burzatg Napisano 12 Grudnia 2019 Share Napisano 12 Grudnia 2019 Nareszcie ładne malowanie nawiązujące do historii. Wygląda charakternie, zadziornio-drapieżnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Grudnia 2019 Share Napisano 12 Grudnia 2019 (edytowane) 2 godziny temu, burzatg napisał: Nareszcie ładne malowanie nawiązujące do historii O tym by nawiązywać do historii dbają cały czas i ta historia stała się już właściwie współczesnością. Istniejąca na poznańskiej Ławicy 17. eskadra lotnicza (1957-1999) miała godło bezpośrednio nawiązujące do 302. Dywizjonu. Kruk był też w godle drugiej z poznańskich jednostek 62.PLM z Krzesin, potem 3.PLM następnie przeszedł wraz z przeformowaniem jednostki na godło 31.BLT. Także pamięć i kultywowanie tradycji w narodzie nie ginie! (nie podoba mi się tylko umieszczenie brytyjskiej kokardy na naszym samolocie, ale nie o tym...) A pamiętacie jeszcze MiGa-21 z okolicznościowym krukiem na stateczniku? Modelarsko byłaby bardzo fajna parka Edytowane 12 Grudnia 2019 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 12 Grudnia 2019 Share Napisano 12 Grudnia 2019 @Solo, chyba najlepsze póki co zdjęcie góry płatowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Grudnia 2019 Share Napisano 12 Grudnia 2019 Bez dobrych rzutów z góry i dołu nie za bardzo jest szansa żeby zrobić dobry projekt takich masek. Poczekam aż ktoś zrobi kalki do tego malowania, wtedy bez problemu się zeskanuje i obrysuje w wektorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Grudnia 2019 Share Napisano 12 Grudnia 2019 6 godzin temu, Grzes napisał: pamiętacie jeszcze MiGa-21 z okolicznościowym krukiem na stateczniku? Modelarsko byłaby bardzo fajna parka Pamiętamy, mam MiGa w takim malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Globerek182 Napisano 13 Czerwca 2023 Share Napisano 13 Czerwca 2023 Dzien dobry , Panowie wqiem ze otym juz było ale prośba czy z tego modelu zrobi sie PL ? F-16D BLOCK 30/40/50 USAF Kinetic K48105 skala 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 ,, Wiceminister Ociepa, pytany przez prowadzącego o możliwość dołączenia przez Polskę do donacji (przekazania) Ukrainie myśliwców F-16 stwierdził, że „teoretycznie" Polska ma taką możliwość. Jeżeli jest potrzebny przykład własny, to Polska jest gotowa ten przykład dać" – stwierdził minister.,, i ja to rozumiem. Ukry z rzadu, swoim pobratymcom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 36 minut temu, em napisał: ,, Wiceminister Ociepa, pytany przez prowadzącego o możliwość dołączenia przez Polskę do donacji (przekazania) Ukrainie myśliwców F-16 stwierdził, że „teoretycznie" Polska ma taką możliwość. Jeżeli jest potrzebny przykład własny, to Polska jest gotowa ten przykład dać" – stwierdził minister.,, i ja to rozumiem. Ukry z rzadu, swoim pobratymcom... Pobratymcy będą jak kiedyś będą w kolejnych pokoleniach mieli wpływ(oby nie) na wewnętrzną politykę Polski.Ale bardziej widziałbym w tym nadgorliwość a to gorsze od faszyzmu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Sierpnia 2023 Share Napisano 30 Sierpnia 2023 (edytowane) Może mało istotna z punktu widzenia modelarskiego, ale taka ciekawostka z naszego podwórka: PZL Mielec będzie produkować 70-80 proc. struktury kadłuba F-16 Cytat W PZL Mielec docelowo powstawać będzie między 70 a 80 procent struktury kadłuba F-16 – poinformował PAP prezes zakładów Janusz Zakręcki. Wskazał, że plan ten spółka ma zamiar zrealizować do końca przyszłego roku. We wtorek w Polskich Zakładach Lotniczych Mielec, spółce należącej do amerykańskiego giganta przemysłu zbrojeniowego Lockheed Martin, odbyła się uroczysta prezentacja pierwszej wyprodukowanej w zakładach tylnej części struktury kadłuba myśliwca F-16. "To największy komponent kadłuba samolotu F-16. Dziś świętujemy wykonanie pierwszej takiej struktury. To kamień milowy w produkcji elementów do myśliwców F-16" https://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/9286848,pzl-mielec-bedzie-produkowac-70-80-proc-struktury-kadluba-f-16.html Edytowane 30 Sierpnia 2023 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Września 2023 Share Napisano 29 Września 2023 Z roku 2021, kiedy to nasze Jastrzębie osiągnęły 100.000 godzin nalotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Czy ja dobrze widzę, że ten F-16 ma szachownicę low-vis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: Czy ja dobrze widzę, że ten F-16 ma szachownicę low-vis? Raczej jednak nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca Kto wie z jakiej okazji dzisiaj jeden eFów dał mini pokaz na lotnisku w Dęblinie w okolicach 14tej godziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca (edytowane) przy tej okazji https://www.facebook.com/centralnepokazy/ https://www.facebook.com/F16tigerdemoteampoland Edytowane 1 Lipca przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca No ok, dzięki. Ale to była uroczystość i pokazy w sobotę w Zamosciu a to było w niedzielę i w Dęblinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca 3 minuty temu, jmx62 napisał: Ale to była uroczystość i pokazy w sobotę w Zamosciu a to było w niedzielę i w Dęblinie. Toć napisali: "Kilka ujęć od zaprzyjaźnionych fotografów z 4 Skrzydło Lotnictwa Szkolnego w trakcie naszego pobytu w Dęblinie, skąd startowaliśmy na Centralne Pokazy Lotnicze w Zamościu!!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca (edytowane) Te Panie majster tylko nie wężykiem Co mi tu na czerwono!!! Może nie doczytałem(może mi się nie chciało czytać). Dobra, pouczenie przyjęte. Dzięki Choć z drugiej (mojej) strony patrząc dalej nie wiem dlaczego pokaz odbył się w Dbln nie w Zamościu i nie w sobotę a w niedzielę? Edytowane 1 Lipca przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca 28 minut temu, jmx62 napisał: może mi się nie chciało czytać Tak myślałem, dlatego zrobiłem za Ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca (edytowane) W dniu 1.07.2024 o 14:50, jmx62 napisał: Choć z drugiej (mojej) strony patrząc dalej nie wiem dlaczego pokaz odbył się w Dbln nie w Zamościu i nie w sobotę a w niedzielę? Pokaz był w Zamościu. Dodatkowo z jakichkolwiek powodów pilot zaprezentował swoje umiejętności . Nie takie rzeczy dzieją się za zgodą w wydzielonych przestrzeniach, w tym przypadku dęblińskiej. Tu oficjalne potwierdzenie hałasowania na zamojskim niebie https://www.facebook.com/photo/?fbid=1028155838880362&set=a.255585862804034 a tu zamojskie hałasowanie okiem kamery Przy okazji dla niezainteresowanych wyjaśnił się niedzielny powrót f-16D jaki zaobserwowano jakiś czas po lądowaniu f-16C na EPKS. Szparka wróciła z SHAPE International Air Fest jaki miał miejsce w belgijskim Chievres ( link z fotkami tu https://www.air-shows.org.uk/2024/07/review-shape-international-air-fest-2024-chievres/ ) Edytowane 2 Lipca przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca A wczoraj po południu nad Nowym Targiem, F-16 trenował przed sobotnimi i niedzielnymi pokazami. Byłem dość daleko ale widać go było bardzo ładnie, a zwłaszcza słychać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca (edytowane) zawsze warto sprawdzić czy i gdzie i czy z flarami trenuje https://www.facebook.com/F16tigerdemoteampoland/ Edytowane 5 Lipca przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia (edytowane) Ukraińcy dostali pierwsze F-16 (chyba 10 sztuk) Edytowane 4 Sierpnia przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia 13 minut temu, Grzes napisał: Ukraińcy dostali pierwsze F-16 (chyba 10 sztuk) Bynajmniej tak podają media Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia Jest film z imprezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 5 Sierpnia Share Napisano 5 Sierpnia (edytowane) dobry kierunek Edytowane 5 Sierpnia przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi