Robert Ostrowski Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Witam Zaczynam dłuższy projekt który bede robił równolegle z innymi modelami które czekają w kolejce ,MiG powstaje w Konkursie na Starym PWMie http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?f=204&t=51168 MiG będzie w malowaniu oczywiście polskim jeszcze sie nie zdecydowałem czy bedzie to łaciaty 2015 czy moze pierwszy dostarczony 1217 ,dokupowania dodatków nie przewiduje /nawet nie wiem czy cos wyszło/ ewentualnie swoje ,choć model jest dość ładnie zdetalowany.Wnikac w bryłę modelu nie mam zamiaru ,jak juz to brakujące nitowanie. INBOX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Aleś mnie ucieszył tym warsztatem! Zobacxymy, czy rzeczywiście jest to zabawka (tak Gabor z ARC), czy też w rękach mistrza (tzn. Roberta) da się z tego cuś wycisnąć Osobiście liczę na wieloodcieniowego aluminiaka. Alleluja i do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Uhuhu - będzie się działo! Zasiadam w pierwszym rzędzie! Za niedługo mam zamiar wystartować z warsztatem swojego BIS-a, więc na pewno będe podglądał. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Też tu czasem wpadnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 To Cię zjedzą migomaniacy Wreszcie warsztat F-13tki! Czy mi się wydaje czy w instrukcji wisi pod modelem RS-2US? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Robert sam jest maniakiem migów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 To Cię zjedzą migomaniacy Wreszcie warsztat F-13tki! Czy mi się wydaje czy w instrukcji wisi pod modelem RS-2US? Nie tylko w instrukcji , ale i w wypraskach jest ta rakieta. Zasiadam oglądać , ale nie zamierzam byc kanibalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 To na poczatek takie spostrzezenie , czesci dyszy wylotowej K-1 i K-2 po sklejeniu maja mniejsza srednice od kadłuba ,czyli pojawia sie uskok ponizej mocowania usterzenia poziomego.To wina kadłuba ktory jest tu jajowaty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Robert, To może jak takie cudeńko zacząłeś to do marca, na Olsztyn byś się z nim wyrobił. Tak daleko nie masz, wiec można by go zobaczyć. Pozdrawiam BUDYŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Gratuluje Robercie wyboru , oraz życzę wytrwałości i powodzenia w wybranym przez ciebie projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2012 Aleś mnie ucieszył tym warsztatem!Zobacxymy, czy rzeczywiście jest to zabawka (tak Gabor z ARC), czy też w rękach mistrza (tzn. Roberta) da się z tego cuś wycisnąć Osobiście liczę na wieloodcieniowego aluminiaka. Alleluja i do przodu! Ja tez sie ciesze ,ze w koncu cos dla siebie bede robił a wybór mógł byc tylko jeden oczywiście MiG 21 dlaczego akurat ten bo nikt go na polskim forum jeszcze nie robił a eduardów cała masa ,po za tym wszyscy na niego psiocza wiec sie okaze czy to kasztan ,detal ma naprawde bardzo ładny ,ba pierwszy rzut oka brakuje mi tego skosnego nitowania na płatach ,dziwne bo model ponitowany a tego nie ma Manas daj link do tego wasztatu na ARC bo nie widze . Coraz bardziej sie skłaniam do aluminiaka Za niedługo mam zamiar wystartować z warsztatem swojego BIS-a, więc na pewno będe podglądał. Powodzenia! W Twoich rekach napewno powstanie ładny szybki ,bedzie polski ? To Cię zjedzą migomaniacy Nie ma obaw nie są tacy grozni Robert sam jest maniakiem migów Tylko troche lubie ten samolot ....Czy mi się wydaje czy w instrukcji wisi pod modelem RS-2US? Nie tylko w instrukcji , ale i w wypraskach jest ta rakieta. ..... Spoko napewno jej nie podwieszę To na poczatek takie spostrzezenie , czesci dyszy wylotowej K-1 i K-2 po sklejeniu maja mniejsza srednice od kadłuba ,czyli pojawia sie uskok ponizej mocowania usterzenia poziomego.To wina kadłuba ktory jest tu jajowaty.. dzieki em ,co k-ba to na pewno go nie bede przerabiał ,za cienki "Bolek"jestem na chirurgie Robert, To może jak takie cudeńko zacząłeś to do marca, na Olsztyn byś się z nim wyrobił. Tak daleko nie masz, wiec można by go zobaczyć. Pozdrawiam BUDYŃ Robie go na konkurs na sPWMie który konczy sie w kwietniu,nigdy nie brałem udziału w konkursach modelarskich poza jednym tutaj na forum bo nie uwazam aby moje modele były tego warte ale jak udało by mi sie go skonczyc to nie wykluczone że do was sie wybiore fakt to tylko 130 km Gratuluje Robercie wyboru , oraz życzę wytrwałości i powodzenia w wybranym przez ciebie projekcie Dzieki Piotr Też tu czasem wpadnę. zapraszam Krzychu Panowie licze oczywiscie na wsparcie merytoryczne podczas budowy tego modelu i musze sie do Adama usmiechnąć o kalki jak sie zdecyduje na malowanie Widzieliscie może jakies dodatki do niego ,tak z ciekawosci narazie pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Z przyjemnością odnotowałem ceremonię otwarcia warsztatu non-profit i do tego w zacnej tematyce No ale czekam na realne zmagania, bo zapewne będzie na co popatrzeć. Robert - raczej popierałbym alu, to jednak klasyka. Sam mam F-13 w kolejce (choć nieco dalekiej) i trochę kwitów, toteż spodziewaj się obecności - choć bez wątpienia dam tu pierwszeństwo powszechnie znanemu i szanowanemu TRYBUNAŁOWI MIGOLOGICZNEMU o ukonstytuowanym składzie jako najwyższej instancji rozstrzygającej spory merytoryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Warsztat zaczyna się obiecująco.Niemogę doczekać się pierwszych prac. Robercie mam tylko pytanie.Co ze złotym migiem-21? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2012 Robercie mam tylko pytanie.Co ze złotym migiem-21? W takiej formie jak był ostatnio na forum jest na sprzedaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 21 Grudnia 2012 Share Napisano 21 Grudnia 2012 ...bedzie polski ? Oczywiście - 8705 z 34 PLM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 21 Grudnia 2012 Share Napisano 21 Grudnia 2012 Nie jest to wprawdzie R, ale z przyjemnością pokibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2012 No to nie "R" niestety Mariusz ,ale w planach oczywiscie jest tylko ,ze bym mógł dorwac zasobnik w tej skali dzisiaj Święto ale troche relaksacyjnie posklejałem i zapodkładowałem. Detal naprawde ładny ,blache nad głową pocieniłem i wyprofilowałem bo była płaska,zagłówek też lekko zmodyfikowałem ,w wyprasce ma takie równe naciecie jak linia podziału a powinno byc łagodne coś ala wgniecenie zagłębienie w pionie i od spodu ,drążka nie wklejałem bo wymaga też lekkie modyfikacji .panowie prosze mi powiedziec na jaki kolor /wiem szary/pomalować kokpit ,najleopiej jakis nr FS albo konkretnej farby ,będe wdzięczny. I taki mały kwiatek a mianowicie spasowanie boków wanny kokpitu z bokami kadłuba trzeba będzie chyba to szpachlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Klapka nad zagłówkiem żondzi:) Szpara przyburtowa takoż Trampek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Wszystko by całkiem ładnie pasowało w kabinie, gdybyś najpierw przykleił burty do połówek kadłuba, ja tak zrobiłem w swoim i się wszystko zeszło jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2012 Ale wtedy szpary bedą przy tablicy i tylnej scianie ,zawsze moge to rozkleic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 ja tak zrobiłem w swoim. Można go gdzieś zobaczyć - jakiś warsztat lub chociaż galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Na razie musisz mi uwierzyć Robercie na słowo, że to lepiej wygląda - nie ma szpar ani przy tablicy ani przy tylnej ścianie. Relacji nie prowadzę, ale jutro wstawię jakieś fotki tej kabiny, bo to podobno jedno zdjęcie tysiąca słów jest warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 To czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Śledzę i nie piszę na razie nic... Na ale te szczeliny kiepsko wyglądają. Nie będę się wymądrzał, ale chyba faktycznie najlepiej było by wkleić najpierw burty, później resztę... Ale trzymam kciuki, Robercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Witam w Świateczny Dzień. blache nad głową pocieniłem i wyprofilowałem bo była płaska Może to wina zdjęć , ale wydaje mi się mimo wszystko za gruba.Przecież to była trochę grubsza blacha, ale tak patrząc na skalę i porównując grubośc na zdjęciach modelu to wychodzi chyba za gruba .Nie lepiej dorobić z kawałka sztywniejszej blaszki ? Odnośnie spasowania kokpitu i boków kadłuba to wypowiedzą sie Koledzy Praktycy, ale w oczy rzucił mi sie jeden element , który powinien chyba zostać spiłowany .Chodzi o obłe występy na bokach kokpitu.W tej wersji tam powinno być tylko wzmocnienie nitami , bez tego wybrzuszenia .Dopiero w kabinach otwieranych w bok , na prawo , było to wybrzuszenie w którym znajdował się cylinderek podrzutu kabiny w wypadku katapultowania. Pokazuję te elementy poniżej. Na koncu wrzucam link do fotek ze zdjęciami kabiny 21F-13 , może się przydadzą. https://hotfile.com/dl/186121741/09e08a1/kabina_21F-13__21F.zip.html PS.Tu zdjęcia jak wygląda mocowanie i blacha osłaniająca głowę pilota. Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi