Dumo Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Witam Po długim czasie nareszcie skończony, z modelu jestem nawet zadowolony. Budując go poczułem się jak w czasach PRL i z tego okresu został wykonany. Na pewno zapytacie dlaczego się błyszczy.... żaden czołg nie jest fabrycznie matowy a jeżdżąc po mieście nie mógł się mocno ufajdać. Wykorzystałem do budowy jako bazę nowy model Tamiyi, do tego dodatki: blachy Eduard'a, lufa RBmodel i gąsienice Friulmodel. Malowany standardowo akrylami Vallejo i olejami Van Dyck'a. Figurka wykonana przez mojego nadwornego figurkowca Daniela Sarnowicza. Sam model mi się tak spodobał że jeszcze raz wykonam T-55 owej firmy ale w innym kamuflażu. Fotki niestety pozostawiają dużo do życzenia, nie mam przy sobie lamp przy których zawsze robię zdjęcia. W przyszłości podeśle nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Mój ulubiony tank, bardzo ładny. Zieleń trochę taka soczysta jak po lekkim deszczu. Buduję podobnego lecz z gorszej bazy wyjściowej - italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Model świetnie się prezentuję! Rozjaśnienia bardzo go ożywiły a ten błysk choć pewnie nie był w rzeczywistości do tego modelu pasuję doskonalę. Nie przerabiałeś klap nad silnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Piękny ! I co tu więcej pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Chodź tutaj już nie zaglądam, napisze - świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Moje zdanie Rafał znasz bo nie raz ci mówiłem jest naprawdę zajefajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Teciak wyszedł bardzo fajnie. Podoba mi się bardzo faktura asfaltu na drodze. A ten szczurek to jakiś za odważny jest.W biały dzień tak po ulicy myszkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Marca 2012 Autor Share Napisano 28 Marca 2012 Mój ulubiony tank, bardzo ładny. Zieleń trochę taka soczysta jak po lekkim deszczu. Buduję podobnego lecz z gorszej bazy wyjściowej - italeri. Italeri to przepak zvezdy, nie jest taki zły mój kolega zbudował. Model świetnie się prezentuję! Rozjaśnienia bardzo go ożywiły a ten błysk choć pewnie nie był w rzeczywistości do tego modelu pasuję doskonalę. Nie przerabiałeś klap nad silnikiem? Nie przerabiałem klap dodałem tylko blachy eduarda z polskimi pokrywami. Piękny ! I co tu więcej pisać. Chodź tutaj już nie zaglądam, napisze - świetny! Moje zdanie Rafał znasz bo nie raz ci mówiłem jest naprawdę zajefajny Dzięki wielkie Panowie! Teciak wyszedł bardzo fajnie.Podoba mi się bardzo faktura asfaltu na drodze. A ten szczurek to jakiś za odważny jest.W biały dzień tak po ulicy myszkuje. Szczurek jest strasznie naciągany bo gdzie szczury na środku ulicy aaale co tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 piękny ,tak jak lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 W końcu się doczekałem. Całość pierwsza klasa, rzekłbym najlepsza twoja praca, ale większość jest b.dobrych... ale ten i tak mi się najbardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Witam Dość długo czekaliśmy, ale się w końcu doczekaliśmy. Było warto, bo naprawdę jest na co popatrzeć. Ten błysk rzeczywiście dla co po niektórych może być trochę kontrowersyjny, ale co tam. Jest fajnie! Sam czołg podoba mi się niezmiernie, jednakże całej scence brakuje trochę tej ostatniej "kropki nad i". Ja bym w jego roli widział klasyczny słup ogłoszeniowy w formie walca z zawieszonym "Obwieszczeniem o wprowadzeniu stanu wojennego ze względu na bezpieczeństwo państwa". Oczywiście już teraz daje się odczuć klimat,a świetne wykonanie otoczenia robi wrażenie, ale myślę, że taki słup, byłby fajnym uzupełnieniem Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Nawet jest szczur, wow. Podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Model bardzo urokliwy.A ty jak zwykle trzymasz poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Dziwne... przysiągłbym, że już wczesniej widziałem galerię tego modelu tego autora... dziura w Matrixie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Witam! No i piękne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Postarałeś się, to trzeba przyznać. Jak dla mnie to twoja najlepsza praca. Najbardziej spodobały mi się delikatne ślady eksploatacji oraz kolor bazowy czołgu razem z cieniowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Władek Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 szczerze podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Super modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 A mi sie nie podoba Za czysty Za jasny Za luźna prawa gasienica Za smutny czołgista Za........ Boże ,żeby mi sie taki udało zrobić!!!!!! Oczywiście wszystkie "Za" to żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Marca 2012 Autor Share Napisano 30 Marca 2012 Dzięki wielkie Panowie Diorama jeszcze wykończona nie jest, jak skończę podrzucę lepsze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Witam. Piękniusia 55-tka. Błyszczy się bo mechanik ją pogazolował. Za moich czasów przecierano cały wóz lekko zwilżoną w oleju napędowym szmatą. Czyli popularnie gazolowano. Jedni przełożeni się wściekali bo po pewnym czasie lakier szlak trafiał ale inni to aprobowali bo ładnie taki czołg wyglądał szczególnie na przeglądach i takich innych jasełkach. Co do koloru to moim zdaniem jest idealnie trafiony, a sam model jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Nie no jak dla mnie się postarałeś bardzo ładnie się to prezentuje do takich prac to aż z zamiłowanie maluje się figurki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Zapewnie specjaliści od naszych T-55 znajdą jakieś rzeczy do poprawki ale mnie model podoba się. Natomiast co do dioramy to jest ... smutna. Czegoś jej jeszcze brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Diorama smutna bo to smutnr czasy byly nie chcialem przesadzic z dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 A żebyś wiedział . Tyle razy już pisałem i jak widać nikt tego nie czyta . Tamijowski T-55 to wersja rosyjska w takiej wersji nie używana w wojsku Polskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi