Robroy Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Od ostatniej wizyty podorabiałem przewody na podłodze i zwaloryzowałem silniki, co by upodobnić je do oryginałów (bazę stanowiły silniki od Mi-24). Dojdą jeszcze przewody instalacji ppoż. Obecnie silniki maluję i czas brać się za wszystkie klapy. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Tak jest ...to lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Dzięki, jutro lub w środę jak dam radę to wrzucę pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2014 No i silniki zamontowane i prawie gotowe, jeszcze pozostało dorobienie cięgieł m.in,. do regulacji skoku mocy silnika , parę kabli itp. no i trzeba zabierać się za wlot powietrza i klapy. cdn... EDIT: Zapomniałem dodać, że te wszystkie prace odbywają się pod czujnym okiem poniższej kontroli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 I co na to kontrola?.....bo ja mówie,że jest EEEEEEXTRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2014 I co na to kontrola?.....bo ja mówie,że jest EEEEEEXTRA A dziękuję, a kontrola zazwyczaj przysypia czasami coś zerknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 I co na to kontrola?.....bo ja mówie,że jest EEEEEEXTRA A dziękuję, a kontrola zazwyczaj przysypia czasami coś zerknie No i właśnie o o chodzi,jedno oko zawsze czuwa kontrola musi być - a reszta na prawdę super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Nie ma co, pięterko ciekawie umeblowane. Będzie sporo saperskiej pracy przy maskowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Nie ma co, pięterko ciekawie umeblowane. Będzie sporo saperskiej pracy przy maskowaniu A dziękuję, ale pięterko jest umeblowane...prawie Jeszcze zabawa z wlotami powietrza mnie czeka no i klapy. Maskowanie - istotnie saperska praca Masz chyba jakiś intensywny okres modelarski bo tak częste aktualizacje w temacie rzadko się tu zdarzają [...] Chwilowo tak, ale co niektórzy uważali, że temat umarł, bo takie długie przerwy są pomiędzy aktualizacjami W tygodniu wrzucę następną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 22 Lutego 2015 Autor Share Napisano 22 Lutego 2015 Tydzień trochę się wydłużył Ale przez czas od ostatniej aktualizacji robione były inne rzeczy około Milusiowe. Dostałem zmieszane kolory od Bilmodel Makers, a kolega Adam opracował mi kalki , poza tym zrobiłem sobie klapy, dzisiaj pierwsze dwie Pozdrawiam, cdn wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 27 Lutego 2015 Autor Share Napisano 27 Lutego 2015 Klapy są już 4, jeszcze kolejne 4 i będzie komplet cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 28 Lutego 2015 Autor Share Napisano 28 Lutego 2015 Kolejne dwie, tym razem pełny "hand made" cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Robert widzę że jesteśmy na podobnym etapie. Ja przy swoim akurat też walczę z klapami. Cieszy mnie że znajdujesz czas na kończenie modelu. Miło patrzeć jak przybywają kolejne elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 28 Lutego 2015 Autor Share Napisano 28 Lutego 2015 Na TwójEC-135 też się patrzy z wielką przyjemnością. Z czasem u mnie ostatnio krucho było, ale ważne że do przodu. Teraz postanowiłem dociągnąć go pod malowanie (Mariusz stwierdził: pół roku ). Pozostały mi klapy do AI-9, później chcę dokończyć górne panele w kabinie pilotów, dorobić jeszcze w kabinie parę drobiazgów i ją zamknąć, następnie onitować Milusia nitami z HGW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Pora na kolejny raport z prac, mam już komplet klap, dwie ostatnie od AI-9 zostały ukończone. Czas zamknąć kabinę, w tym celu dorobiłem brakującą półkę wraz z monitorem ŁŚ-10 Łeba, no i brakujący górny pulpit, białe wyłożenie zrobiłem sobie z jednej warstwy chusteczki higienicznej pomalowanej wcześniej na biało. Przeanalizuję jeszcze kabinę na wszelki wypadek i jak nie pominąłem czegoś to zamknę ją i zabiorę się za elementy zewnętrzne modelu. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Kwietnia 2015 Share Napisano 27 Kwietnia 2015 A ja myślałem, że już zobaczymy prawie gotowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2015 do gotowca to jeszcze trochę, ambitny plan, to najbliższe wakacje, ale jak znam rzeczywistość to różnie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2015 Czas na kolejną małą relację, zamontowałem oszklenie i namówiony do zrobienia stacji dopplerowskiej DISS-15 postanowiłem ją wykonać - oczywiście włożona jest luźno na potrzeby zdjęcia. Teraz kończę zabawę z bocznymi drzwiami i bocznymi rozsuwanymi szybami w kabinie pilotów. Pozostanie płoza, anteny, zewnętrzne luki, psiknąć podkład i zacząć zabawę z nakładaniem nitów z HGW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 15 Listopada 2015 Autor Share Napisano 15 Listopada 2015 Witam po małej przerwie, dla tych co dopytywali, to temat rzecz jasna żyje Tym razem podłubałem wyciągarkę (w tym celu przydał się kawałeczek żywicy), wykonałem część anten, tylną płozę i blok magnetoczuły. w sumie pozostały do dorobienia boczne drzwi tratwy ratunkowej i zeszlifowanie imitacji starych, pozostała część anten, różne uchwyty, dopracować blok 10 stacji hydroakustycznej, wyrzutnik boi sygnałowych i chyba czas na maskowanie pod podkład. A na koniec nity HGW. cdn...wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 cdn...wkrótce Wkrótce, czyli kiedy? Stanowczo za rzadko wpadasz z aktualizacjami ;) ps. skąd masz taką fajna wyciągarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 15 Listopada 2015 Autor Share Napisano 15 Listopada 2015 Wkrótce, czyli kiedy? czyli niebawem ...a tak serio postaram się w tym tygodniu. Stanowczo za rzadko wpadasz z aktualizacjami ;) Istotnie, ale ostatnio byłem mocno ograniczony czasem, który mogłem poświecić na modelarstwo. ps. skąd masz taką fajna wyciągarkę? A to akurat z zestawu parta (72-218) + własny wyrób z kawałka żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 Ja chyba śnię.....co to do pioruna za zjawa .....nooooo w końcu mój ulubiony temat......a modelik pierwsza klasa chyba będzie...pięknie go detalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Nie śnij Sławek, nie śnij... Jak to mówił Krzynówek- "cały czas do przodu"...;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Nie śnij Sławek, nie śnij... Jak to mówił Krzynówek- "cały czas do przodu"...;-) .....aaa dobry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Listopada 2015 Share Napisano 18 Listopada 2015 warsztat super - podziwiam samozaparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi