maszynista93 Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Witam 3,2,1,0 ... Dziś po ponad 8 miesiącach od rozpoczęcia wątku na forum i 100-nym wpisie w warsztacie oficjalnie dobiegła końca budowa T43 Model został w całości od podstaw zbudowany przeze mnie, wykonany z polistyrenu, miedzi i szpachli w skali 1/35 zainteresowanych zapraszam do WARSZTATU Dziękuję wszystkim którzy śledzili warsztat i pomagali mi w budowie, szczególne podziękowania dla pana JSJ za pomoc w rozszyfrowaniu danych konstrukcyjnych życzę miłego krytykowania ... jak zawsze liczę na wasze komentarze Pozdrawiam Damian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Jesteś dla mnie mistrzem i niedoścignionym wzorem. Model super - gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
triadabor Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 To ja powiem tak zamykam domowy warsztat i biorę się za grabienie liści. Brak słów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamt1971 Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Nie wypowiem się bo kopara opada na to mistrzostwo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mae Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Piękna robota, nie mam się do czego przyczepić, wielkie gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 piekny teciak ,malowanie i eksploatacja mistrzowska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub97 Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Czapki z głów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kula5nw Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 no i pięknie to wyszło, gratulacje choć jak się patrzy na to zdjęcie- trzecie od dołu na wprost-to tak jakby model krzywo stał, bo wieża leci mu na lewą stronę, ale to chyba kwestia ustawienia, dobra kończę bo mnie jeszcze zlinczujecie ale mnie chodzi tylko o zdjęcie a nie model- bo jak wspomniałem wcześniej i modelik super, piękny warsztat i modelarz, który potrafi słuchać dobrych rad, jeszcze raz gratulacje, acha.... mój ojciec dał się nabrać na pierwszy ogień że to T-34 , na którym się kiedyś szkolił i przesiadł na nowsze, a potem się zreflektował i szczena mu opadła- także pozdro również od niego i stwierdzenie -KAPITALNY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Dobrze że pozbyłeś się tego za mocnego cieniowania. Model sam w sobie prezentuje się świetnie a wiedząc że jeszcze większość została wykonana od podstaw to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Bardzo podoba mi się Twój model. Fajnie pomalowany i pobrudzony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted December 10, 2012 Share Posted December 10, 2012 Dla mnie Mistrzostwo Świata. Gratuluję bardzo udanego modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterATS Posted December 10, 2012 Share Posted December 10, 2012 Świetny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenek Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Rewelacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Sam kiedyś zrobiłem od podstaw, na podstawie czeskich gazet kartonowy T-34, ale daleko mu do tego cudeńka. A teraz, z ciekawości obejrzę warsztat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JARD Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 A co tu krytykować? Sam zrobiłeś to sam krytykuj. Mnie się model podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszynista93 Posted December 12, 2012 Author Share Posted December 12, 2012 dzięki wszystkim za dobre słowo jak to mówią "zawsze to dodaje motywacji do dalszych działań" niemniej jednak w modelu są niedociągnięcia i daleko mu do mistrzostwa ale o jak na prototyp prototypu to może jakoś ujdzie tak jakby model krzywo stał, bo wieża leci mu na lewą stronę masz rację -to jedna z jego największych wad jednak efekt na zdjęciu jest zdecydowanie spotęgowany przez cienie i nieco krzywe kadrowanie, w realu aż tak nie razi Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
athlon5 Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 Nie mogłem nic nie napisać.Modelik naprawdę zacny a muszę przyznać ,ze miałem okazję widzieć go w realu w fazie bardzo wczesnej produkcji i po ukończeniu.Chyba nigdy nie zdobędę się na włożenie tyle pracy i serca w model. Gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 Jak to było? Niedaleko pada jabłko... Model smakowity no i jedyny taki. Gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldeczek Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Świetna robota:) Gratuluje umiejętności... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Is-7 Posted December 31, 2012 Share Posted December 31, 2012 Witam. Model piękny. Nie dość, że zrobiony od podstaw to jeszcze rewelacyjnie pobrudzony. Nic tylko podziwiać prawdziwy kunszt modelarski. Za tak niezwykły i oryginalny model dałbym 6 ale to chyba nadal za mało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 Robi wrażenie, gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Witam! Ochów i achów mi zabrakło, co by mój zachwyt wyrazić! Po prostu rewelacja i już.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Straszny cudak z tego T43. Gratuluję świetna praca i mistrzostwo z malowania. Brawo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszynista93 Posted October 12, 2013 Author Share Posted October 12, 2013 Dzięki panowie za słowa uznania przyznam jednak, ze jestem zaskoczony odświeżeniem tematu, sądziłem że umarł już dawno temu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Model rewelacyjny i przede wszystkim bardzo ciekawy czołg. Przydał by się jakiś rys historyczno-konstrukcyjny i fota pokazująca go obok T-34 /76 i T34/85. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts