525. Może ci się do czegoś przyda... Ps. Bo trzeba lepić i malować, a nie op.... się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 A w sumie czemu nie. Jak coś nie wyjdzie to łatwo przemalować - w końcu jeden kolor. Dobra będę się uczył tego całego CM. Jak jeszcze ktoś ma link do tutariala to bardzo poproszę. Gąsienica skończona. Teraz proszę o opinię która opcja lepsza. Foty słabe, ale cykane na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 http://www.missing-lynx.com/articles/other/modulationmr_1.html http://www.google.pl/search?q=color+modulation&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=LPDgT7vMNcTDtAa8uP2NCQ&biw=1366&bih=642&sei=QvDgT_63LYbXtAbPv8DyCA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Cm trudne nie jest ale trzeba wytrwałości bo jest czasochłonne. Fajna czwóreczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Dla mnie wersja 2ga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Wersja druga lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Dla mnie również 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2012 Dobra, będą zwisy. Podejście do km w przednim pancerzu nr 2. Trochę przerobiłem lufę RB zgodnie ze zdjęciami zapodanymi na stronie 12 przez Jacka (bigmodel - dzięki Jacku, zawsze mnie ratujesz literaturą). Teoretycnzie powinna być jeszcze bardziej wysunięta, ale wtedy przeszkadzałaby w otwarciu włazu. Czy mam tak zostawić czy jeszcze ją wyciągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 czekam z niecierpliwością na malowanie fajna scenka się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 Model pomalowany kolorem bazowym. W czasie malowania podkładem zrypał mi się aerograf. w połowie malowania farba przestała lecieć. Jakoś go domalowałem, ale w paru miejscach są niedociągnięcia. Ciekawe ile błędów znajdziecie. Najwyżej będe poprawiał co się da. Zrobiłęm tez eksperymentalnie łąńcuszki na granatch dymnych,ale podkład zatkał otwory w ogniwkach. Czas na pokaz zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi