Skocz do zawartości

[RS] T-55A Tamiya 1:35

Dumo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po długim czasie nareszcie skończony, z modelu jestem nawet zadowolony. Budując go poczułem się jak w czasach PRL i z tego okresu został wykonany. Na pewno zapytacie dlaczego się błyszczy.... żaden czołg nie jest fabrycznie matowy a jeżdżąc po mieście nie mógł się mocno ufajdać.

Wykorzystałem do budowy jako bazę nowy model Tamiyi, do tego dodatki: blachy Eduard'a, lufa RBmodel i gąsienice Friulmodel.

Malowany standardowo akrylami Vallejo i olejami Van Dyck'a. Figurka wykonana przez mojego nadwornego figurkowca Daniela Sarnowicza.

Sam model mi się tak spodobał że jeszcze raz wykonam T-55 owej firmy ale w innym kamuflażu.

Fotki niestety pozostawiają dużo do życzenia, nie mam przy sobie lamp przy których zawsze robię zdjęcia. W przyszłości podeśle nowe.

1-11.jpg

2-11.jpg

3-12.jpg

4-11.jpg

5-11.jpg

6-10.jpg

7-9.jpg

8-7.jpg

9-7.jpg

10-8.jpg

11-7.jpg

Model świetnie się prezentuję! Rozjaśnienia bardzo go ożywiły a ten błysk choć pewnie nie był w rzeczywistości do tego modelu pasuję doskonalę. Nie przerabiałeś klap nad silnikiem?

Mój ulubiony tank, bardzo ładny. Zieleń trochę taka soczysta jak po lekkim deszczu. Buduję podobnego lecz z gorszej bazy wyjściowej - italeri.

Italeri to przepak zvezdy, nie jest taki zły mój kolega zbudował.

Model świetnie się prezentuję! Rozjaśnienia bardzo go ożywiły a ten błysk choć pewnie nie był w rzeczywistości do tego modelu pasuję doskonalę. Nie przerabiałeś klap nad silnikiem?

Nie przerabiałem klap dodałem tylko blachy eduarda z polskimi pokrywami.

Piękny ! I co tu więcej pisać.

Chodź tutaj już nie zaglądam, napisze - świetny!

Moje zdanie Rafał znasz bo nie raz ci mówiłem jest naprawdę zajefajny

Dzięki wielkie Panowie!

Teciak wyszedł bardzo fajnie.

Podoba mi się bardzo faktura asfaltu na drodze.

A ten szczurek to jakiś za odważny jest.W biały dzień tak po ulicy myszkuje.

Szczurek jest strasznie naciągany bo gdzie szczury na środku ulicy aaale co tam.

Witam

Dość długo czekaliśmy, ale się w końcu doczekaliśmy. Było warto, bo naprawdę jest na co popatrzeć. Ten błysk rzeczywiście dla co po niektórych może być trochę kontrowersyjny, ale co tam. Jest fajnie!

Sam czołg podoba mi się niezmiernie, jednakże całej scence brakuje trochę tej ostatniej "kropki nad i". Ja bym w jego roli widział klasyczny słup ogłoszeniowy w formie walca z zawieszonym "Obwieszczeniem o wprowadzeniu stanu wojennego ze względu na bezpieczeństwo państwa". Oczywiście już teraz daje się odczuć klimat,a świetne wykonanie otoczenia robi wrażenie, ale myślę, że taki słup, byłby fajnym uzupełnieniem

Pozdrawiam

Kornik

Witam.

Piękniusia 55-tka. Błyszczy się bo mechanik ją pogazolował. Za moich czasów przecierano cały wóz lekko zwilżoną w oleju napędowym szmatą. Czyli popularnie gazolowano. Jedni przełożeni się wściekali bo po pewnym czasie lakier szlak trafiał ale inni to aprobowali bo ładnie taki czołg wyglądał szczególnie na przeglądach i takich innych jasełkach. Co do koloru to moim zdaniem jest idealnie trafiony, a sam model jest super.

Nie no jak dla mnie się postarałeś bardzo ładnie się to prezentuje do takich prac to aż z zamiłowanie maluje się figurki:D